Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 16 feb-woe 22 feb

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Twee speciale avonden met de film Onze Jongens deze week. Er zijn nog kaarten beschikbaar! Voor het FilmOntbijt en de FilmLunch aanstaande zondag kunt u het beste even bellen (0162 722820) of mailen (info@oosterhoutsfilmcafe.nl) om te informeren of er nog combikaarten beschikbaar zijn. We draaien de film Demain tout commence om 11.00 uur met Omar Sy die velen kennen van de film The Intouchables.

De programmering voor maart is klaar en kunt u binnenkort op de website verwachten. Voor het eerst hebben we als Filmcafé twee premières naar Oosterhout weten te halen en daar zijn we heel blij mee. Op woensdagmiddag 22 maart hebben we een Kids première party met de familiefilm Toen mijn vader een struik werd. Rode loper, bubbels, hapjes en de regisseuse Nicole van Kilsdonk om alle vragen te beantwoorden.

Onderaan deze nieuwsbrief staan de overige events kort beschreven.

Hartelijke groet namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 16 februari t/m woensdag 22 februari

Onze jongens
donderdag 16 februari 19.30 uur Ladies night
vrijdag 17 februari 15.00 uur
zondag 19 februari 19.30 uur Men for Men's night

In de nieuwe bioscoopfilm Onze Jongens speelt Jim Bakkum de rol van Jorrit. Wanneer hij na jarenlange afwezigheid terugkomt in Nederland wacht hem daar niet veel moois. Zijn ex-vrouw wil hem nog steeds niet zien en zijn 8-jarige zoontje is vooral teleurgesteld in zijn vader. Bij het bouwbedrijf van vriend Bas gaan de zaken ook slecht. Tot de mannen een gat in de markt ontdekken. Niet zozeer het klusvermogen, maar de gespierde lichamen zijn een hit bij de vrouwelijke klanten. Samen met drie andere collega’s gooien Jorrit en Bas het roer om. Ze stoppen met klussen en beginnen met strippen. De opdrachten zijn niet aan te slepen en bouwbedrijf ‘Onze Jongens’ lijkt gered. Maar hoe zal de privé-omgeving reageren op deze bijzondere carrièremove?
112 min

Fantastic Beasts and where to find them
vrijdag 17 februari 20.15 uur
zaterdag 18 februari 20.15 uur (laatste vertoning)

Fantastic Beasts and Where to Find Them is een geheel nieuw avontuur dat ons terugbrengt naar de magische wereld van bedenker J.K. Rowling. Oscar®winnaar Eddie Redmayne (The Theory of Everything) speelt de rol van Newt Scamander, de magizoöloog van de magische wereld, onder regie van David Yates, die de laatste vier Harry Potter-blockbusters heeft geregisseerd. Fantastic Beasts and Where to Find Them begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een Niemagie (Amerikaans voor Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de Niemagies wereld.
132 min

Toni Erdman
dinsdag 21 februari 15.00 uur en 20.15 uur
woensdag 22 februari 10.30 uur

Ines is een zakenvrouw van een groot Duits bedrijf, gevestigd in Boekarest. Als haar vader onverwachts voor de deur staat, verbergt ze haar ergernis niet. In Ines’ perfect geordende leven heerst niet de minste wanorde, maar als haar vader vraagt of ze gelukkig is, blijft ze het antwoord schuldig en wordt dat het begin van een grote omwenteling. Deze hinderlijke vader waar ze zich voor schaamt, zal er alles aan doen om haar leven opnieuw zin te geven door een personage te verzinnen: de grappige Toni Erdmann.
162 min

Allied
vrijdag 17 februari 10.30 uur
woensdag 22 februari 20.15 uur

Allied is het verhaal over Max Vatan (Brad Pitt), officier van de geheime dienst, die in 1942 in Noord-Afrika de Franse verzetsstrijder Marianne Beausejour (Marion Cotillard) ontmoet tijdens een dodelijke missie in vijandelijk gebied. In Londen worden ze herenigd, maar hun relatie komt onder zware druk te staan door de extreme omstandigheden van de oorlog. Allied is geregisseerd door Robert Zemeckis (Cast Away, The Walk). Verder met o.a. Lizzy Caplan, Matthew Goode, Jared Harris en Raffey Cassidy.
124 min

Demain tout commence - FilmOntbijt/Lunch
zondag 19 februari 11.00 uur

Samuel (Omar Sy) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin (Clémence Poésy), een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug.
117 min

Ballerina
zondag 19 februari 15.00 uur
woensdag 22 februari 15.00 uur

Parijs, 1884. Het elfjarige weesmeisje Félicie heeft maar één droom: sterdanseres worden aan de Parijse Opera. Samen met haar beste vriend Victor ontsnapt ze uit het weeshuis en vertrekt zonder een cent op zak naar Parijs. Terwijl Victor zijn best doet om uitvinder te worden probeert Félicie te worden toegelaten tot de audities van de dansschool. Hiervoor moet ze de identiteit aannemen van haar rivale, de verwende danseres Camille. Om haar droom uit te laten komen zal Félicie haar mannetje moeten staan in een wereld vol valkuilen en moordende concurrentie. De danstrainingen zijn zwaar en ze moet hard werken aan haar sierlijkheid en ballettechniek. Met haar vriend Vicor en mentor Odette aan haar zijde zet ze alles op alles om haar droom te bereiken.
89 min

Mees Kees langs de lijn
zaterdag 18 februari 15.00 uur

In alweer het vierde deel van de populaire Mees Kees reeks doet de school van Meester Kees mee aan een toekomstproject. Alle creatieve ideeën van Meester Kees en zijn klas ten spijt, heeft directrice Dreus haar eigen ideeën over de invulling van het project. Zij wil dat klas 6B mee doet aan het schoolvoetbaltoernooi, maar Meester Kees weet niets van voetbal en zelf voetballen kan hij al helemaal niet. Wat begint als een leuke uitdaging, eindigt in chaos als de moeder van Meester Kees ziek wordt. Dreus vervangt hem als voetbalcoach, terwijl Meester Kees zijn best doet om de zaakjes thuis op orde te krijgen. Gelukkig kan Meester Kees bij uitdagingen altijd rekenen op zijn energieke leerlingen, die met hun creativiteit, humor en enthousiasme alles op weten te lossen!
79 min


Verwachte film:

Maart
Brimstone
Manchester by the sea
Moonlight
Demain tout commence
Fifty Shades darker
John Wick 2

Events
zondag 12 maart en 26 maart Lazy Sunday- West side story
woensdag 15 maart Ladies night - Het Verlangen
vrijdag 17 maart Men's event - De Autovakmannen
zondag 19 maart FilmOntbijt/Lunch - Alberta
woensdag 22 maart Kids première party - Toen mijn vader een struik werd