Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 19 jan-woe 25 jan

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Maar liefst vijf nieuwe filmtitels waar u uit kunt kiezen deze week!

Voor de kinderen draait de nieuwe Disney animatiefilm Vaiana en de film Kappen! De film Kappen! is een verfilming van het boek van Carry Slee.

Soof 2 mag natuurlijk niet ontbreken. Maar liefst 600.000 bezoekers bezochten reeds deze film. Beide Ladies Nights zijn al uitverkocht.

Arrival is een sciencefiction film die met Amy Adams als een taalkundige niet uitmondt in surrealistisch, over de top verhaal maar in een mooi drama.

Tenslotte het ontroerende I, Daniel Blake. Een drama over bureaucratie en menselijke waardigheid waarover na de aftiteling nog lang nagepraat zal worden. Een goed glas wijn of een echt Oosterhouts biertje staat voor u klaar in de foyer.

Hartelijke groet namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 19 januari t/m woensdag 25 januari

Soof 2
donderdag 19 januari 19.30 uur UITVERKOCHT
vrijdag 20 januari 15.00 uur
zondag 22 januari 20.15 uur

Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole, maar hun timing blijkt zoals altijd net verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en ‘foodie’ Bauke. Hij blijkt een ware goochelaar in de keuken en belangrijker; hij ziet Soof zoals ze is. Als de sexy, grappige en mooie Soof en niet als een chaotische, werkende moeder. Maar of hij uiteindelijk de oplossing voor Soofs huwelijksproblemen is?
98 min

Arrival
vrijdag 20 januari 20.15 uur
zaterdag 21 januari 20.15 uur

Arrival is een intrigerende thriller van regisseur Denis Villeneuve (Sicario, Prisoners). Als op meerdere plaatsen ter wereld mysterieuze gevaartes uit de ruimte neerdalen, krijgt taalkundige Louise Banks (Amy Adams) de leiding over een team van specialisten dat onderzoek gaat doen. Terwijl een wereldoorlog dreigt, zoekt Banks samen met natuurkundige Ian Donnelly (Jeremy Renner) koortsachtig naar antwoorden. Ze neemt daarbij risico's waarmee ze zichzelf, en mogelijk de hele mensheid, in gevaar brengt.
116 min

I, Daniel Blake
vrijdag 20 januari 10.30 uur
dinsdag 24 januari 15.00 uur
woensdag 25 januari 20.15 uur

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug.
97 min

Layla M.
dinsdag 24 januari 20.15 uur
woensdag 25 januari 10.30 uur (laatste vertoning)

De 18-jarige Layla (Nora El Koussour) is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen. Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof. Thuis heeft ze discussies hierover en Layla zet zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders. Tegen hun wil en tot schrik en ergernis van haar beste vriendin en broer, sluit ze zich aan bij een groep jonge Moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof. Binnen de groep maakt ze kennis met Abdel (Ilias Addab) die haar begrijpt en haar verhalen over de ruzies thuis aanhoort. Layla wordt verliefd en het kost Abdel geen moeite haar over te halen hem te volgen. In het geheim trouwen ze en Layla reist met hem naar het Midden-Oosten. Al snel blijkt dat Abdel steeds meer zijn eigen weg volgt en een buurvrouw is haar enige contact met de buitenwereld. Langzaamaan en tot haar afgrijzen, realiseert Layla zich wat de echte reden is van hun reis.
98 min

Vaiana (NL, 2D)
zaterdag 21 januari 15.00 uur
woensdag 25 januari 15.00 uur

Drieduizend jaar geleden trokken de grootste zeevaarders ter wereld over de stille oceaan om de vele eilanden van Oceanië te ontdekken. Tot daar op een dag een einde aan kwam en nog steeds weet niemand hoe dat ooit kon gebeuren… Walt Disney Studios presenteert Vaiana, een animatiefilm over de avontuurlijke en dappere Vaiana, die één grote missie heeft: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet Vaiana halfgod, Maui, die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit. Ga samen met Vaiana op een waanzinnige avontuur.
113 min

Kappen!
zondag 22 januari 15.00 uur

Wat als je beste vrienden steeds vaker met foute vrienden omgaan? Sander (Tonko Bossen) kent Chris en Maarten (Joes Brauers en Timo Wils) al zijn hele leven, maar wanneer ze naar een andere scholen gaan, komt de ruige Emiel (Tobias Kersloot) bij de groep. Sander probeert hem aardig te vinden, maar dat is erg lastig omdat Emiel nogal gewelddadig is. Daarnaast gaat het bij Sander in de liefde ook niet echt lekker. Hij vindt zijn klasgenootje Indra (Bente Fokkens) leuk, maar denkt dat zij een vriendje heeft. Andersom denkt zij dat hij al bezet is. Als een middag met zijn vrienden uit de hand loopt en er een slachtoffer valt, proberen ze Sander daar de schuld van te geven. Kan hij de groepsdruk weerstaan of zal hij net als vroeger nooit zijn vrienden verlinken? Hoe kan hij zijn onschuld bewijzen voordat hij al zijn vrienden – én Indra! – kwijtraakt?
99 min


Verwachte film:

Februari
La La Land
Collateral beauty
Fantastic Beasts and were to find them
Onze Jongens

Maart
Brimstone
Manchester by the sea

Events
Vrijdag 27 januari Ladies Night Soof 2- Hollandse kost UITVERKOCHT
Zondag 29 januari Lazy Sunday morning movie Once upon a time in the West
Dinsdag 31 januari documentaire In Utero met inleiding en mogelijkheid tot nabespreking met initiatiefnemers
Dinsdag 14 februari Valentijnslunch of Valentijnsdiner met de film Brasserie Valentijn