Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 2 mrt-woe 8 mrt

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Bent u nog lekker met de (klein) kinderen aan het genieten van de vakantie? Wij draaien elke middag om 15.00 uur in de schoolvakantie een film. Genoeg keus: Mees Kees langs de lijn, Ballerina en Storm: letters van vuur.

Verder veel "Oscar materiaal" deze week (Moonlight en Manchester by the sea) en de epische thriller Brimstone geregisseerd door Martin Koolhoven.

De nieuwe maandfolder ligt voor u klaar op De Heuvel. We serveren er graag een koffie bij, als u even langs komt om 'm op te halen.

Hartelijke groeten namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 2 maart tot en met woensdag 8 maart

Brimstone
vrijdag 3 maart 20.15 uur
zaterdag 4 maart 20.15 uur

Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.
148 min

Manchester by the sea
vrijdag 3 maart 10.30 uur
dinsdag 7 maart 15.00 uur
woensdag 8 maart 20.15 uur

Manchester by the Sea vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Nadat zijn oudere broer Joe (Kyle Chandler) plotseling komt te overlijden, krijgt Lee (Casey Affleck) de voogdij over zijn neef (Lucas Hedges). Lee wordt herinnerd aan een tragisch verleden met zijn vrouw Randi (Michelle Williams) in de omgeving waarin hij is opgegroeid.
138 min

Moonlight
dinsdag 7 maart 20.15 uur
woensdag 8 maart 10.30 uur

Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. De regie is in handen van Barry Jenkins, die nu dankzij het aangrijpende drama Moonlight zijn echte doorbraak kent. De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en is samen met producenten Adele Romanski en Brad Pitt omgevormd tot een speelfilm. De hoofdrollen worden vertolkt door Mahershala Ali (House of Cards), Trevante Rhodes (Westworld), André Holland (Selma) en Naomie Harris (Spectre, Skyfall). Moonlight is lovend onthaald door de nationale en internationale pers en is genomineerd voor 8 Oscarnominaties.
110 min

Allied
donderdag 2 maart 20.15 uur
zondag 5 maart 20.15 uur (laatste vertoning)


Allied is het verhaal over Max Vatan (Brad Pitt), officier van de geheime dienst, die in 1942 in Noord-Afrika de Franse verzetsstrijder Marianne Beausejour (Marion Cotillard) ontmoet tijdens een dodelijke missie in vijandelijk gebied. In Londen worden ze herenigd, maar hun relatie komt onder zware druk te staan door de extreme omstandigheden van de oorlog. Allied is geregisseerd door Robert Zemeckis (Cast Away, The Walk). Verder met o.a. Lizzy Caplan, Matthew Goode, Jared Harris en Raffey Cassidy.
124 min

Mees Kees langs de lijn
zaterdag 4 maart 15.00 uur
woensdag 8 maart 15.00 uur

In alweer het vierde deel van de populaire Mees Kees reeks doet de school van Meester Kees mee aan een toekomstproject. Alle creatieve ideeën van Meester Kees en zijn klas ten spijt, heeft directrice Dreus haar eigen ideeën over de invulling van het project. Zij wil dat klas 6B mee doet aan het schoolvoetbaltoernooi, maar Meester Kees weet niets van voetbal en zelf voetballen kan hij al helemaal niet. Wat begint als een leuke uitdaging, eindigt in chaos als de moeder van Meester Kees ziek wordt. Dreus vervangt hem als voetbalcoach, terwijl Meester Kees zijn best doet om de zaakjes thuis op orde te krijgen. Gelukkig kan Meester Kees bij uitdagingen altijd rekenen op zijn energieke leerlingen, die met hun creativiteit, humor en enthousiasme alles op weten te lossen!
79 min

Ballerina
donderdag 2 maart 15.00 uur
zondag 5 maart 15.00 uur

Parijs, 1884. Het elfjarige weesmeisje Félicie heeft maar één droom: sterdanseres worden aan de Parijse Opera. Samen met haar beste vriend Victor ontsnapt ze uit het weeshuis en vertrekt zonder een cent op zak naar Parijs. Terwijl Victor zijn best doet om uitvinder te worden probeert Félicie te worden toegelaten tot de audities van de dansschool. Hiervoor moet ze de identiteit aannemen van haar rivale, de verwende danseres Camille. Om haar droom uit te laten komen zal Félicie haar mannetje moeten staan in een wereld vol valkuilen en moordende concurrentie. De danstrainingen zijn zwaar en ze moet hard werken aan haar sierlijkheid en ballettechniek. Met haar vriend Vicor en mentor Odette aan haar zijde zet ze alles op alles om haar droom te bereiken.
89 min

Storm: letters van vuur
vrijdag 3 maart 15.00 uur

Wat als je er opeens alleen voor staat en iedereen je vijand kan zijn? De 12-jarige Storm (Davy Gomez) raakt in een spannend avontuur verzeild als zijn vader Klaas (Yorick van Wageningen) een nieuwe klus aanneemt. Hij drukt in het geheim verboden teksten in zijn drukkerij. Storms moeder (Angela Schijf) vindt dit maar niks, omdat het gevaarlijk is om een andere mening te hebben. Het veilige leventje van Storm komt op zijn kop te staan als Klaas op heterdaad wordt betrapt. Storm vlucht net op tijd weg met de originele briefletters en wordt het middelpunt van een klopjacht. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek als hij Marieke (Juna de Leeuw) ontmoet, een meisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont. In een race tegen de klok probeert Storm zijn vader te redden van de brandstapel. Maar wie kan hij nog vertrouwen? Wat begint als een angstige vlucht, wordt een dappere strijd voor vrijheid.
105 min

Verwachte film:

Maart
Demain tout commence
Fifty Shades darker
John Wick 2
Publieke Werken (Boekenweek)

April
Loving
Gold
Cure for welness
Jesus Christ superstar

Events
zondag 12 maart en 26 maart Lazy Sunday- West side story
woensdag 15 maart Ladies night - Het Verlangen
vrijdag 17 maart Men's event - De Autovakmannen
zondag 19 maart FilmOntbijt/Lunch - Alberta
woensdag 22 maart Kids première party - Toen mijn vader een struik werd


Copyright © 2016 Oosterhouts Filmcafé
Heuvel 27 | 4901KB | Oosterhout | Tel: 0162 722 820

U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u een relatie bent of omdat u zich als belangstellende heeft opgegeven. Wilt u deze e-mail niet ontvangen? U kunt zich uitschrijven via deze link.