Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 9 mrt-woe 15 mrt

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Zondagochtend staat er een muzikale Lazy Sunday voor u gepland. Om 11.00 uur draaien we de West Side story, de klassieke musical uit 1961. De ticketprijs is inclusief een koffie/thee arrangement.

Wilt u film eens op een totaal andere manier beleven. Dan kunt u zondagmiddag om 15.00 uur terecht in de St. Jansbasiliek in Oosterhout. Geert Bierling (de stadsorganist van Rotterdam) zal de (stomme) filmklassieker The King of Kings (1927) van Cecil B. DeMille live begeleiden. Deze film wordt gezien als de eerste passiefilm die in de bioscopen werd vertoond.

Woensdagavond 15 maart staan we vanaf 19.30 uur klaar voor de Ladies night met de première film Het Verlangen.

Hartelijke groet namens het team!

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 9 maart t/m woensdag 15 maart

Demain tout commence
vrijdag 10 maart 10.30 uur
zaterdag 11 maart 20.15 uur

Samuel (Omar Sy) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin (Clémence Poésy), een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug.
117 min

Brimstone
donderdag 9 maart 20.15 uur
vrijdag 10 maart 15.00 uur
zondag 12 maart 20.15 uur (laatste vertoning)

Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.
148 min

Manchester by the sea
dinsdag 14 maart 20.15 uur
woensdag 15 maart 10.30 uur

Manchester by the Sea vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Nadat zijn oudere broer Joe (Kyle Chandler) plotseling komt te overlijden, krijgt Lee (Casey Affleck) de voogdij over zijn neef (Lucas Hedges). Lee wordt herinnerd aan een tragisch verleden met zijn vrouw Randi (Michelle Williams) in de omgeving waarin hij is opgegroeid. Casey Affleck won in februari een Oscar voor beste mannelijk acteur.
138 min

Moonlight
vrijdag 10 maart 20.15 uur
dinsdag 14 maart 15.00 uur

Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. De regie is in handen van Barry Jenkins, die nu dankzij het aangrijpende drama Moonlight zijn echte doorbraak kent. De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en is samen met producenten Adele Romanski en Brad Pitt omgevormd tot een speelfilm. De hoofdrollen worden vertolkt door Mahershala Ali (House of Cards), Trevante Rhodes (Westworld), André Holland (Selma) en Naomie Harris (Spectre, Skyfall). Moonlight won in februari de Oscar voor beste film.
110 min

The West Side story (Lazy Sunday)
zondag 12 maart 11.00 uur

In New York nemen de rivaliserende straatbendes Jets en Sharks het tegen elkaar op. Tijdens de strijd worden de Jets-leider en het zusje van de Sharks-leider, Maria verliefd op elkaar. Kan hun liefde standhouden tussen alle spanningen en bedreigingen?
152 min

Het Verlangen (Ladies Night)
Woensdag 15 maart 19.30 uur

Als de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn direct mogelijkheden. De uitgeverij verkeert in zwaar weer waardoor een succes zeer welkom is. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. Met Herman - hoe goed zijn boek ook is - weten de broers dat ze bij de media niet hoeven aan te komen. De truc werkt; het boek wordt een megasucces en Brigitte ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar wanneer haar stijgende roem Herman teveel wordt, start de strijd om erkenning.
90 min

Ballerina
zondag 12 maart 15.00 uur (laatste vertoning)

Parijs, 1884. Het elfjarige weesmeisje Félicie heeft maar één droom: sterdanseres worden aan de Parijse Opera. Samen met haar beste vriend Victor ontsnapt ze uit het weeshuis en vertrekt zonder een cent op zak naar Parijs. Terwijl Victor zijn best doet om uitvinder te worden probeert Félicie te worden toegelaten tot de audities van de dansschool. Hiervoor moet ze de identiteit aannemen van haar rivale, de verwende danseres Camille. Om haar droom uit te laten komen zal Félicie haar mannetje moeten staan in een wereld vol valkuilen en moordende concurrentie. De danstrainingen zijn zwaar en ze moet hard werken aan haar sierlijkheid en ballettechniek. Met haar vriend Vicor en mentor Odette aan haar zijde zet ze alles op alles om haar droom te bereiken.
89 min

Storm: letters van vuur
zaterdag 11 maart 15.00 uur
woensdag 15 maart 15.00 uur

Wat als je er opeens alleen voor staat en iedereen je vijand kan zijn? De 12-jarige Storm (Davy Gomez) raakt in een spannend avontuur verzeild als zijn vader Klaas (Yorick van Wageningen) een nieuwe klus aanneemt. Hij drukt in het geheim verboden teksten in zijn drukkerij. Storms moeder (Angela Schijf) vindt dit maar niks, omdat het gevaarlijk is om een andere mening te hebben. Het veilige leventje van Storm komt op zijn kop te staan als Klaas op heterdaad wordt betrapt. Storm vlucht net op tijd weg met de originele briefletters en wordt het middelpunt van een klopjacht. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek als hij Marieke (Juna de Leeuw) ontmoet, een meisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont. In een race tegen de klok probeert Storm zijn vader te redden van de brandstapel. Maar wie kan hij nog vertrouwen? Wat begint als een angstige vlucht, wordt een dappere strijd voor vrijheid.
105 min


Verwachte film:

Maart
Fifty Shades darker
John Wick 2

April
Loving
Gold
A Cure for welness
Jesus Christ superstar

Events
vrijdag 17 maart Men's event - De Autovakmannen
zondag 19 maart FilmOntbijt/Lunch - Alberta
woensdag 22 maart Kids première party - Toen mijn vader een struik werd
zondag 26 maart Lazy Sunday- West side story