Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 6 april-woe 12 april

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Nieuwe filmtitels op de agenda! Kiest u dit weekend voor de feelgoodfilm Mein Blind Date mit dem Leben of voor de mysterieuze thriller A cure for welness? Met de Pasen voor de deur hebben we als Lazy Sunday tweemaal de historische musical Jesus Christ Superstar voor u geprogrammeerd staan.

Wilt u er zeker van zijn dat u terecht kunt bij de film van uw keuze, dan kunt u vanaf deze speelweek reserveren op ons nieuwe emailadres dat hier speciaal voor is opengesteld: reserveren@oosterhoutsfilmcafe.nl

Een fijne week gewenst namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 6 april t/m woensdag 12 april

A cure for welness
vrijdag 7 april 20.15 uur
zaterdag 8 april 20.15 uur

Een ambitieuze jonge werknemer krijgt de opdracht zijn directeur van het bedrijf waar hij werkt op te halen uit een idyllisch maar mysterieus kuuroord. Het oord ligt op een afgelegen locatie in de Zwitserse Alpen. Hij vermoedt al snel dat de wonderbaarlijke behandelingen van de spa niet zijn wat ze lijken. Wanneer hij angstaanjagende geheimen begint te ontdekken, wordt zijn geestelijke gezondheid op de proef gesteld. Hij wordt zelf gediagnosticeerd met dezelfde merkwaardige ziekte die alle gasten in het kuuroord laat verlangen naar genezing.
146 min

Mein Blind Date mit dem Leben
donderdag 6 april 20.15 uur
vrijdag 7 april 10.30 uur
zondag 9 april 20.15 uur
dinsdag 11 april 15.00 uur
woensdag 12 april 20.15 uur

In deze feelgoodfilm is een jongeman niet van plan om met minder volle teugen van het leven te genieten, ondanks dat hij bijna niets meer ziet. Saliya staat op het punt zijn studie af te ronden en hoeft alleen nog maar stage te lopen als het noodlot toeslaat: hij wordt opeens bijna blind. Desondanks slaagt hij erin een stageplek te bemachtigen in een luxehotel in München – zonder dat iemand zijn visuele beperking doorheeft. Alleen zijn collega Max heeft hem door, maar besluit hem te helpen. Buiten werktijd oefenen ze eindeloos tot Saliya blind zijn werk kan doen. Maar dat je niet alles kunt trainen blijkt als hij valt voor Laura en in allerlei onvoorspelbare situaties verzeild raakt. Hoe lang kan hij volhouden dat er niets aan de hand is? Mein Blind Date mit dem Leben is gebaseerd op de autobiografie van Saliya Kahawatte.
110 min

Loving
vrijdag 7 april 15.00 uur
dinsdag 11 april 20.15 uur
woensdag 12 april 10.30 uur

Loving vertelt het waargebeurde verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de staat Virginia die verliefd werden en in 1958 trouwden. Na hun huwelijk heeft het echtpaar maar liefst negen jaar lang moeten vechten voor het recht om samen als een familie in hun geboortestad te mogen wonen. Hun rechtszaak, Loving v. Virginia, werd helemaal tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten. Hiermee werd dit waargebeurde liefdesverhaal over de hele wereld een bron van inspiratie.
123 min

Jesus Christ Superstar - Lazy sunday
zondag 9 april 11.00 uur
Bekijk de trailer op YouTube

Jesus Christ superstar neemt ons mee naar de laatste zeven dagen uit het leven van Jezus. In die week trekt Jezus Jeruzalem binnen. Hij is heel snel ongekend populair, maar met zijn preken roept hij de vijandigheid van de Joodse religieuze leiders op. Wanneer hij door Judas wordt verraden, weet Jezus toch nog Herodus uit te dagen. Pontius Pilatus is geamuseerd door Jezus, maar hij wordt door de hoofdpriester gedwongen het vonnis uit te spreken en veroordeelt Jezus daarmee tot de kruisiging.
108 min

Toen mijn vader een struik werd
zaterdag 8 april 15.00 uur

De tienjarige Toda (Celeste Holsheimer) woont in een bakkerij met haar vader (Teun Kuilboer), de beste taartenbakker van het land. Op een dag verandert alles: Toda’s vader wordt onverwacht weggeroepen om het land te verdedigen. Toda moet naar haar moeder (Noortje Herlaar), die in het buurland woont en waar het veilig is. En dus begint Toda aan een avontuurlijke en spannende reis waar ze onderweg de meest vreemde mensen ontmoet en in absurde situaties terecht komt. Toda is een meisje dat niet snel opgeeft, maar zal ze haar moeder ook vinden?
90 min

De smurfen en het verloren dorp
zaterdag 8 april 11.00 uur
zondag 9 april 15.00 uur
woensdag 12 april 15.00 uur

In dit nieuwe animatie-avontuur van de Smurfen vindt Smurfin een mysterieuze landkaart die naar het Verloren Dorp leidt. Samen met haar beste vriendjes Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat zij op een spannende speurtocht door het Verboden Bos, waar wonderlijke wezens wonen. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Op hun reis vol actie en gevaar zetten de Smurfen koers naar de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid!
90 min


Verwachte film:

April
Gold
Hidden figures

Mei
Het Verlangen
The day will come
Their Finest
Voor elkaar gemaakt
Going in style

Events
zondag 23 april Lazy Sunday Jesus Christ Superstar
vrijdag 21 en zaterdag 22 april film Gold met Bourgogne Kruis bier op de tap en Bourgogne Kruis kaas
zondag 30 april FilmOntbijt/Lunch Their Finest
maandag 8 mei Filmcafépashoudersevenement