Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 10 nov-woe 16 nov

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de komende speelweek.

We openen de nieuwe speelweek met The Infiltrator, een waargebeurd misdaad verhaal.

Op zondag komt Sinterklaas aan in Oosterhout! De intocht eindigt om 15.00 uur op de Heuvel. Wij draaien aansluitend om 15.00 uur uiteraard een leuke Sinterklaas film. Op zondag is dat De club van Sinterklaas & geblaf op de pakjesboot. Tot 5 december vertonen we twee verschillende Sinterklaas films en voor de oudere kinderen draaien we in deze periode Peter en de Draak

Dinsdag draaien we deze week geen film, want dan staat de zaal en de foyer in het teken van de kunst van de leerlingen van het Effent. De rest van de week bent u uiteraard van harte welkom voor een drankje of een film!

Hartelijke groet namens het Filmcafé team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 10 november t/m woensdag 16 november

Sully

vrijdag 11 november 10.30 uur (laatste vertoning)

Op 15 januari 2009 was de wereld getuige van een noodlanding op de Hudson-rivier in New York toen piloot Chesley Sully Sullenberger (Tom Hanks) zijn defecte vliegtuig op het ijskoude water wist te landen. Hij redt met deze spectaculaire manoeuvre de levens van alle 155 passagiers aan boord. Maar terwijl Sully geroemd wordt door het publiek en de media om zijn buitengewone reddingsactie en vliegprestatie, is er een onderzoek gaande dat zijn reputatie en carrière dreigt te vernietigen.
96 min

The Infiltrator

donderdag 10 november 20.15 uur
vrijdag 11 november 15.00 uur
zondag 13 november 20.15 uur

Het bizarre, waargebeurde verhaal van undercoveragent Robert Mazur (Bryan Cranston), die in ’86 als patserige witwasser wist binnen te dringen in de organisatie van drugskoning Pablo Escobar. Samen met zijn bijdehante collega Emir (John Leguizamo) en ‘verloofde’ Kathy (Diane Kruger) wint hij als zakenman Bob Musella het vertrouwen van Escobar’s rechterhand Roberto Alcaino (Benjamin Bratt). Het is een venijnige, genadeloze wereld waarin ieder foutje, iedere zin hen het leven kan kosten. Maar als ze het volhouden, kunnen meer dan 80 drugsbazen en corrupte bankiers opgepakt worden en komt één van de grootste witwasbanken ter wereld ten val. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Mazur.
127 min

Florence Foster Jenkins

vrijdag 11 november 20.15 uur
zaterdag 12 november 20.15 uur (laatste vertoning)

Florence Foster Jenkins vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialite die er alles aan deed om haar droom, een groots zangeres worden, uit te laten komen. De stem die ze in haar hoofd hoorde was prachtig, maar voor anderen klonk haar gezang vreselijk vals. Haar echtgenoot en manager, St. Clair Bayfield, een aristocratische Engelse acteur, was vastbesloten om zijn geliefde Florence tegen de waarheid te beschermen. Wanneer Florence besluit een openbaar concert in Carnegie Hall te geven, komt hij voor de grootste uitdaging van zijn leven te staan.
110 min

Riphagen

woensdag 16 november 10.30 uur en 20.15 uur

De beruchte Amsterdamse crimineel Andries ‘Al Capone’ Riphagen werkt tijdens de Tweede Wereldoorlog fanatiek samen met de Duitsers. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd de jacht op hem.
130 min

Huisdiergeheimen

zaterdag 12 november 15.00 uur (laatste vertoning)


Wat spoken huisdieren uit wanneer de baasjes van huis zijn? In The Secret Life of Pets (Huisdierengeheimen) volgen wij de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloë, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norman en het schattige maar gestoorde konijntje Snowball.
91 min, NL gesproken

De club van Sinterklaas & Geblaf op de pakjesboot

zondag 13 november 15.00 uur (aansluitend aan de intocht)
woensdag 16 november 15.00 uur

Dit jaar komt het Sinterklaasfeest opnieuw in gevaar! Slechterik Dokter Vleugelaer en zijn handlanger Igor vermommen zich om op de stoomboot zogenaamde ‘Blafspray’ over alle cadeautjes te spuiten. Zo krijgen alle kinderen straks de ‘Blafhoest’, waar Dr. Vleugelaar alleen voor veel geld het medicijn voor heeft! Maar als de pieten ook in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie helemaal uit de hand. Zeker omdat er ook een échte hond aan boord is, die de Pieten in Spanje gevonden hebben. Het is de verdwaalde hond van Sophie (Vlinder Kamerling), die hoopt dat de Club van Sinterklaas het diertje weer bij haar kan brengen. Lukt het Sinterklaas en de bekende Clubpieten om de cadeautjes op tijd te ontsmetten én het hondje veilig thuis te brengen?
67 min


Verwachte film:

November
Inferno
The Magnificent Seven

December
Hartenstrijd
Jack Reacher, never go back
The Beatles, eight days a week

Events
Zondag 20 november FilmOntbijt Hartenstrijd (Ontbijt 10.00 uur uitverkocht. Losse filmtickets voor 11.00 uur nog beschikbaar of ontbijt na afloop van de film.)
Zaterdag 10 december 19.00 uur BFF avond met de film Hartbeat
Zondag 18 december FilmOntbijt Wild Oats (Met in de hoofdrol Shirley Mac Laine)
Donderdag 19 januari Ladies Night Soof 2