Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 8 juni-woe14 jun

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.
Vorige week hadden we een feestje met gezellige BFF meiden en aanstaande vrijdagavond hebben we een muzikaal feestje gepland. Een week voordat het Parkfeest losbarst, organiseren wij voor de film- en muziekliefhebber een pre festival party met live muziek van de Oosterhoutse pop/rock band Reachless in onze binnentuin.

Kiest u liever voor het tempo van vroeger, dan is de Lazy Sunday met Howard's end iets voor u!

Een fijne week gewenst namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 8 juni tot en met woensdag 14 juni

Going in style
vrijdag 9 juni 10.30 uur
zaterdag 10 juni 20.15 uur
zondag 11 juni 20.15 uur
woensdag 14 juni 10.30 uur (laatste vertoning)

Oscar®winnaars Morgan Freeman (Million Dollar Baby), Michael Caine (The Cider House Rules, Hannah and Her Sisters) en Alan Arkin (Little Miss Sunshine) zijn de oude vrienden Willie, Joe en Al. Wanneer hun pensioenfonds door een crisis de kraan dichtdraait besluiten ze voor het eerst in hun leven van het rechte pad af te stappen. Wanhopig om hun rekeningen te betalen en voor hun geliefden te kunnen zorgen, riskeren de drie mannen alles door te beginnen aan een gedurfde missie om de bank die er met hun geld vandoor is gegaan te beroven.
96 min

Song to song
vrijdag 9 juni 20.15 uur pre festival party
dinsdag 13 juni 15.00 uur

In Song to Song toont regisseur Terrence Malick een rock ‘n’ roll wereld van verleiding en verraad. En passant komen we, onder andere, Patti Smith, Lykke Li, Red Hot Chili Peppers en Iggy Pop tegen. Met een absolute sterrencast waaronder Ryan Gosling, Rooney Mara, Michael Fassbender, Natalie Portman en Cate Blanchett.
129 min

Chez Nous
vrijdag 9 juni 15.00 uur
dinsdag 13 juni 20.15 uur
woensdag 14 juni 20.15 uurhttps://www.youtube.com/watch?v=byJE567WOVI

Wijkverpleegster en alleenstaande moeder Pauline is erg toegewijd, genereus en haar patiënten kunnen op haar rekenen. Enkele leiders van een populistische partij in Noord-Frankrijk ruiken hun kans en willen profiteren van haar populariteit. Ze vragen haar kandidaat te worden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Aarzelend accepteert ze, ze ziet immers hoe de stad waar ze opgroeide achteruit gaat. De campagne stelt haar zwaar op de proef en het verleden van haar nieuwe vriend werpt een schaduw op haar politieke toekomst.
117 min

Howard's end - Lazy Sunday
zondag 11 juni 11.00 uur

Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave schitteren in dit fraai vormgegeven kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten aan de vooravond van WOI. De film toucheerde maar liefst negen Oscarnominaties en verzilverde er drie, waaronder die voor Beste Actrice. De heruitbreng van James Ivory’s verfilming van E. M. Forsters gelijknamige roman valt samen met de 25ste verjaardag van de film, die onlangs digitaal werd gerestaureerd .
142 min

Hotel de grote L
zaterdag 10 juni 15.00 uur
zondag 11 juni 15.00 uur
woensdag 14 juni 15.00 uur

De 12-jarige Kos woont samen met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee. Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, staan de kinderen er alleen voor. Nu moeten zij het hotel runnen. Hotel de Grote L verscheen ook als jeugdboek van Sjoerd Kuyper. Dit boek werd in 2015 bekroond met de Zilveren Griffel en door de Volkskrant uitgeroepen tot beste jeugdboek van het jaar.
85 min


Verwachte film:

Juni
The lost city of Z
0,03 seconde
The Circle

Juli
Dubbelspel
Whitney: can I be me
Sprakeloos

Events
zondag 18 juni Lazy Father's Day met de film The lost city of Z
vrijdag 23 juni Topsport evenement met de docu 0,03 seconde
zaterdag 24 juni preview film Verschrikkelijke Ikke 3