Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 24 nov-woe 30 nov

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de komende speelweek.

We starten de filmweek goed met Inferno, de nieuwe spannende thriller van regisseur Ron Howard (The Da Vinci Code), gebaseerd op de meest recente bestseller van Dan Browns succesvolle Robert Langdon-boekenreeks.

Tijdens de filmvertoningen van An, the sweet taste of life liggen nog steeds de Japanse dorayaki uit de film met zoete rode bonenpasta klaar voor u om te proeven bij de thee of koffie.

Wellicht bent u één van de gelukkigen die een kaartje heeft weten te bemachtigen voor de documentaire In Utero die we dinsdagavond vertonen. Deze voorstelling is namelijk helemaal uitverkocht. Laat het ons zeker weten als u geïnteresseerd bent in deze film, dan kunnen we bekijken of we hem in januari nogmaals programmeren.

Een mooie week gewenst!

Hartelijke groet namens het Filmcafé team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 24 november t/m woensdag 30 november

The Magnificent Seven

vrijdag 25 november 15.00 uur
zaterdag 26 november 20.15 uur
zondag 27 november 20.15 uur (laatste vertoning)

Het stadje Rose Creek wordt met harde hand bestuurd door meedogenloze industrieel Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard). De wanhopige inwoners huren outlaws, bounty hunters, gokkers en huurlingen in, zeven strijdlustige mannen om hen te beschermen: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Farraday (Chris Pratt), Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D’Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) en Red Harvest (Martin Sensmeier). Deze magnificent seven bereiden zich voor op de gewelddadige confrontatie waarbij er meer dan alleen maar geld op het spel staat.
133 min

Inferno

donderdag 24 november 20.15 uur
vrijdag 25 november 20.15 uur
woensdag 30 november 10.30 uur

In Inferno wordt de beroemde hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, Robert Langdon (Tom Hanks), wakker in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Hij ontdekt dat hij in het bezit is van geheimzinnige codes, die gecreëerd zijn door een briljante wetenschapper die geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri. Als blijkt dat zijn leven in gevaar is, helpt de jonge dokter Sienna Brooks (Felicity Jones) hem te ontsnappen en de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen Langdon en Brooks samen het wereldbedreigende complot te stoppen.
122 min

In Utero

dinsdag 29 november 20.15 uur

Een meeslepende, cinematografische documentaire die op zoek gaat naar één van de grootste mysteries van het menselijke leven. Hoe verloopt het leven in de baarmoeder en wat voor blijvende impact heeft dit op ons verdere leven? De film doet dit aan de hand van drie vragen: hoe worden we gemaakt? Wie zijn we? En waarom zijn we wie we zijn? We zijn immers niet enkel het resultaat van een samensmelting van genen, maar ook van onze omgeving.

Hoe hebben ervaringen die je in de baarmoeder meemaakt effect op je latere leven? De documentaire toont aan de hand van interviews, culturele mythes, populaire films en technologische trends hoe belangrijk de periode in de baarmoeder is voor het verdere leven.
85 min zonder pauze

An, the sweet taste of life

vrijdag 25 november 10.30 uur
dinsdag 29 november 15.00 uur
woensdag 30 november 20.15 uur (laatste vertoning)

Een eenzame bakker blaast nieuw leven in zijn bestaan (en dat van zijn kleine winkeltje) als hij een sympathieke, bejaarde vrouw inhuurt die ongelooflijk goed blijkt te kunnen koken. Bakker Sentaro runt een klein lokaal bakkerswinkeltje waar hij waar hij dorayaki verkoopt – Japanse pannenkoekjes gevuld met ‘An’, een zoete rodebonenpasta – aan zijn kleine maar trouwe klantenkring. Hoewel Sentaro goed kan koken, doet hij dit zonder passie of enthousiasme. Hij is afwezig en wordt geplaagd door trieste herinneringen. Als de 76-jarige Tokue enthousiast reageert op zijn vacature voor een assistent en met alle plezier voor een schamel loontje wil werken, is Sentaro sceptisch.
117 min

Peter en de draak

zondag 27 november 15.00 uur


Wat als je beste vriend een draak blijkt te zijn? In Disney’s Peter en de Draak zie je hoe de weesjongen Peter samen met de gigantische groene draak Elliot leeft in het bos. Ga samen met Peter en zijn allerbeste vriend Elliot op een spannend avontuur vol humor en onverwachte vriendschappen! Al jaren vertelt de houtsnijder meneer Meacham een verhaal over een woeste draak die ergens diep in de donkere bossen woont. Zijn dochter Grace die werkt als boswachter en het bos op haar duim kent, vindt die verhalen maar ongeloofwaardig. Totdat zij Peter ontmoet. Peter is een mysterieuze jongen zonder huis en familie, die zegt dat hij samen met een gigantische, groene draak genaamd Elliott leeft in het bos. De beschrijvingen die Peter over de draak vertelt, lijken verdacht veel op de draak uit de beruchte verhalen. Samen met haar vriendin Nathalie gaat Grace daarom op zoek naar de waarheid. Sommige geheimen zijn te groot om te verbergen.
103 min

De club van Sinterklaas & Geblaf op de pakjesboot

zaterdag 26 november 15.00 uur

Dit jaar komt het Sinterklaasfeest opnieuw in gevaar! Slechterik Dokter Vleugelaer en zijn handlanger Igor vermommen zich om op de stoomboot zogenaamde ‘Blafspray’ over alle cadeautjes te spuiten. Zo krijgen alle kinderen straks de ‘Blafhoest’, waar Dr. Vleugelaar alleen voor veel geld het medicijn voor heeft! Maar als de pieten ook in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie helemaal uit de hand. Zeker omdat er ook een échte hond aan boord is, die de Pieten in Spanje gevonden hebben. Het is de verdwaalde hond van Sophie (Vlinder Kamerling), die hoopt dat de Club van Sinterklaas het diertje weer bij haar kan brengen. Lukt het Sinterklaas en de bekende Clubpieten om de cadeautjes op tijd te ontsmetten én het hondje veilig thuis te brengen?
67 min

Trippel Trappel, dierensinterklaas

woensdag 30 november 15.00 uur

In deze avontuurlijke en ontroerende (animatie) familiefilm willen de huisdieren ook Sinterklaas vieren. Waarom krijgen zij eigenlijk geen cadeaus op pakjesavond, zij zijn toch ook altijd braaf? Onder leiding van de stoere Fretje maken ze hun eigen verlanglijstjes. En omdat het al bijna pakjesavond is, brengt Fretje samen met zijn vrienden de komische Takkie en de verlegen Kari, de lijstjes zelf naar Sinterklaas. Het wordt een spannende tocht langs grote en kleine gevaren. Eenmaal op de boot aangekomen lijkt hun plan zelfs bijna te mislukken door de hebberige en manipulatieve Rat. De dieren stellen alles in het werk om met hulp van Sinterklaas terug te komen met cadeaus en zo eindelijk een keer Dierensinterklaas te kunnen vieren.
65 min


Verwachte film:

December
Hartenstrijd
Jack Reacher, never go back
The Beatles, eight days a week

Events
Zaterdag 10 december 19.00 uur BFF avond met de film Hartbeat
Zondag 18 december FilmOntbijt-Lunch Wild Oats (Met in de hoofdrol Shirley Mac Laine)
Donderdag 19 januari Ladies Night Soof 2