Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 13 april-woe19 april

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Als Filmcafépashouder heeft u deze week een uitnodiging in uw mailbox gevonden voor ons eerste pashouderevenement op 8 mei aanstaande. Laat u het ons even weten als u erbij wilt zijn? Heeft u nog geen Filmcafépas, dan is nu wellicht het moment om er één aan te schaffen.

Deze week gaan wij de zojuist gerijpte Bourgogne kaas ophalen bij Kaasboerderij t Bosch in Made. Deze serveren we volgend weekend op onze bier- en kaasavond bij de film Gold.

Heeft u deze week zin en tijd voor een film, dan kunt u maar liefst kiezen uit 6 verschillende titels. Wilt u er zeker van zijn dat u terecht kunt bij de film van uw keuze, dan kunt u reserveren op ons nieuwe emailadres dat hier speciaal voor is opengesteld: reserveren@oosterhoutsfilmcafe.nl

Goede Paasdagen gewenst namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 13 april t/m woensdag 19 april

A cure for welness
donderdag 13 april 20.15 uur
vrijdag 14 april 15.00 uur
zondag 16 april 20.15 uur (laatste vertoning)

Een ambitieuze jonge werknemer krijgt de opdracht zijn directeur van het bedrijf waar hij werkt op te halen uit een idyllisch maar mysterieus kuuroord. Het oord ligt op een afgelegen locatie in de Zwitserse Alpen. Hij vermoedt al snel dat de wonderbaarlijke behandelingen van de spa niet zijn wat ze lijken. Wanneer hij angstaanjagende geheimen begint te ontdekken, wordt zijn geestelijke gezondheid op de proef gesteld. Hij wordt zelf gediagnosticeerd met dezelfde merkwaardige ziekte die alle gasten in het kuuroord laat verlangen naar genezing.
146 min

Mein Blind Date mit dem Leben
woensdag 19 april 20.15 uur

In deze feelgoodfilm is een jongeman niet van plan om met minder volle teugen van het leven te genieten, ondanks dat hij bijna niets meer ziet. Saliya staat op het punt zijn studie af te ronden en hoeft alleen nog maar stage te lopen als het noodlot toeslaat: hij wordt opeens bijna blind. Desondanks slaagt hij erin een stageplek te bemachtigen in een luxehotel in München – zonder dat iemand zijn visuele beperking doorheeft. Alleen zijn collega Max heeft hem door, maar besluit hem te helpen. Buiten werktijd oefenen ze eindeloos tot Saliya blind zijn werk kan doen. Maar dat je niet alles kunt trainen blijkt als hij valt voor Laura en in allerlei onvoorspelbare situaties verzeild raakt. Hoe lang kan hij volhouden dat er niets aan de hand is? Mein Blind Date mit dem Leben is gebaseerd op de autobiografie van Saliya Kahawatte.
110 min

Loving
zaterdag 15 april 20.15 uur (laatste vertoning)

Loving vertelt het waargebeurde verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de staat Virginia die verliefd werden en in 1958 trouwden. Na hun huwelijk heeft het echtpaar maar liefst negen jaar lang moeten vechten voor het recht om samen als een familie in hun geboortestad te mogen wonen. Hun rechtszaak, Loving v. Virginia, werd helemaal tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten. Hiermee werd dit waargebeurde liefdesverhaal over de hele wereld een bron van inspiratie.
123 min

Jesus Christ Superstar
vrijdag 14 april 20.15 uur
Bekijk de trailer op YouTube

Jesus Christ superstar neemt ons mee naar de laatste zeven dagen uit het leven van Jezus. In die week trekt Jezus Jeruzalem binnen. Hij is heel snel ongekend populair, maar met zijn preken roept hij de vijandigheid van de Joodse religieuze leiders op. Wanneer hij door Judas wordt verraden, weet Jezus toch nog Herodus uit te dagen. Pontius Pilatus is geamuseerd door Jezus, maar hij wordt door de hoofdpriester gedwongen het vonnis uit te spreken en veroordeelt Jezus daarmee tot de kruisiging.
108 min

