Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 17 nov-woe 23 nov

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de komende speelweek.

Wat een keus deze week! Wordt het een western of een misdaadfilm dit weekend? Komt u zondagochtend naar Hartenstrijd en doet u dat dan in combinatie met een ontbijt vooraf of een lunch na de film of kan de film op zichzelf u genoeg bekoren?

Nieuw deze week is de Japanse film An, the sweet taste of life waarin dorayaki – Japanse pannenkoekjes gevuld met ‘An’, een zoete rodebonenpasta - centraal staat. Ook hierbij is de keus aan u. Neemt u het recept uit de film mee naar huis om zelf uw bakkunsten in te zetten of proeft u bij ons hoe Dorayaki smaakt met een lekker kopje koffie of thee?

Met twee verschillende SInterklaas films, kunnen ook de kinderen kiezen welke film ze dit jaar het meest aanspreekt.

Ik wens u succes met kiezen en zie u op de Heuvel!

Hartelijke groet namens het Filmcafé team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 17 november t/m woensdag 23 november

The Magnificent Seven

donderdag 17 november 20.15 uur
zondag 20 november 20.15 uur

Het stadje Rose Creek wordt met harde hand bestuurd door meedogenloze industrieel Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard). De wanhopige inwoners huren outlaws, bounty hunters, gokkers en huurlingen in, zeven strijdlustige mannen om hen te beschermen: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Farraday (Chris Pratt), Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D’Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) en Red Harvest (Martin Sensmeier). Deze magnificent seven bereiden zich voor op de gewelddadige confrontatie waarbij er meer dan alleen maar geld op het spel staat.
133 min

The Infiltrator

vrijdag 18 november 20.15 uur
zaterdag 19 november 20.15 uur (laatste vertoning)

Het bizarre, waargebeurde verhaal van undercoveragent Robert Mazur (Bryan Cranston), die in ’86 als patserige witwasser wist binnen te dringen in de organisatie van drugskoning Pablo Escobar. Samen met zijn bijdehante collega Emir (John Leguizamo) en ‘verloofde’ Kathy (Diane Kruger) wint hij als zakenman Bob Musella het vertrouwen van Escobar’s rechterhand Roberto Alcaino (Benjamin Bratt). Het is een venijnige, genadeloze wereld waarin ieder foutje, iedere zin hen het leven kan kosten. Maar als ze het volhouden, kunnen meer dan 80 drugsbazen en corrupte bankiers opgepakt worden en komt één van de grootste witwasbanken ter wereld ten val. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Mazur.
127 min

Hartenstrijd

zondag 20 november 10.00 uur ontbijt
start film 11.00 uur
na afloop lunch


Na voor de zoveelste keer teleurgesteld te zijn in de liefde, is voor motoragente Tina (Jennifer Hoffman) de maat vol. Van nu af aan zal ze zich niet meer binden aan een man en alleen nog daten voor de seks. Voor het emotionele gedeelte heeft ze haar beste vriendin Fleurtje (Eva van de Wijdeven), de meest intimiderende kleuterjuf van Nederland. Tegelijkertijd sluit de uiterst charmante kroegbaas Sven (Tibor Lukács) een weddenschap met zijn vriend Dennis (Oscar Aerts) om te bewijzen dat hij heus wel kan daten met een vrouw zonder met haar naar bed te gaan. Sven en Tina zijn beslist niet elkaars type, maar voor hun ‘experiment’ denken ze een perfecte match te zijn. Wat begint als een koelbloedig spel wordt al snel een verwarrende en hilarische zoektocht naar oprechte liefde.
93 min

An, the sweet taste of life

dinsdag 22 november 15.00 uur
woensdag 23 november 10.30 uur

Een eenzame bakker blaast nieuw leven in zijn bestaan (en dat van zijn kleine winkeltje) als hij een sympathieke, bejaarde vrouw inhuurt die ongelooflijk goed blijkt te kunnen koken. Bakker Sentaro runt een klein lokaal bakkerswinkeltje waar hij waar hij dorayaki verkoopt – Japanse pannenkoekjes gevuld met ‘An’, een zoete rodebonenpasta – aan zijn kleine maar trouwe klantenkring. Hoewel Sentaro goed kan koken, doet hij dit zonder passie of enthousiasme. Hij is afwezig en wordt geplaagd door trieste herinneringen. Als de 76-jarige Tokue enthousiast reageert op zijn vacature voor een assistent en met alle plezier voor een schamel loontje wil werken, is Sentaro sceptisch.
117 min

