Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 2 feb-woe 8 feb

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Vanaf vrijdag kunt u de film La La Land zien. De film won 7 Golden Globe awards en kreeg maar liefst 14 Oscarnominaties. La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical (met Emma Stone en Ryan Gosling) en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Een kleinere film, maar ook met ongekend succes, komt deze week terug op het scherm. Het betreft de documentaire Down to Earth. Deze film is ondermeer te zien als lazy Sunday morning movie en laat ons zien hoe noodzakelijk het is de aarde te koesteren.

En vergeet ook de nieuwe film met Wil Smith, Collateral Beauty, niet!

Een fijne week.

Hartelijke groet namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 2 februari t/m woensdag 8 februari

Collateral Beauty
donderdag 2 februari 20.15 uur
vrijdag 3 februari 15.00 uur
zondag 5 februari 20.15 uur

Een succesvolle New Yorkse reclameman (Will Smith) raakt door een tragedie diep in de put. Terwijl zijn vrienden zich ernstig zorgen maken om zijn welzijn, probeert hij antwoorden te krijgen vanuit het universum door brieven te schrijven naar Liefde, Tijd en Dood. Pas op het moment dat er onverwacht persoonlijke reacties komen op zijn brieven, begint hij langzaam te begrijpen hoe deze elementen met elkaar verbonden zijn in het leven en ontdekt hij dat er zelfs in tijden van groot verlies ook mooie momenten van betekenis en schoonheid kunnen zijn.
97 min

La La Land
vrijdag 3 februari 10.30 uur en 20.15 uur
zaterdag 4 februari 20.15 uur
woensdag 8 februari 20.15 uur

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.
128 min

I, Daniel Blake
dinsdag 7 februari 20.15 uur (laatste vertoning)

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug.
97 min

Toni Erdman
woensdag 8 februari 10.30 uur

Ines is een zakenvrouw van een groot Duits bedrijf, gevestigd in Boekarest. Als haar vader onverwachts voor de deur staat, verbergt ze haar ergernis niet. In Ines’ perfect geordende leven heerst niet de minste wanorde, maar als haar vader vraagt of ze gelukkig is, blijft ze het antwoord schuldig en wordt dat het begin van een grote omwenteling. Deze hinderlijke vader waar ze zich voor schaamt, zal er alles aan doen om haar leven opnieuw zin te geven door een personage te verzinnen: de grappige Toni Erdmann.
162 min

Down to Earth
zondag 5 februari 11.00 uur -Lazy Sunday morning movie-
dinsdag 7 februari 15.00 uur

Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord-Amerika samen met een Indianenstam. Zonder crew, zonder vastomlijnd plan; met maar elk met een camera en een rugzak. En de nieuwsgierigheid om te luisteren. Tijdens hun vijf jaar durende avontuur leven ze met en bij verschillende stammen op zes continenten. Ze filmen hun ontmoetingen met de stamoudsten, de wijzen die nog nooit eerder geïnterviewd werden. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. Down to Earth voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd.
82 min

Vaiana (NL, 2D)
zaterdag 4 februari 15.00 uur
woensdag 8 februari 15.00 uur (laatste vertoning)

Drieduizend jaar geleden trokken de grootste zeevaarders ter wereld over de stille oceaan om de vele eilanden van Oceanië te ontdekken. Tot daar op een dag een einde aan kwam en nog steeds weet niemand hoe dat ooit kon gebeuren… Walt Disney Studios presenteert Vaiana, een animatiefilm over de avontuurlijke en dappere Vaiana, die één grote missie heeft: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet Vaiana halfgod, Maui, die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit. Ga samen met Vaiana op een waanzinnige avontuur.
113 min

Kappen!
zondag 5 februari 15.00 uur (laatste vertoning)

Wat als je beste vrienden steeds vaker met foute vrienden omgaan? Sander (Tonko Bossen) kent Chris en Maarten (Joes Brauers en Timo Wils) al zijn hele leven, maar wanneer ze naar een andere scholen gaan, komt de ruige Emiel (Tobias Kersloot) bij de groep. Sander probeert hem aardig te vinden, maar dat is erg lastig omdat Emiel nogal gewelddadig is. Daarnaast gaat het bij Sander in de liefde ook niet echt lekker. Hij vindt zijn klasgenootje Indra (Bente Fokkens) leuk, maar denkt dat zij een vriendje heeft. Andersom denkt zij dat hij al bezet is. Als een middag met zijn vrienden uit de hand loopt en er een slachtoffer valt, proberen ze Sander daar de schuld van te geven. Kan hij de groepsdruk weerstaan of zal hij net als vroeger nooit zijn vrienden verlinken? Hoe kan hij zijn onschuld bewijzen voordat hij al zijn vrienden – én Indra! – kwijtraakt?
99 min


Verwachte film:

Februari
Fantastic Beasts and were to find them
Onze Jongens
Allied

Maart
Brimstone
Manchester by the sea
Moonlight
Demain tout commence
Fifty Shades darker

Events
Dinsdag 14 februari Valentijnslunch of Valentijnsdiner met de film Brasserie Valentijn
Donderdag 16 februari Ladies Night met Onze Jongens
Zondag 19 februari FilmOntbijt/Lunch met Demain tout commence
Zondag 19 februari Men for Men's Night met Onze Jongens