Alberta
vrijdag 14 april 10.30 uur
dinsdag 18 april 15.00 uur
woensdag 19 april 10.30 uur

Freek (Daniël Boissevain) heeft een mooie vrouw, een geadopteerde zoon en succes in zijn werk als reclameman en mediagoeroe. Maar hij is niet tevreden. Hij wordt hopeloos verliefd op de mysterieuze jonge vrouw Alberta (Jamie Grant). Een ontsnapping met haar naar de gelijknamige streek in Canada om de magnifieke landschappen daar te schilderen, moet als medicijn tegen zijn midlifecrisis dienen. Helaas verveelt Alberta zich al snel in het huisje in de bossen. Freek komt er tegen wil en dank achter dat hij niet de succesvolle man is die hij dacht te zijn. En zo wordt zijn midlifecrisis een zenuwslopende affaire.
96 min

Life, animated
dinsdag 18 april 20.15 uur


Op driejarige leeftijd stopt de energieke babbelaar Owen plots met praten. Autisme doet hem wegglijden in een donkere, afgesloten wereld. Er lijkt geen weg terug te zijn. De volgende vier jaar reageert Owen maar op één ding: Disney-films. Wanneer zijn vader op een dag de pop van Iago, de papegaai uit Aladdin pakt en in die rol tegen Owen begint te praten, antwoordt Owen hem plots met een zinnetje uit de film. Een keerpunt voor Owen en zijn familie. Owen leert zich uit de drukken aan de hand van dialogen uit de tientallen Disney-films die hij uit het hoofd kent, de rest van de familie neemt op hun beurt de rollen over van Disney-figuurtjes. De tekenfilms maken een weg vrij die lang als voorgoed gesloten werd beschouwd. Owen en de wereld rondom hem leren elkaar begrijpen. Met zijn uitgebreid arsenaal aan verhalen en dialogen maakt Owen zich klaar om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die het leven voor hem in petto heeft. Dit coming-of-age verhaal wordt prachtig vormgegeven door de mix van scènes uit Disneyfilms en nagetekende gebeurtenissen uit het leven van Owen. De film stelt vragen over het ‘hoe’ en ‘waarom’ van Owen’s identificatie met tekenfilmfiguren, maar is bovenal een pleidooi voor liefde en begrip vanuit de omgeving. Een hartverwarmende verhaal en een terechte winnaar van Sundance.
89 min

De smurfen en het verloren dorp
zaterdag 15 april 15.00 uur
zondag 16 april 15.00 uur
woensdag 19 april 15.00 uur

In dit nieuwe animatie-avontuur van de Smurfen vindt Smurfin een mysterieuze landkaart die naar het Verloren Dorp leidt. Samen met haar beste vriendjes Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat zij op een spannende speurtocht door het Verboden Bos, waar wonderlijke wezens wonen. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Op hun reis vol actie en gevaar zetten de Smurfen koers naar de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid!
90 min


Verwachte film:

April
Gold
Hidden figures

Mei
Het Verlangen
The day will come
Voor elkaar gemaakt
Going in style

Events
zondag 23 april Lazy Sunday Jesus Christ Superstar
vrijdag 21 en zaterdag 22 april Bourgogne Kruis bier- en kaasavond met film Gold
zondag 30 april FilmOntbijt/Lunch Their Finest
zondag 7 mei Lazy Sunday Midnight in Paris
maandag 8 mei Filmcafépashoudersevenement
vrijdag 12 mei Oppression met voorprogramma en Q&A filmmaker Wilma Rekkers en mixed media artist Geert Kollau
zondag 14 mei FilmOntbijt/Lunch Voor elkaar gemaakt
Vrijdag 19 mei Ladies night met Their Finest - get inspired-

Down in Town
dinsdag 9 mei Anne&Jean Paul: onze wereld met nagesprek regisseur Leendert Pot
dinsdag 16 mei start 19.45 uur: 24 Wochen met nagesprek Oosterhoutse huisarts Danielle Baaij en kinderarts Weijerman