Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 11 mei-woe 17 mei

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Op vrijdag 12 mei is het precies 12 maanden geleden dat het Oosterhouts Filmcafé haar deuren opende en de eerste film vertoonde. Om deze reden hebben wij voor deze avond een bijzonder programma samengesteld. Centraal staat de prijswinnende documentaire van de Oosterhoutse filmmaker Wilma Rekkers. In haar documentaire volgt ze mixed media artiest Geert Kollau. Werken van Kollau zullen komend weekend bj ons tentoongesteld worden. Speciaal voor deze avond maakte hij een oplage van 12 fine art prints van zijn werk Flow dat u tegen een zeer aantrekkelijk prijs kunt aanschaffen.We proosten graag met u aanstaande vrijdag met een Bourgogne Kruis biertje van de tap.

Verder vier nieuwe films deze week, waaronder één kinderfilm en een Down in Town special. Hieronder vindt u een uitgebreidere beschrijving.

Hartelijke groet namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 11 mei tot en met woensdag 17 mei

Het Verlangen
donderdag 11 mei 20.15 uur
vrijdag 12 mei 15.00 uur
zaterdag 13 mei 20.15 uur
woensdag 17 mei 10.30 uur (laatste vertoning)

Als de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn direct mogelijkheden. De uitgeverij verkeert in zwaar weer waardoor een succes zeer welkom is. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. Met Herman - hoe goed zijn boek ook is - weten de broers dat ze bij de media niet hoeven aan te komen. De truc werkt; het boek wordt een megasucces en Brigitte ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar wanneer haar stijgende roem Herman teveel wordt, start de strijd om erkenning.
90 min

Oppression met voorprogramma en Q&A

Na een turbulent leven in Amsterdam keert mixed media artiest Geert Kollau (1978) terug naar zijn roots in Oosterhout. Hij ontwikkelt zijn eigen kenmerkende stijl en zijn werk wordt gezien en wereldwijd erkent. Door zijn ADHD is hij zich constant zeer bewust van de wereld om hem heen en begin 2016 sluit hij zichzelf op in zijn studio om met volledige focus te werken aan een nieuwe foto serie. Deze fase wordt vast gelegd door documentair filmmaker Wilma Rekkers. In deze documentaire volgt zij Geert Kollau een half jaar lang in zijn zeer persoonlijke proces.
70 min

Hidden figures
zondag 14 mei 20.15 uur (laatste vertoning)

Hidden Figures is het ongelofelijke en onvertelde verhaal van Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen. De film kreeg drie Oscar nominaties, in de categorieën: Beste film, Beste vrouwelijke bijrol – Octavia Spencer en Beste aangepaste scenario.
127 min

Voor elkaar gemaakt
zondag 14 mei 11.00 uur

Felix geniet volop van zijn vrijgezelle bestaan; hij is heel gelukkig met een leven zonder vaste relatie en kinderen. Totdat een one night stand door een bizar incident eindigt in het ziekenhuis. Als Felix daar bijkomt, krijgt hij tot zijn schrik de diagnose dat hij voor eeuwig onvruchtbaar zal zijn. Nu het stichten van een gezin opeens geen keuze meer is, maakt zijn happy single gevoel plotseling plaats voor een groeiende kinderwens. Zijn prettig gestoorde broer Jelle ontdekt dat een eerdere donatie van Felix aan de spermabank goed terecht is gekomen: bij de eicel van TV-presentatrice Jip. Vanaf dat moment zet Felix alles op alles om de vader te worden van het enige kind dat hij ooit zal kunnen hebben. Of Jip nu een vriend heeft of niet.
93 min

The day will come
vrijdag 12 mei 10.30 uur
dinsdag 16 mei 15.00 uur
woensdag 17 mei 20.15 uur

Er wordt dagelijks gedemonstreerd tegen de oorlog in Vietnam, de media berichten over de strijd om de eerste man op de maan en in heel Europa komt een nieuwe jeugdcultuur op. Voor Erik en zijn met een klompvoet geboren jongere broertje Elmer zijn dromen over vrijheid en blijheid ver weg. Wanneer hun alleenstaande moeder ernstig ziek wordt, stuurt de staat hen naar een jongensinternaat. Aan het hoofd staat de rechtlijnige directeur Heck (Lars Mikkelsen), die zijn ouderwetse opvoedingsmethodes met harde hand toepast. Hij gebruikt de jongens als goedkope werkkrachten en houdt ze in het gareel met lijfstraffen, vernederingen en medicijnen. Ook de andere werknemers van het internaat houden zich strikt aan het hardvochtige regime, met uitzondering van de nieuwe lerares (Sofie Gråbøl). Elmer droomt over het astronautenbestaan en vertelt zijn zelfbedachte verhalen ook aan de anderen, waarmee hij iedereen hoop geeft in de uitzichtloze situatie. Slechts bewapend met hun levendige verbeeldingskracht en een flinke dosis durf, zoeken Elmer en Erik een uitweg.
120 min

24 Wochen met nagesprek (Down in Town)
dinsdag 16 mei 19.45 let op afwijkende aanvangstijd!

Astrid en Lucas vormen samen een gelukkig en succesvol koppel. Zij is een bekend cabaretière en hij haar manager. Ze hebben een dochter van negen jaar en Astrid is in verwachting van hun tweede. Het leven lacht ze toe totdat ze te horen krijgen dat hun ongeboren kind het Syndroom van Down heeft. Terwijl hun wereld instort moeten ze beslissen om voor 24 weken een abortus te laten plegen of een onzekere toekomst tegemoet te gaan. Hoewel ze gewend zijn alles samen te doen, komt Astrid tot het besef dat alleen zij deze moeilijke beslissing kan nemen.
102 min

Solan & Ludwig: De grote kaasrace
zaterdag 13 mei 15.00 uur
zondag 14 mei 15.00 uur
woensdag 17 mei 15.00 uur

De brutale en overmoedige ekster Solan zorgt weer voor flink wat spektakel in het Noorse dorp Flåklypa. Wanneer hij hoort over de traditionele kaasrace tussen zijn eigen woonplaats en het naburige dorp Slidre, zet hij alles op alles om zich te bewijzen als een echte racekampioen. Met zijn beste vrienden, de nogal bang uitgevallen egel Ludwig en de slimme uitvinder Reodor, in zijn team, twijfelt Solan niet aan de overwinning. Maar het wordt heel spannend als hun tegenstander de hulp inroept van een vreemde grappenmaker en een woeste gorilla.
78 min


Verwachte film:

Mei
Going in style

Juni
Chez nous
Sond tot Song
The lost city of Z
0,03 seconde
The Circle

Events
Vrijdag 19 mei Ladies night met Their Finest - get inspired-
zondag 28 mei FilmOntbijt/Lunch met Going in style
zaterdag 3 juni BFF event - beach party- met Hotel de grote L