Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 29 juni-woe 5 juli

In the spotlight:

Filmtip van de week:


À bras ouverts, Franse komedie zonder inhoud?

In mijn zoektocht naar een luchtige komedie om in de zomer te draaien in het Filmcafé, stuitte ik op À bras ouverts (met open armen) van de Franse regisseur Philippe de Chauveron. Deze regisseur maakte eerder de komedie Bon Dieu die ook het thema ‘we zijn allemaal anders maar samen zijn we t leukst’ had. À bras ouverts is de luchtige film die ik zocht! We zien een intellectuele man die een luidruchtige Roma familie in huis haalt, vooral om zijn boekverkoop te stimuleren. Zodra Babik en zijn grote gezin met hun stacaravan op het gazon staan van de grote villa, doen de schrijver en zijn artistieke vrouw ‘voor de zekerheid’ toch maar het alarm aan en bergen ze waardevolle spullen op in de kluis. Als kijker weet je wat er ongeveer gaat gebeuren en kun je heerlijk ontspannen en lachen om de stereotypes die voorbij komen.
Over de vraag of er ook een satirische onderlaag in de film zit, zijn de meningen verdeeld. Ik denk dat elke film een boodschap heeft, maar deze voor elke kijker anders zal zijn. Wellicht dat de keus van de puberzoon aan het eind van de film een statement is?
Kom lachen, ontspannen óf oordelen bij het Oosterhouts Filmcafé. De film draait van donderdag 29 juni tot en met woensdag 19 juli.
Simone Leijten
Programmeur


Agenda Oosterhouts Filmcafé don 29 juni tot en met woe 5 juli

The Circle
vrijdag 30 juni 20.15 uur
zondag 2 juli 20.15 uur
woensdag 5 juli 10.30 uur

In de verfilming (met o.a Tom Hanks en Emma Watson) van het gelijknamige boek van Dave Eggers heeft iedereen slecht één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.
110 min

À Bras ouverts
donderdag 29 juni 20.15 uur
vrijdag 30 juni 10.30 uur

Wanneer een intellectuele schrijver zijn boek promoot over 'goed doen' in een tv-debat daagt zijn tegenstander hem uit om zelf het goede voorbeeld te geven. Als hij de uitdaging accepteert en er vervolgens een Roma familie bij hem op de stoep staat, worden de opvattingen van zijn familieleden tot het uiterste op de proef gesteld!
92 min

Howard's end
vrijdag 30 juni 15.00 uur
zondag 2 juli 11.00 uur - Lazy Sunday-
dinsdag 4 juli 20.15 uur

Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave schitteren in dit fraai vormgegeven kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten aan de vooravond van WOI. Deze inmidels 25 jaar oude film welke vele Oscars won, is onlangs digitaal gerestaureerd .
142 min

Whitney: can I be me
dinsdag 4 juli 15.00 uur
woensdag 5 juli 20.15 uur

Whitney Houston was de meest bekroonde vrouwelijke artiest en daarmee het levende bewijs van een superster. In deze documentaire met nog nooit eerder vertoond materiaal en exclusieve opnames zien we echter dat ze nooit vrij was om zichzelf te zijn.
105 min

Verschrikkelijke Ikke 3
zaterdag 1 juli 11.00 uur en 15.00 uur
zondag 2 juli 15.00 uur
woensdag 5 juli 15.00 uur

Gru, Lucy, hun schattige dochters Margo, Edith en Agnes en de Minions zijn terug in een nieuwe avontuur!
90 min