Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 26 jan-woe 1 feb

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

De speelweek opent op donderdagavond met de film Arrival, die gisteren een oscarnominatie ontving voor Beste film.

Op zondagochtend staat Once Upon a Time in the West om 11.00 uur geprogrammeerd als lazy Sunday morning movie. U kunt in de pauze kiezen uit drie verschillende luxe koffie/thee arrangementen die inbegrepen zijn bij de ticketprijs van €12,50.

Op dinsdagavond komt de documentaire In Utero nog eenmaal bij ons terug na een uitverkochte zaal in november 2016. De film wordt ingeleid door de initiatiefnemers van de film en na afloop is er gelegenheid in de foyer voor een nagesprek. De kaartverkoop (laatste 20 kaarten!) verloopt enkel via www.inutero.info

Wat een fijne week gaat dit weer worden op de Heuvel!

Hartelijke groet namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 26 januari t/m woensdag 1 februari

Soof 2
vrijdag 27 januari 10.30 uur en 19.30 uur (UITVERKOCHT)
zaterdag 28 januari 20.15 uur
woensdag 1 februari 20.15 uur (laatste vertoning)

Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole, maar hun timing blijkt zoals altijd net verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en ‘foodie’ Bauke. Hij blijkt een ware goochelaar in de keuken en belangrijker; hij ziet Soof zoals ze is. Als de sexy, grappige en mooie Soof en niet als een chaotische, werkende moeder. Maar of hij uiteindelijk de oplossing voor Soofs huwelijksproblemen is?
98 min

Arrival
donderdag 26 januari 20.15 uur
vrijdag 27 januari 15.00 uur
zondag 29 januari 20.15 uur (laatste vertoning)

Arrival is een intrigerende thriller van regisseur Denis Villeneuve (Sicario, Prisoners). Als op meerdere plaatsen ter wereld mysterieuze gevaartes uit de ruimte neerdalen, krijgt taalkundige Louise Banks (Amy Adams) de leiding over een team van specialisten dat onderzoek gaat doen. Terwijl een wereldoorlog dreigt, zoekt Banks samen met natuurkundige Ian Donnelly (Jeremy Renner) koortsachtig naar antwoorden. Ze neemt daarbij risico's waarmee ze zichzelf, en mogelijk de hele mensheid, in gevaar brengt.
116 min

I, Daniel Blake
dinsdag 31 januari 15.00 uur
woensdag 1 februari 10.30 uur

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug.
97 min

In Utero

dinsdag 31 januari 20.15 uur

Een meeslepende, cinematografische documentaire die op zoek gaat naar één van de grootste mysteries van het menselijke leven. Hoe verloopt het leven in de baarmoeder en wat voor blijvende impact heeft dit op ons verdere leven? De film doet dit aan de hand van drie vragen: hoe worden we gemaakt? Wie zijn we? En waarom zijn we wie we zijn? We zijn immers niet enkel het resultaat van een samensmelting van genen, maar ook van onze omgeving.
Hoe hebben ervaringen die je in de baarmoeder meemaakt effect op je latere leven? De documentaire toont aan de hand van interviews, culturele mythes, populaire films en technologische trends hoe belangrijk de periode in de baarmoeder is voor het verdere leven.
85 min zonder pauze

Once upon a time in the West
zondag 29 januari 11.00 uur

Sergio Leone’s beroemde spaghettiwestern Once Upon a Time in the West is digitaal gerestaureerd. De vrouwelijke hoofdrol wordt vertolkt door de Italiaanse filmster Claudia Cardinale, omringd door Hollywoodsterren Henry Fonda, Charles Bronson en Jason Robards. Once Upon a Time in the West (C’era una volta il West) was het sluitstuk van Leone’s ode aan het westerngenre, die onder de benaming spaghettiwestern ongekend populair zou worden. Na drie iconische producties met Clint Eastwood (A Fistful of Dollars; For a Few Dollars More en The Good, the Bad and the Ugly) koos Leone (1929 - 1989) de Italiaanse filmster Claudia Cardinale als protagonist naast drie doorleefde westernmannen: slechterik Henry Fonda, enigmatische redder in de nood Charles Bronson en Jason Robards als de tough guy. Inzet is de strijd om een stuk grond langs het traject van de spoorbaan. Jill McBain (Cardinale) weigert haar bezit op te geven na de brute moord op haar man en drie kinderen. De film werd beroemd door de lange openings- en eindsequenties, de score van Ennio Moricone (wie herkent niet het klagende thema van Bronsons mondharmonica?), de extreme close-ups en de langgerekte story-line die naar de climax van het revolverduel leidt. Ook de aandacht voor een vrouw om wie drie mannen cirkelen gaf de film een ander perspectief dan de traditionele Amerikaanse western.
165 min

Vaiana (NL, 2D)
zondag 29 januari 15.00 uur

Drieduizend jaar geleden trokken de grootste zeevaarders ter wereld over de stille oceaan om de vele eilanden van Oceanië te ontdekken. Tot daar op een dag een einde aan kwam en nog steeds weet niemand hoe dat ooit kon gebeuren… Walt Disney Studios presenteert Vaiana, een animatiefilm over de avontuurlijke en dappere Vaiana, die één grote missie heeft: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet Vaiana halfgod, Maui, die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit. Ga samen met Vaiana op een waanzinnige avontuur.
113 min

Kappen!
zaterdag 28 januari 15.00 uur
woensdag 1 februari 15.00 uur

Wat als je beste vrienden steeds vaker met foute vrienden omgaan? Sander (Tonko Bossen) kent Chris en Maarten (Joes Brauers en Timo Wils) al zijn hele leven, maar wanneer ze naar een andere scholen gaan, komt de ruige Emiel (Tobias Kersloot) bij de groep. Sander probeert hem aardig te vinden, maar dat is erg lastig omdat Emiel nogal gewelddadig is. Daarnaast gaat het bij Sander in de liefde ook niet echt lekker. Hij vindt zijn klasgenootje Indra (Bente Fokkens) leuk, maar denkt dat zij een vriendje heeft. Andersom denkt zij dat hij al bezet is. Als een middag met zijn vrienden uit de hand loopt en er een slachtoffer valt, proberen ze Sander daar de schuld van te geven. Kan hij de groepsdruk weerstaan of zal hij net als vroeger nooit zijn vrienden verlinken? Hoe kan hij zijn onschuld bewijzen voordat hij al zijn vrienden – én Indra! – kwijtraakt?
99 min


Verwachte film:

Februari
La La Land
Collateral beauty
Fantastic Beasts and were to find them
Onze Jongens

Maart
Brimstone
Manchester by the sea
Moonlight

Events
Dinsdag 14 februari Valentijnslunch of Valentijnsdiner met de film Brasserie Valentijn
Donderdag 16 februari Ladies Night met Onze Jongens
Zondag 19 februari Men for Men's Night met Onze Jongens