Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 25 mei-woe 31 mei

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Het belooft een zonnige week te worden en wij voegen daar een gevarieerd filmaanbod aan toe. Wij zijn met Hemelvaart gewoon open en zorgen graag voor verkoeling op ons terras of in de filmzaal.

Bijgevoegd vindt u een link naar de nieuwsbrief van de 1e Biënnale kunst in De Heilige Driehoek. Een bijzonder evenement van 16-09-2017 tot en met 22-10-2017 waar we graag aandacht aan besteden.

http://mailchi.mp/0539b51f16cb/ltay6l2mxn-139777?e=277e1615c2

Hartelijke groet namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 25 mei tot en met woensdag 31 mei

Their Finest
donderdag 25 mei 20.15 uur
vrijdag 26 mei 10.30 uur (laatste vertoning)

Londen, WOII. Nu haast alle mannen aan het front vechten krijgt Catrin Cole (Gemma Arterton) een baantje als copywriter voor propagandafilms die een vrouwelijke touch nodig hebben. Haar natuurlijke flair wordt al snel opgemerkt door de vlotte filmproducent Tom Buckley (Sam Claflin). Met het moreel van het land op het spel moeten Catrin en Buckley een speelfilm maken die het hart van de natie zal verwarmen. Ondanks de bommenregen ontdekt Catrin dat er achter de camera evenveel drama, humor en passie is als voor de camera. Their Finest is de nieuwste film van Lone Scherfig (An Education, One Day, Italian for Beginners) en werd geselecteerd voor het Toronto International Film Festival. Naast Gemma Arterton (Tamara Drewe) en Sam Claflin (Me Before You, The Hunger Games) zijn er rollen weggelegd voor Bill Nighy, Jeremy Irons en Eddie Marsan.
117 min

Voor elkaar gemaakt
vrijdag 26 mei 15.00 uur en 20.15 uur
zaterdag 27 mei 20.15 uur
woensdag 31 mei 10.30 uur

Felix geniet volop van zijn vrijgezelle bestaan; hij is heel gelukkig met een leven zonder vaste relatie en kinderen. Totdat een one night stand door een bizar incident eindigt in het ziekenhuis. Als Felix daar bijkomt, krijgt hij tot zijn schrik de diagnose dat hij voor eeuwig onvruchtbaar zal zijn. Nu het stichten van een gezin opeens geen keuze meer is, maakt zijn happy single gevoel plotseling plaats voor een groeiende kinderwens. Zijn prettig gestoorde broer Jelle ontdekt dat een eerdere donatie van Felix aan de spermabank goed terecht is gekomen: bij de eicel van TV-presentatrice Jip. Vanaf dat moment zet Felix alles op alles om de vader te worden van het enige kind dat hij ooit zal kunnen hebben. Of Jip nu een vriend heeft of niet.
93 min

Going in style
zondag 28 mei 11.00 uur combinatie met FilmOntbijt/Lunch mogelijk
woensdag 31 mei 20.15 uur

Oscar®winnaars Morgan Freeman (Million Dollar Baby), Michael Caine (The Cider House Rules, Hannah and Her Sisters) en Alan Arkin (Little Miss Sunshine) zijn de oude vrienden Willie, Joe en Al. Wanneer hun pensioenfonds door een crisis de kraan dichtdraait besluiten ze voor het eerst in hun leven van het rechte pad af te stappen. Wanhopig om hun rekeningen te betalen en voor hun geliefden te kunnen zorgen, riskeren de drie mannen alles door te beginnen aan een gedurfde missie om de bank die er met hun geld vandoor is gegaan te beroven.
96 min

Oppression met voorprogramma

Na een turbulent leven in Amsterdam keert mixed media artiest Geert Kollau (1978) terug naar zijn roots in Oosterhout. Hij ontwikkelt zijn eigen kenmerkende stijl en zijn werk wordt gezien en wereldwijd erkent. Door zijn ADHD is hij zich constant zeer bewust van de wereld om hem heen en begin 2016 sluit hij zichzelf op in zijn studio om met volledige focus te werken aan een nieuwe foto serie. Deze fase wordt vast gelegd door documentair filmmaker Wilma Rekkers. In deze documentaire volgt zij Geert Kollau een half jaar lang in zijn zeer persoonlijke proces.
70 min

Solan & Ludwig: De grote kaasrace
zaterdag 27 mei 15.00 uur
zondag 28 mei 15.00 uur
woensdag 31 mei 15.00 uur (laatste vertoning)

De brutale en overmoedige ekster Solan zorgt weer voor flink wat spektakel in het Noorse dorp Flåklypa. Wanneer hij hoort over de traditionele kaasrace tussen zijn eigen woonplaats en het naburige dorp Slidre, zet hij alles op alles om zich te bewijzen als een echte racekampioen. Met zijn beste vrienden, de nogal bang uitgevallen egel Ludwig en de slimme uitvinder Reodor, in zijn team, twijfelt Solan niet aan de overwinning. Maar het wordt heel spannend als hun tegenstander de hulp inroept van een vreemde grappenmaker en een woeste gorilla.
78 min


Verwachte film:

Juni
Chez nous
Sond tot Song
The lost city of Z
0,03 seconde
The Circle

Verschrikkelijke Ikke 3


Events
zondag 28 mei FilmOntbijt/Lunch met Going in style
zaterdag 3 juni BFF event - beach party- met Hotel de grote L
zondag 4 juni FilmOntbijt/Lunch À bras ouverts
vrijdag 9 juni pre festival party met Song to Song en live optreden van Reachless