Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 27 okt-woe 2 nov

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de komende speelweek.

Twee nieuwe films deze week met daarin bekende acteurs. Op donderdag- en zondagavond speelt Tom Hanks in de film Sully over de noodlanding op de Hudson-rivier in New York. Vrijdag- en zaterdagavond kunt u kijken naar Renee Zellweger, Colin Firth en Patrick Dempsey in Bridget Jones’s baby. In deze derde Bridget Jones-film, blijkt Bridget onverwachts in verwachting te zijn. Volgende week donderdag 3 november wordt er een Ladies night georganiseerd bij deze film.

Het laatste weekend van de herfstvakantie kunnen de kinderen nog komen genieten van het Cinekidfestival. Vanaf 14.00 uur organiseren we leuke activiteiten zoals hutten bouwen, een dromenvanger knutselen en kunnen de kids geschminkt worden en om 15.00 uur start de film. Alle films zijn voor het eerst te zien in de Nederlandse bioscoop. Vanaf woensdagmiddag draaien we Huisdiergeheimen.

Op maandagavond 31 oktober zijn we bij uitzondering geopend. Op deze avond pitchen de Jonge Honden hun project 'Waanzin' vanaf 19.30 uur. Aansluitend zal gratis de filmklassieker One flew over the cuckoo's nest vertoond worden.

Tot ziens op de Heuvel!

Hartelijke groet namens het Filmcafé team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 27 oktober t/m woensdag 2 november

Sully

donderdag 27 oktober 20.15 uur
zondag 30 oktober 20.15 uur
dinsdag 1 november 15.00 uur

Op 15 januari 2009 was de wereld getuige van een noodlanding op de Hudson-rivier in New York toen piloot Chesley Sully Sullenberger (Tom Hanks) zijn defecte vliegtuig op het ijskoude water wist te landen. Hij redt met deze spectaculaire manoeuvre de levens van alle 155 passagiers aan boord. Maar terwijl Sully geroemd wordt door het publiek en de media om zijn buitengewone reddingsactie en vliegprestatie, is er een onderzoek gaande dat zijn reputatie en carrière dreigt te vernietigen.
96 min

Bridget Jones 's baby

vrijdag 28 oktober 10.30 uur en 20.15 uur
zaterdag 29 oktober 20.15 uur
woensdag 2 november 20.15 uur

‘En ze leefden nog lang en gelukkig‘ blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones (Zellweger). Na haar break-up met Mark Darcy (Firth) is ze in de veertig en opnieuw single. Bridget besluit zich te focussen op haar baan als producent van een nieuwsprogramma en brengt veel tijd door met haar vrienden. Het lijkt alsof ze nu eindelijk alles onder controle heeft en dat er niets meer mis kan gaan… Maar dan ontmoet ze een onweerstaanbare Amerikaan: Jack (Dempsey) en haar liefdesleven staat weer op z’n kop. Deze man heeft alles wat de Britse Darcy mist. Geheel ongepland, blijkt Bridget in verwachting te zijn en weet ze niet zeker wie van de twee mannen de vader is.
123 min

The Daughter

dinsdag 1 november 20.15 uur
woensdag 2 november 10.30 uur (laatste vertoning)

Christian (Paul Schneider) keert na een jarenlang verblijf in Amerika terug naar zijn ouderlijk huis voor het huwelijk van zijn vader Henry (Geoffrey Rush) met de veel jongere Anna (Anna Torv). Het weerzien tussen vader en zoon verloopt stroef. Vlak voor de bruiloft gaat hij op bezoek bij zijn jeugdvriend Oliver (Ewen Leslie) en ontmoet er zijn vrouw Charlotte (Miranda Otto), dochter Hedvig (Odessa Young) en vader Walter (Sam Neill) die bij hen woont. Door een argeloze opmerking van zijn vader over Charlotte doet hij een schokkende ontdekking. Christian, gekweld door herinneringen aan zijn overleden moeder en zelf ongelukkig in de liefde, besluit dat hij niet langer met leugens wil leven. Zonder de gevolgen te overzien, gaat hij de confrontatie met zijn vriend en vader aan.
96 min

Cinekid festival: activiteiten vanaf 14.00 uur, start film 15.00 uur

De zoon van Winnetou

zondag 30 oktober

Max is in zijn hart een echte indiaan, ook al is hij dik, bleek en draagt een bril. Wanneer hij zijn indianenpak aan heeft en in zijn tent zit, hoeft hij niet na te denken over zijn ouders die net gescheiden zijn. Max gaat graag naar het zomer-indianenkamp. Daar ontmoet hij zijn nieuwe vriend Morton, die zich helemaal geen indiaan voelt. Op een dag hoort Max dat het indianenpretpark een nieuwe zoon van Winnetou zoekt voor hun show. Max zet alles op alles om de rol te bemachtigen.
91 min

Bollie en Billie

vrijdag 28 oktober

Cocker Spaniël Billie is heel blij als Bollie, een jongen met dezelfde rode haren als hij, zijn nieuwe baasje wordt. De vader van Bollie is eigenlijk niet zo blij met Billie. En al helemaal niet meer als het gezin van het platteland naar de grote stad gaat verhuizen voor zijn nieuwe baan. Wat moet je nu met een hond in een flat? Bollie en Billie maken er het beste van, maar ondanks hun goede bedoelingen gaat er steeds weer iets mis.
80 min

Eliot & Me

donderdag 27 oktober
zaterdag 29 oktober

Bekijk de trailer op YouTube

De tienjarige Lucy is dolblij met haar nieuwe hond Eliot. Groot is dan ook haar verdriet als Eliot plotseling verdwenen is. Bijna nog erger dan de scheiding van haar ouders. Maar ze geeft de moed niet op en zet een spannende speurtocht op touw. Een mooi drama voor kinderen met indrukwekkende acteerprestaties van de jonge hoofdrolspeelster Ella Connolly. (60min)

Filmvoorstelling wordt gestart met Europese korte film Home Sweet Home. (10 min)

Huisdiergeheimen

woensdag 2 november 15.00 uur


Wat spoken huisdieren uit wanneer de baasjes van huis zijn? In The Secret Life of Pets (Huisdierengeheimen) volgen wij de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloë, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norman en het schattige maar gestoorde konijntje Snowball.
91 min


Verwachte film:

November
Florence Foster Jenkins
Riphagen
Inferno
De club van Sinterklaas & geblaf op de pakjesboot

Events
Donderdag 3 november Ladies night: Bridget Jones's baby- tea time
Zondag 20 november FilmOntbijt Hartenstrijd