Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 1 jun-woe 7 jun

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.
Zaterdagavond houden we een beach party met de meiden op onze BFF avond en kijken we de film Hotel de grote L. Zondagochtend, 1e Pinksterdag, staan we dan weer vroeg in de keuken voor ons laatste FilmOntbijt/Lunch van het seizoen. We sluiten af met de Franse komedie À bras ouverts en serveren een Franse lunch na afloop. Laatste kaarten zijn te reserveren via reserveren@oosterhoutsfilmcafé.nl.

Hartelijke groet namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 1 juni tot en met woensdag 7 juni

Going in style
donderdag 1 juni 20.15 uur
vrijdag 2 juni 20.15 uur
dinsdag 6 juni 15.00 uur

Oscar®winnaars Morgan Freeman (Million Dollar Baby), Michael Caine (The Cider House Rules, Hannah and Her Sisters) en Alan Arkin (Little Miss Sunshine) zijn de oude vrienden Willie, Joe en Al. Wanneer hun pensioenfonds door een crisis de kraan dichtdraait besluiten ze voor het eerst in hun leven van het rechte pad af te stappen. Wanhopig om hun rekeningen te betalen en voor hun geliefden te kunnen zorgen, riskeren de drie mannen alles door te beginnen aan een gedurfde missie om de bank die er met hun geld vandoor is gegaan te beroven.
96 min

Voor elkaar gemaakt
vrijdag 2 juni 10.30 uur
zondag 4 juni 20.15 uur
woensdag 7 juni 20.15 uur (laatste vertoning)

Felix geniet volop van zijn vrijgezelle bestaan; hij is heel gelukkig met een leven zonder vaste relatie en kinderen. Totdat een one night stand door een bizar incident eindigt in het ziekenhuis. Als Felix daar bijkomt, krijgt hij tot zijn schrik de diagnose dat hij voor eeuwig onvruchtbaar zal zijn. Nu het stichten van een gezin opeens geen keuze meer is, maakt zijn happy single gevoel plotseling plaats voor een groeiende kinderwens. Zijn prettig gestoorde broer Jelle ontdekt dat een eerdere donatie van Felix aan de spermabank goed terecht is gekomen: bij de eicel van TV-presentatrice Jip. Vanaf dat moment zet Felix alles op alles om de vader te worden van het enige kind dat hij ooit zal kunnen hebben. Of Jip nu een vriend heeft of niet.
93 min

Chez Nousvrijdag 2 juni 15.00 uur
dinsdag 6 juni 20.15 uur
woensdag 7 juni 10.30 uur

Wijkverpleegster en alleenstaande moeder Pauline is erg toegewijd, genereus en haar patiënten kunnen op haar rekenen. Enkele leiders van een populistische partij in Noord-Frankrijk ruiken hun kans en willen profiteren van haar populariteit. Ze vragen haar kandidaat te worden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Aarzelend accepteert ze, ze ziet immers hoe de stad waar ze opgroeide achteruit gaat. De campagne stelt haar zwaar op de proef en het verleden van haar nieuwe vriend werpt een schaduw op haar politieke toekomst.
117 min

À Bras ouverts - FilmOntbijt/Lunch
zondag 4 juni 11.00 uur

Jean-Etienne Fougerole (Christian Clavier) is een rijke intellectueel die in zijn nieuwe roman ‘Met Open Armen’ rijke mensen aanmoedigt om families in nood te helpen. Wanneer hij zijn boek promoot in een tv-debat daagt zijn tegenstander hem uit om zelf het goede voorbeeld te geven. Uit angst om zijn goede imago kwijt te raken neemt Fougerole de uitdaging aan. Nog dezelfde avond gaat de bel en meldt een Roma familie die de uitzending gezien heeft zich bij de poorten van zijn villa. Met de komst van Babik (Ary Abittan) en zijn familie worden de opvattingen van Fougerole tot het uiterste op de proef gesteld!
92 min

Hotel de grote L
zaterdag 3 juni 15.00 uur en om 19.00 uur BFF Event- beach party
zondag 4 juni 15.00 uur
woensdag 7 juni 15.00 uur

De 12-jarige Kos woont samen met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee. Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, staan de kinderen er alleen voor. Nu moeten zij het hotel runnen. Kos, nu de man in huis, probeert de leiding te nemen, maar de samenwerking met zijn zussen loopt helemaal mis. Kos snapt echt niets van meisjes en zij niets van hem. Als de schuldeisers voor de deur staan, kan Kos het hotel alleen maar redden door als jongen mee te doen aan de Miss Beach verkiezing. Tegelijkertijd probeert hij ook in de voetbalselectie te komen én indruk te maken op Isabel, het mooiste meisje van het heelal. Kos krijgt het knap moeilijk, want hoe kun je zowel de beste voetballer worden als het mooiste meisje van de missverkiezing? Hotel de Grote L verscheen ook als jeugdboek van Sjoerd Kuyper. Dit boek werd in 2015 bekroond met de Zilveren Griffel en door de Volkskrant uitgeroepen tot beste jeugdboek van het jaar.
85 min


Verwachte film:

Juni
Sond tot Song
The lost city of Z
0,03 seconde
The Circle

Juli
Dubbelspel

Events
vrijdag 9 juni pre festival party met de film Song to Song en live optreden van Reachless
zondag 11 juni Lazy Sunday met de film Howard's End
zondag 18 juni Lazy Father's Day met de film The lost city of Z
vrijdag 23 juni Topsport evenement met de docu 0,03 seconde
zaterdag 24 juni preview film Verschrikkelijke Ikke 3