Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 16 mrt-woe 22 mrt

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Bent u een auto-fan? Maak dan nog snel ruimte in uw agenda voor vrijdagavond, want dan draaien we de film De Autovakmannen over de veranderingen in de autobranche. Op dit men's event wordt u vanaf 19.30 ontvangen met koffie. Rond het Filmcafé zullen verschillende nieuwe automodellen te bewonderen zijn. Na de film vindt er een Q@A plaats met de filmmaker en mensen uit de film uit de praktijk. Daarna serveren wij het Oosterhoutse bier: Bourgogne Kruis met een bijpassend hapje.

Op zondagochtend is het tijd om samen te ontbijten of te lunchen met de gloednieuwe Nederlandse film Alberta.

Met de kinderen kunt u tenslotte op woensdagmiddag naar ons kids premièrefeest komen van Toen mijn vader een struik werd. Deze familiefilm is geregisseerd door Nicole van Kilsdonk. Zij zal aanwezig zijn om alle vragen van de kinderen te beantwoorden!

Dat wordt moeilijk kiezen!

Hartelijke groet namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 16 maart t/m woensdag 22 maart

Demain tout commence
vrijdag 17 maart 15.00 uur
zondag 19 maart 20.15 uur
woensdag 22 maart 10.30 uur (laatste vertoning)

Samuel (Omar Sy) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin (Clémence Poésy), een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug.
117 min

De Autovakmannen
vrijdag 17 maart 19.30 uur - men's event
dinsdag 21 maart 15.00 uur en 20.15 uur (laatste vertoning)
Bekijk de trailer op YouTube

In de dynamische mozaïekfilm 'DE AUTOVAKMANNEN' wordt een indringend maar vaak ook hilarisch kijkje achter de schermen gegeven tijdens het werk van 9 gepassioneerde autovakmensen en minister Melanie Schultz Van Haegen (infrastructuur & milieu). Allen proberen ze op hun eigen manier hun hoofd boven water proberen te houden terwijl hun vakgebied door de op handen zijnde komst van de zelfrijdende auto
compleet op z'n kop staat. Auto's veranderen in zelfrijdende computers met alle gevolgen van dien. De hoofdpersonen staan voor ingrijpende keuzes. Evenals veel mensen op dit moment in andere sectoren waar robotisering, automatisering en nieuwe technieken ook zorgen voor enorme veranderingen. Ga je met je tijd mee of niet? En zo ja, hoe pak je dat dan aan?
61 min (Deze film wordt zonder pauze gedraaid.)

Manchester by the sea
donderdag 16 maart 20.15 uur (laatste vertoning)

Manchester by the Sea vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Nadat zijn oudere broer Joe (Kyle Chandler) plotseling komt te overlijden, krijgt Lee (Casey Affleck) de voogdij over zijn neef (Lucas Hedges). Lee wordt herinnerd aan een tragisch verleden met zijn vrouw Randi (Michelle Williams) in de omgeving waarin hij is opgegroeid. Casey Affleck won in februari een Oscar voor beste mannelijk acteur.
138 min

Moonlight
vrijdag 17 maart 10.30 uur
zaterdag 18 maart 20.15 uur
woensdag 22 maart 20.15 uur (laatste vertoning)

Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. De regie is in handen van Barry Jenkins, die nu dankzij het aangrijpende drama Moonlight zijn echte doorbraak kent. De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en is samen met producenten Adele Romanski en Brad Pitt omgevormd tot een speelfilm. De hoofdrollen worden vertolkt door Mahershala Ali (House of Cards), Trevante Rhodes (Westworld), André Holland (Selma) en Naomie Harris (Spectre, Skyfall). Moonlight won in februari de Oscar voor beste film.
110 min

FilmOntbijt/Lunch Alberta
zondag 19 maart 11.00 uur

Freek (Daniël Boissevain) heeft een mooie vrouw, een geadopteerde zoon en succes in zijn werk als reclameman en mediagoeroe. Maar hij is niet tevreden. Hij wordt hopeloos verliefd op de mysterieuze jonge vrouw Alberta (Jamie Grant). Een ontsnapping met haar naar de gelijknamige streek in Canada om de magnifieke landschappen daar te schilderen, moet als medicijn tegen zijn midlifecrisis dienen. Helaas verveelt Alberta zich al snel in het huisje in de bossen. Freek komt er tegen wil en dank achter dat hij niet de succesvolle man is die hij dacht te zijn. En zo wordt zijn midlifecrisis een zenuwslopende affaire.
96 min

Storm: letters van vuur
zaterdag 18 maart 15.00 uur
zondag 19 maart 15.00 uur (laatste vertoning)

Wat als je er opeens alleen voor staat en iedereen je vijand kan zijn? De 12-jarige Storm (Davy Gomez) raakt in een spannend avontuur verzeild als zijn vader Klaas (Yorick van Wageningen) een nieuwe klus aanneemt. Hij drukt in het geheim verboden teksten in zijn drukkerij. Storms moeder (Angela Schijf) vindt dit maar niks, omdat het gevaarlijk is om een andere mening te hebben. Het veilige leventje van Storm komt op zijn kop te staan als Klaas op heterdaad wordt betrapt. Storm vlucht net op tijd weg met de originele briefletters en wordt het middelpunt van een klopjacht. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek als hij Marieke (Juna de Leeuw) ontmoet, een meisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont. In een race tegen de klok probeert Storm zijn vader te redden van de brandstapel. Maar wie kan hij nog vertrouwen? Wat begint als een angstige vlucht, wordt een dappere strijd voor vrijheid.
105 min

Toen mijn vader een struik werd - kids premièrefeest
woensdag 22 maart 14.30 uur

De tienjarige Toda (Celeste Holsheimer) woont in een bakkerij met haar vader (Teun Kuilboer), de beste taartenbakker van het land. Op een dag verandert alles: Toda’s vader wordt onverwacht weggeroepen om het land te verdedigen. Toda moet naar haar moeder (Noortje Herlaar), die in het buurland woont en waar het veilig is. En dus begint Toda aan een avontuurlijke en spannende reis waar ze onderweg de meest vreemde mensen ontmoet en in absurde situaties terecht komt. Toda is een meisje dat niet snel opgeeft, maar zal ze haar moeder ook vinden?
90 min


Verwachte film:

Maart
Fifty Shades darker
John Wick 2

April
Mein blind date mit dem leben
Gold
A Cure for welness
Jesus Christ superstar

Events
woensdag 22 maart Kids premièrefeest - Toen mijn vader een struik werd
zondag 26 maart Lazy Sunday- West side story
zaterdag 1 april De smurfen en het verloren dorp - preview
zondag 2 april FilmOntbijt/Lunch Loving
zondag 9 april Lazy Sunday Jesus Christ superstar