Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 13 okt-woe 19 okt

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de komende speelweek.

Voordat wij zaterdag en zondag een feestje gaan vieren ter gelegenheid van onze officiële opening, kunt u op donderdag en vrijdag komen kijken naar de nieuwe film met Mel Gibson, getiteld Bloodfather.

Op zaterdagmiddag draaien we voor de laatste keer Meester Kikker. Deze kinderfilm begint niet zoals u van ons gewend bent om 15.00 uur, maar vanwege de geplande receptie, om 14.00 uur.

Op zondagochtend 16 oktober zal om 10.00 uur ons eerste FilmOntbijt plaatsvinden. Vanaf de opening zal er voortaan op elke derde zondag van de maand een FilmOntbijt worden geprogrammeerd. Wilt u de kans niet voorbij laten gaan om bij het eerste feestelijke FilmOntbijt aanwezig te zijn, reserveert u dan uiterlijk op 14 oktober één van de 20 beschikbare kaartjes.
Filmtickets zijn voor iedereen op zondag 16 oktober slechts €6,50. Bij het kinderkaartje voor De GVR zit een gratis ijsje en bij de fonkelnieuwe film Florence Foster Jenkins ontvangen we u 's avonds met bubbels. Komt u het met ons mee vieren?

We verwelkomen u graag op de Heuvel.

Hartelijke groet namens het Filmcafé team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 13 oktober t/m woensdag 19 oktober

Blood Father

donderdag 13 oktober 20.15 uur
vrijdag 14 oktober 15.00 uur en 20.15 uur

Ex-gedetineerde John Link (Mel Gibson) wordt na jaren herenigd met zijn eigenzinnige 16-jarige dochter. Zij wordt achternagezeten door leden van een Mexicaans drugskartel die er op uit zijn haar te vermoorden. Een bloedstollend kat-en-muis spel ontstaat in de woestijn van New Mexico, waarbij John tot het uiterste gaat en zijn leven op het spel zet om zijn dochter te beschermen.
88 min

Florence Foster Jenkins - openingsfilm

zondag 16 oktober 10.00 uur FilmOntbijt
zondag 16 oktober 11.00 uur film
zondag 16 oktober 20.15 uur met gratis bubbels tgv officiële opening

Florence Foster Jenkins vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialite die er alles aan deed om haar droom, een groots zangeres worden, uit te laten komen. De stem die ze in haar hoofd hoorde was prachtig, maar voor anderen klonk haar gezang vreselijk vals. Haar echtgenoot en manager, St. Clair Bayfield, een aristocratische Engelse acteur, was vastbesloten om zijn geliefde Florence tegen de waarheid te beschermen. Wanneer Florence besluit een openbaar concert in Carnegie Hall te geven, komt hij voor de grootste uitdaging van zijn leven te staan.
110 min

Captain Fantastic

vrijdag 14 oktober 10.30 uur
dinsdag 18 oktober 15.00 uur
woensdag 19 oktober 20.15 uur

In de prachtige bossen in het noordwesten van Amerika heeft Ben (Viggo Mortensen) zijn ideale wereld geschapen. Een perfecte plek voor zijn zes kinderen, ver weg van de hectiek en de sociale druk van het hedendaagse bestaan. De kinderen studeren en leren jagen. Het leven is puur en overzichtelijk. Tot een dramatische gebeurtenis het gezin doet besluiten de confrontatie met de buitenwereld aan te gaan. Met zowel heftige als hilarische gevolgen.
118 min

Julieta

dinsdag 18 oktober 20.15 uur
woensdag 19 oktober 10.30 uur

Julieta woont samen met haar dochter in Madrid en heeft net haar man verloren. De verdrietige periode waar Julieta en haar dochter doorheengaan drijft de twee uit elkaar. Haar dochter, Antía die onlangs achttien jaar is geworden, besluit zonder enige uitleg weg te lopen. Julieta doet er alles aan haar dochter te vinden, maar het enige wat ze ontdekt is hoe weinig ze van haar eigen dochter afweet. Julieta gaat over schuld en de vraag wat mensen ertoe leidt degene van wie ze houden te verlaten. Julieta is gebaseerd op drie korte verhalen uit het boek Runaway van Alice Munro.
99 min

Meester Kikker

zaterdag 15 oktober 14.00 uur (laatste vertoning)

Een alledaagse klas met heel gewone kinderen en een doodgewone meester. Of toch niet? Het leven van de kinderen uit de klas van Meester Frans (Jeroen Spitzenberger) staat op zijn kop als blijkt dat hij soms spontaan in een kikker verandert. Helemaal niet handig, want hun nieuwe, strenge schooldirecteur Stork (Paul R. Kooij) ziet de enthousiaste, maar licht chaotische Frans liever vandaag nog dan morgen vertrekken. Sita (Yenthe Bos), wiens moeder Cecile (Georgina Verbaan) het dierenasiel runt, is ontzettend dol op haar meester. Samen met haar klasgenootje Wouter (Bobby van Vleuten) doet ze er alles aan om haar lievelingsmeester te beschermen. Zeker wanneer blijkt dat hij als kikker maar een kwetsbaar diertje is in de grote mensenwereld en in de niet altijd ongevaarlijke natuur. Vooral voor een heel sluwe ooievaar moet hij oppassen.
85 min

De GVR (NL, 2D)

zondag 16 oktober 15.00 uur met gratis ijsje tgv officiële opening
woensdag 19 oktober 15.00 uur

In De GVR (De Grote Vriendelijke Reus), gebaseerd op Roald Dahls wereldberoemde gelijknamige boek, maakt het eenzame weesmeisje Sofie (Ruby Barnhill) kennis met de magische reuzenwereld. Wanneer ze ’s nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoert. Maar Sofie heeft niets te vrezen; het is De Grote Vriendelijke Reus (Oscarwinnaar Mark Rylance). Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met De GVR smeedt ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen. De verfilming is in handen van de legendarische regisseur Steven Spielberg in samenwerking met Disney. Het is de eerste film van Spielberg waarbij het team achter kaskraker E.T. weer betrokken is. Het boek won diverse prijzen en is één van de bekendste kinderboeken aller tijden. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de legendarische kinderboekenschrijver Roald Dahl werd geboren.
117 min


Verwachte film:

Oktober
Bridget Jones's baby
Sully
The daughter

November
Florence Foster Jenkins
Riphagen
Inferno
Huisdiergeheimen

Events
Herfstvakantie 22 oktober-30 oktober Cinekid festival
Donderdag 3 november Ladies night Bridget Jones's baby