Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 20 okt-woe 26 okt

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de komende speelweek.

Drie films zijn deze week voor het laatst te zien. Kijkt u dus even in uw agenda als u Blood Father, Captain Fantastic of Julieta nog graag wilt zien, voordat het te laat is!

Nieuwkomer deze week is het aangrijpende familiedrama The Daughter, geregisseerd door Simon Stone.

Voor de kinderen van de basisschool start vrijdagmiddag de herfstvakantie. Wij openen zaterdagmiddag om 14.30 uur ons Cinekid festival. We worden daarbij geholpen door het handboogschuttersgilde St. Sebastiaan. Elke middag in de herfstvakantie (uitgezonderd de maandag) draaien we een kinderfilm die niet eerder is vertoond in de Nederlandse bioscoop. Voorafgaand aan de film zijn de kinderen vanaf 14.00 uur welkom. Ze krijgen dan een Cinekid activiteitenkaart waarmee ze deel kunnen nemen aan leuke activiteiten. Bij goed weer zal ook de binnenplaats bij het programma betrokken worden.

We verwelkomen u graag op de Heuvel samen met uw kinderen of kleinkinderen!

Hartelijke groet namens het Filmcafé team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 20 oktober t/m woensdag 26 oktober

Blood Father

zaterdag 22 oktober 20.15 uur
zondag 24 oktober 20.15 uur
woensdag 26 oktober 20.15 uur (laatste vertoning)

Ex-gedetineerde John Link (Mel Gibson) wordt na jaren herenigd met zijn eigenzinnige 16-jarige dochter. Zij wordt achternagezeten door leden van een Mexicaans drugskartel die er op uit zijn haar te vermoorden. Een bloedstollend kat-en-muis spel ontstaat in de woestijn van New Mexico, waarbij John tot het uiterste gaat en zijn leven op het spel zet om zijn dochter te beschermen.
88 min

Captain Fantastic

vrijdag 21 oktober 20.15 uur
woensdag 26 oktober 10.30 uur (laatste vertoning)

In de prachtige bossen in het noordwesten van Amerika heeft Ben (Viggo Mortensen) zijn ideale wereld geschapen. Een perfecte plek voor zijn zes kinderen, ver weg van de hectiek en de sociale druk van het hedendaagse bestaan. De kinderen studeren en leren jagen. Het leven is puur en overzichtelijk. Tot een dramatische gebeurtenis het gezin doet besluiten de confrontatie met de buitenwereld aan te gaan. Met zowel heftige als hilarische gevolgen.
118 min

Julieta

donderdag 20 oktober 20.15 uur (laatste vertoning)

Julieta woont samen met haar dochter in Madrid en heeft net haar man verloren. De verdrietige periode waar Julieta en haar dochter doorheengaan drijft de twee uit elkaar. Haar dochter, Antía die onlangs achttien jaar is geworden, besluit zonder enige uitleg weg te lopen. Julieta doet er alles aan haar dochter te vinden, maar het enige wat ze ontdekt is hoe weinig ze van haar eigen dochter afweet. Julieta gaat over schuld en de vraag wat mensen ertoe leidt degene van wie ze houden te verlaten. Julieta is gebaseerd op drie korte verhalen uit het boek Runaway van Alice Munro.
99 min

The Daughter

vrijdag 21 oktober 10.30 uur en 15.00 uur
dinsdag 25 oktober 20.15 uur

Christian (Paul Schneider) keert na een jarenlang verblijf in Amerika terug naar zijn ouderlijk huis voor het huwelijk van zijn vader Henry (Geoffrey Rush) met de veel jongere Anna (Anna Torv). Het weerzien tussen vader en zoon verloopt stroef. Vlak voor de bruiloft gaat hij op bezoek bij zijn jeugdvriend Oliver (Ewen Leslie) en ontmoet er zijn vrouw Charlotte (Miranda Otto), dochter Hedvig (Odessa Young) en vader Walter (Sam Neill) die bij hen woont. Door een argeloze opmerking van zijn vader over Charlotte doet hij een schokkende ontdekking. Christian, gekweld door herinneringen aan zijn overleden moeder en zelf ongelukkig in de liefde, besluit dat hij niet langer met leugens wil leven. Zonder de gevolgen te overzien, gaat hij de confrontatie met zijn vriend en vader aan.
96 min

Cinekid festival: activiteiten vanaf 14.00 uur, start film 15.00 uur

De zoon van Winnetou

zaterdag 22 oktober
woensdag 26 oktober

Max is in zijn hart een echte indiaan, ook al is hij dik, bleek en draagt een bril. Wanneer hij zijn indianenpak aan heeft en in zijn tent zit, hoeft hij niet na te denken over zijn ouders die net gescheiden zijn. Max gaat graag naar het zomer-indianenkamp. Daar ontmoet hij zijn nieuwe vriend Morton, die zich helemaal geen indiaan voelt. Op een dag hoort Max dat het indianenpretpark een nieuwe zoon van Winnetou zoekt voor hun show. Max zet alles op alles om de rol te bemachtigen.
91 min

Bollie en Billie

zondag 23 oktober

Cocker Spaniël Billie is heel blij als Bollie, een jongen met dezelfde rode haren als hij, zijn nieuwe baasje wordt. De vader van Bollie is eigenlijk niet zo blij met Billie. En al helemaal niet meer als het gezin van het platteland naar de grote stad gaat verhuizen voor zijn nieuwe baan. Wat moet je nu met een hond in een flat? Bollie en Billie maken er het beste van, maar ondanks hun goede bedoelingen gaat er steeds weer iets mis.
80 min

Eliot & Me

dinsdag 25 oktober

Bekijk de trailer op YouTube

De tienjarige Lucy is dolblij met haar nieuwe hond Eliot. Groot is dan ook haar verdriet als Eliot plotseling verdwenen is. Bijna nog erger dan de scheiding van haar ouders. Maar ze geeft de moed niet op en zet een spannende speurtocht op touw. Een mooi drama voor kinderen met indrukwekkende acteerprestaties van de jonge hoofdrolspeelster Ella Connolly. (60min)

Filmvoorstelling wordt gestart met Europese korte film Home Sweet Home. (10 min)


Verwachte film:

Oktober
Bridget Jones's baby
Sully

November
Florence Foster Jenkins
Riphagen
Inferno
Huisdiergeheimen
De club van Sinterklaas & geblaf op de pakjesboot

Events
Maandag 31 oktober Jonge Honden pitchen hun project 'Waanzin' met aansluitend gratis film One flew over the cuckoo's nest
Donderdag 3 november Ladies night: Bridget Jones's baby- tea time
Zondag 20 november FilmOntbijt Hartenstrijd