Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 20 april-woe 26 april

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Op vrijdag- en zaterdagavond staat de tap Bourgogne Kruis voor u aangesloten in ons Filmcafé en serveren we een rondje bijpassende kaas bij de film Gold.

Daarna op zondag als Lazy-sunday film om 11.00 uur, draaien we voor het laatst Jesus Christ Superstar.

En vanaf dinsdag extra vertoningen van de Smurfen en het verloren dorp vanwege de schoolvakantie.

Zomaar een paar high lights uit ons programma, welke spreekt u het meest aan?

Hartelijke groet namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 20 april t/m woensdag 26 april

Gold
vrijdag 21 april 20.15 uur
zaterdag 22 april 20.15 uur

In dit ongelofelijke, maar waargebeurde verhaal kruipt Oscarwinnaar Matthew McConaughey in de huid van Kenny Wells, een zakenman die dringend een nieuw succes nodig heeft. Samen met avonturier Michael Acosta (Edgar Ramírez) gaat hij op zoek naar goud in de jungle van Indonesië. Na maanden van tegenspoed stuiten de twee hedendaagse goudzoekers op iets wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden: de grootste goudader ter wereld. Op slag worden Wells en Acosta de supersterren van Wall Street en kijkt de wereld toe hoe de twee zich wentelen in miljarden, vrouwen en feestjes. Het miraculeuze succesverhaal wekt al snel de argwaan en de jaloezie op van de Wall Street-bonzen, die Wells maar al te graag ten gronde willen richten. Matthew McConaughey (Interstellar, The Wolf of Wall Street), Edgar Ramirez (Joy) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World) schitteren in deze meeslepende en soms zelfs hilarische film over een onwaarschijnlijke held.
120 min

Mein Blind Date mit dem Leben
woensdag 26 april 10.30 uur (laatste vertoning)

In deze feelgoodfilm is een jongeman niet van plan om met minder volle teugen van het leven te genieten, ondanks dat hij bijna niets meer ziet. Saliya staat op het punt zijn studie af te ronden en hoeft alleen nog maar stage te lopen als het noodlot toeslaat: hij wordt opeens bijna blind. Desondanks slaagt hij erin een stageplek te bemachtigen in een luxehotel in München – zonder dat iemand zijn visuele beperking doorheeft. Alleen zijn collega Max heeft hem door, maar besluit hem te helpen. Buiten werktijd oefenen ze eindeloos tot Saliya blind zijn werk kan doen. Maar dat je niet alles kunt trainen blijkt als hij valt voor Laura en in allerlei onvoorspelbare situaties verzeild raakt. Hoe lang kan hij volhouden dat er niets aan de hand is? Mein Blind Date mit dem Leben is gebaseerd op de autobiografie van Saliya Kahawatte.
110 min

Jesus Christ Superstar- Lazy Sunday
zondag 23 april 11.00 uur (laatste vertoning)
Bekijk de trailer op YouTube

Jesus Christ superstar neemt ons mee naar de laatste zeven dagen uit het leven van Jezus. In die week trekt Jezus Jeruzalem binnen. Hij is heel snel ongekend populair, maar met zijn preken roept hij de vijandigheid van de Joodse religieuze leiders op. Wanneer hij door Judas wordt verraden, weet Jezus toch nog Herodus uit te dagen. Pontius Pilatus is geamuseerd door Jezus, maar hij wordt door de hoofdpriester gedwongen het vonnis uit te spreken en veroordeelt Jezus daarmee tot de kruisiging.
108 min

Alberta
donderdag 20 april 20.15 uur
zondag 23 april 20.15 uur
woensdag 26 april 20.15 uur

Freek (Daniël Boissevain) heeft een mooie vrouw, een geadopteerde zoon en succes in zijn werk als reclameman en mediagoeroe. Maar hij is niet tevreden. Hij wordt hopeloos verliefd op de mysterieuze jonge vrouw Alberta (Jamie Grant). Een ontsnapping met haar naar de gelijknamige streek in Canada om de magnifieke landschappen daar te schilderen, moet als medicijn tegen zijn midlifecrisis dienen. Helaas verveelt Alberta zich al snel in het huisje in de bossen. Freek komt er tegen wil en dank achter dat hij niet de succesvolle man is die hij dacht te zijn. En zo wordt zijn midlifecrisis een zenuwslopende affaire.
96 min

Life, animated
vrijdag 21 april 10.30 uur en 15.00 uur
dinsdag 25 april 20.15 uur


Op driejarige leeftijd stopt de energieke babbelaar Owen plots met praten. Autisme doet hem wegglijden in een donkere, afgesloten wereld. Er lijkt geen weg terug te zijn. De volgende vier jaar reageert Owen maar op één ding: Disney-films. Wanneer zijn vader op een dag de pop van Iago, de papegaai uit Aladdin pakt en in die rol tegen Owen begint te praten, antwoordt Owen hem plots met een zinnetje uit de film. Een keerpunt voor Owen en zijn familie. Owen leert zich uit de drukken aan de hand van dialogen uit de tientallen Disney-films die hij uit het hoofd kent, de rest van de familie neemt op hun beurt de rollen over van Disney-figuurtjes. De tekenfilms maken een weg vrij die lang als voorgoed gesloten werd beschouwd. Owen en de wereld rondom hem leren elkaar begrijpen. Met zijn uitgebreid arsenaal aan verhalen en dialogen maakt Owen zich klaar om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die het leven voor hem in petto heeft. Dit coming-of-age verhaal wordt prachtig vormgegeven door de mix van scènes uit Disneyfilms en nagetekende gebeurtenissen uit het leven van Owen. De film stelt vragen over het ‘hoe’ en ‘waarom’ van Owen’s identificatie met tekenfilmfiguren, maar is bovenal een pleidooi voor liefde en begrip vanuit de omgeving. Een hartverwarmende verhaal en een terechte winnaar van Sundance.
89 min

De smurfen en het verloren dorp
zaterdag 22 april 15.00 uur
zondag 23 april 15.00 uur
dinsdag 25 april 10.30 uur en 15.00 uur
woensdag 26 april 15.00 uur

In dit nieuwe animatie-avontuur van de Smurfen vindt Smurfin een mysterieuze landkaart die naar het Verloren Dorp leidt. Samen met haar beste vriendjes Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat zij op een spannende speurtocht door het Verboden Bos, waar wonderlijke wezens wonen. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Op hun reis vol actie en gevaar zetten de Smurfen koers naar de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid!
90 min


Verwachte film:

April
Hidden figures

Mei
Het Verlangen
The day will come
Voor elkaar gemaakt
Going in style

Events
zondag 30 april FilmOntbijt/Lunch Their Finest
zondag 7 mei Lazy Sunday Midnight in Paris
maandag 8 mei Filmcafépashoudersevenement
vrijdag 12 mei Oppression met voorprogramma en Q&A filmmaker Wilma Rekkers en mixed media artist Geert Kollau
zondag 14 mei FilmOntbijt/Lunch Voor elkaar gemaakt
Vrijdag 19 mei Ladies night met Their Finest - get inspired-

Down in Town
dinsdag 9 mei Anne&Jean Paul: onze wereld met nagesprek regisseur Leendert Pot
dinsdag 16 mei start 19.45 uur: 24 Wochen met nagesprek Oosterhoutse huisarts Danielle Baaij en kinderarts Weijerman