Riphagen

vrijdag 18 november 10.30 uur en 15.00 uur
dinsdag 22 november 20.15 uur
woensdag 23 november 20.15 uur (laatste vertoning)

De beruchte Amsterdamse crimineel Andries ‘Al Capone’ Riphagen werkt tijdens de Tweede Wereldoorlog fanatiek samen met de Duitsers. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd de jacht op hem.
130 min

Peter en de draak

zaterdag 19 november 15.00 uur


Wat als je beste vriend een draak blijkt te zijn? In Disney’s Peter en de Draak zie je hoe de weesjongen Peter samen met de gigantische groene draak Elliot leeft in het bos. Ga samen met Peter en zijn allerbeste vriend Elliot op een spannend avontuur vol humor en onverwachte vriendschappen! Al jaren vertelt de houtsnijder meneer Meacham een verhaal over een woeste draak die ergens diep in de donkere bossen woont. Zijn dochter Grace die werkt als boswachter en het bos op haar duim kent, vindt die verhalen maar ongeloofwaardig. Totdat zij Peter ontmoet. Peter is een mysterieuze jongen zonder huis en familie, die zegt dat hij samen met een gigantische, groene draak genaamd Elliott leeft in het bos. De beschrijvingen die Peter over de draak vertelt, lijken verdacht veel op de draak uit de beruchte verhalen. Samen met haar vriendin Nathalie gaat Grace daarom op zoek naar de waarheid. Sommige geheimen zijn te groot om te verbergen.
103 min

De club van Sinterklaas & Geblaf op de pakjesboot

woensdag 23 november 15.00 uur

Dit jaar komt het Sinterklaasfeest opnieuw in gevaar! Slechterik Dokter Vleugelaer en zijn handlanger Igor vermommen zich om op de stoomboot zogenaamde ‘Blafspray’ over alle cadeautjes te spuiten. Zo krijgen alle kinderen straks de ‘Blafhoest’, waar Dr. Vleugelaar alleen voor veel geld het medicijn voor heeft! Maar als de pieten ook in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie helemaal uit de hand. Zeker omdat er ook een échte hond aan boord is, die de Pieten in Spanje gevonden hebben. Het is de verdwaalde hond van Sophie (Vlinder Kamerling), die hoopt dat de Club van Sinterklaas het diertje weer bij haar kan brengen. Lukt het Sinterklaas en de bekende Clubpieten om de cadeautjes op tijd te ontsmetten én het hondje veilig thuis te brengen?
67 min

Trippel Trappel, dierensinterklaas

zondag 20 november 15.00 uur

In deze avontuurlijke en ontroerende (animatie) familiefilm willen de huisdieren ook Sinterklaas vieren. Waarom krijgen zij eigenlijk geen cadeaus op pakjesavond, zij zijn toch ook altijd braaf? Onder leiding van de stoere Fretje maken ze hun eigen verlanglijstjes. En omdat het al bijna pakjesavond is, brengt Fretje samen met zijn vrienden de komische Takkie en de verlegen Kari, de lijstjes zelf naar Sinterklaas. Het wordt een spannende tocht langs grote en kleine gevaren. Eenmaal op de boot aangekomen lijkt hun plan zelfs bijna te mislukken door de hebberige en manipulatieve Rat. De dieren stellen alles in het werk om met hulp van Sinterklaas terug te komen met cadeaus en zo eindelijk een keer Dierensinterklaas te kunnen vieren.
65 min


Verwachte film:

November
Inferno

December
Hartenstrijd
Jack Reacher, never go back
The Beatles, eight days a week

Events
Zaterdag 10 december 19.00 uur BFF avond met de film Hartbeat
Zondag 18 december FilmOntbijt-Lunch Wild Oats (Met in de hoofdrol Shirley Mac Laine)
Donderdag 19 januari Ladies Night Soof 2