Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 9 feb-woe 15 feb

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Twee nieuwe kinderfilms: Ballerina en de nieuwe Mees Kees!

Eindelijk bij ons in de zaal, Fantastic Beast and where to find them, een geheel nieuw avontuur dat ons terugbrengt naar de magische wereld van bedenker J.K.Rowling. (Harry Potter) Deze film ging eind november in première en staat momenteel nog steeds in de top 20 van best bezochte film van de week.

Komt u geregeld bij ons naar de film? Dan is de Filmcafépas misschien iets voor u. U ontvangt een jaar lang € 2,00 korting op de reguliere ticketprijs van € 9,50. De eerste 80 pashouders hebben gratis toegang tot het pashoudersevenement op maandagavond 15 mei. We draaien een film en serveren u een hapje en een drankje. Tevens is er tijd om over de programmering te praten en over de nieuwe plannen van het Filmcafé. Bij aankoop van een Filmcafépas in actiemaand februari ontvangt u een kop koffie/thee bij uw eerste kortingskaartje!

Vergeet u niet te reserveren voor de Valentijnslunch of het Valentijnsdiner bij de romantische film Brasserie Valentijn?

Een romantische week gewenst.

Hartelijke groet namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 9 februari t/m woensdag 15 februari

Collateral Beauty
vrijdag 10 februari 20.15 uur
zaterdag 11 februari 20.15 uur (laatste vertoning)

Een succesvolle New Yorkse reclameman (Will Smith) raakt door een tragedie diep in de put. Terwijl zijn vrienden zich ernstig zorgen maken om zijn welzijn, probeert hij antwoorden te krijgen vanuit het universum door brieven te schrijven naar Liefde, Tijd en Dood. Pas op het moment dat er onverwacht persoonlijke reacties komen op zijn brieven, begint hij langzaam te begrijpen hoe deze elementen met elkaar verbonden zijn in het leven en ontdekt hij dat er zelfs in tijden van groot verlies ook mooie momenten van betekenis en schoonheid kunnen zijn.
97 min

La La Land
woensdag 15 februari 10.30 uur en 20.15 uur (laatste vertoning)

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.
128 min

Fantastic Beasts and where to find them
donderdag 9 februari 20.15 uur
vrijdag 10 februari 15.00 uur
zondag 12 februari 20.15 uur

Fantastic Beasts and Where to Find Them is een geheel nieuw avontuur dat ons terugbrengt naar de magische wereld van bedenker J.K. Rowling. Oscar®winnaar Eddie Redmayne (The Theory of Everything) speelt de rol van Newt Scamander, de magizoöloog van de magische wereld, onder regie van David Yates, die de laatste vier Harry Potter-blockbusters heeft geregisseerd. Fantastic Beasts and Where to Find Them begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een Niemagie (Amerikaans voor Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de Niemagies wereld.
132 min

Toni Erdman
vrijdag 10 februari 10.30 uur

Ines is een zakenvrouw van een groot Duits bedrijf, gevestigd in Boekarest. Als haar vader onverwachts voor de deur staat, verbergt ze haar ergernis niet. In Ines’ perfect geordende leven heerst niet de minste wanorde, maar als haar vader vraagt of ze gelukkig is, blijft ze het antwoord schuldig en wordt dat het begin van een grote omwenteling. Deze hinderlijke vader waar ze zich voor schaamt, zal er alles aan doen om haar leven opnieuw zin te geven door een personage te verzinnen: de grappige Toni Erdmann.
162 min

Down to Earth
zondag 12 februari 11.00 uur -Lazy Sunday morning movie-

Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord-Amerika samen met een Indianenstam. Zonder crew, zonder vastomlijnd plan; met maar elk met een camera en een rugzak. En de nieuwsgierigheid om te luisteren. Tijdens hun vijf jaar durende avontuur leven ze met en bij verschillende stammen op zes continenten. Ze filmen hun ontmoetingen met de stamoudsten, de wijzen die nog nooit eerder geïnterviewd werden. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. Down to Earth voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd.
82 min

Brasserie Valentijn (Combi met lunch (€19,00) en diner (€25,00) mogelijk)
dinsdag 14 februari 15.00 uur en 20.15 uur

Brasserie Valentijn is een gerenommeerd restaurant dat met succes wordt gerund door Valentijn (Georgina Verbaan) en haar broer, chef-kok Angelo (Roeland Fernhout). Veertien februari is de dag van de liefde: dan zorgt Angelo voor een passend liefdesmenu en heeft Valentijn de tafels tiptop gedekt. Ze heeft alles onder controle in haar brasserie: de kapitein op het schip. In de keuken en in de zaal zijn de verwachtingen hoog gespannen. Elk koppel dat een tafel heeft bemachtigd hoopt die avond wat liefde op hun bord te krijgen. Roos (Lies Visschedijk) en Paul (Mark Rietman), na een lang huwelijk uitgepraat aan tafel. Mia (Simone van Bennekom), wachtende op haar grote liefde. Walter (Jim Deddes), nerveus voor zijn eerste afspraakje. Kortom, er mag niks fout gaan. Dan staat ineens Frank (Egbert Jan Weeber), Valentijns oude vlam, op de stoep.
102 min

Ballerina
zaterdag 11 februari 15.00 uur

Parijs, 1884. Het elfjarige weesmeisje Félicie heeft maar één droom: sterdanseres worden aan de Parijse Opera. Samen met haar beste vriend Victor ontsnapt ze uit het weeshuis en vertrekt zonder een cent op zak naar Parijs. Terwijl Victor zijn best doet om uitvinder te worden probeert Félicie te worden toegelaten tot de audities van de dansschool. Hiervoor moet ze de identiteit aannemen van haar rivale, de verwende danseres Camille. Om haar droom uit te laten komen zal Félicie haar mannetje moeten staan in een wereld vol valkuilen en moordende concurrentie. De danstrainingen zijn zwaar en ze moet hard werken aan haar sierlijkheid en ballettechniek. Met haar vriend Vicor en mentor Odette aan haar zijde zet ze alles op alles om haar droom te bereiken.
89 min

Mees Kees langs de lijn
zondag 12 februari 15.00 uur
woensdag 15 februari 15.00 uur

In alweer het vierde deel van de populaire Mees Kees reeks doet de school van Meester Kees mee aan een toekomstproject. Alle creatieve ideeën van Meester Kees en zijn klas ten spijt, heeft directrice Dreus haar eigen ideeën over de invulling van het project. Zij wil dat klas 6B mee doet aan het schoolvoetbaltoernooi, maar Meester Kees weet niets van voetbal en zelf voetballen kan hij al helemaal niet. Wat begint als een leuke uitdaging, eindigt in chaos als de moeder van Meester Kees ziek wordt. Dreus vervangt hem als voetbalcoach, terwijl Meester Kees zijn best doet om de zaakjes thuis op orde te krijgen. Gelukkig kan Meester Kees bij uitdagingen altijd rekenen op zijn energieke leerlingen, die met hun creativiteit, humor en enthousiasme alles op weten te lossen!
79 min


Verwachte film:

Februari
Onze Jongens
Allied

Maart
Brimstone
Manchester by the sea
Moonlight
Demain tout commence
Fifty Shades darker

Events
Donderdag 16 februari Ladies Night met Onze Jongens
Zondag 19 februari FilmOntbijt/Lunch met Demain tout commence
Zondag 19 februari Men for Men's Night met Onze Jongens