Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 6 okt-woe 12 okt

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de komende speelweek.

Vrijdagavond een speciale avond met een Q&A met de makers van de documentaire Dance Iranian Style. Zowel de producent als de regisseur zijn afkomstig uit Iran en ze praten graag met het publiek over het onderwerp van de film en hun bijzondere manier van filmen.

Op zondagochtend vieren we samen met opa's en oma's de Kinderboekenweek in de vorm van een heerlijk filmontbijt. De ochtend begint om 9.00 uur bij Mad Hat met een ontbijtbuffet met bubbels en om 10.30 uur start bij ons de film De GVR. Boekhandel Het Verboden Rijk is ook aanwezig om het feest compleet te maken. Voor meer informatie over het programma en reserveren kunt u terecht op onze website www.oosterhoutsfilmcafe.nl.

In de nieuwe maandfolder van oktober heeft u misschien al gelezen dat volgende week onze officiële opening gepland staat. Het is inmiddels bijna vijf maanden geleden dat het Filmcafé zijn deuren opende. In die maanden hebben wij hard gewerkt om in Oosterhout een goed filmaanbod te realiseren in een aantrekkelijk, uitnodigend café, waar u, ook zonder een film te bekijken, kunt neerstrijken voor een kopje koffie, een speciaal bier of een goed glas wijn. Wij zijn blij dat steeds meer mensen ons weten te vinden en vinden het tijd voor een officiële opening.
Op zondagochtend 16 oktober zal om 10.00 uur ons eerste filmontbijt plaatsvinden. Vanaf de opening zal er voortaan elke maand één zondags Filmontbijt worden aangeboden. Wilt u de kans niet voorbij laten gaan om bij het eerste feestelijke filmontbijt aanwezig te zijn, reserveer dan uiterlijk op 14 oktober één van de 20 beschikbare kaartjes. Losse filmkaartjes zijn voor iedereen op zondag 16 oktober slechts €6,50. Bij het kinderkaartje zit een ijsje en bij de fonkelnieuwe avondfilm Florence Foster Jenkins ontvangen we u met bubbels. Komt u het met ons mee vieren?

We verwelkomen u graag op de Heuvel.

Hartelijke groet namens het Filmcafé team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 6 oktober t/m woensdag 12 oktober

Suburra

donderdag 6 oktober 20.15 uur
zaterdag 8 oktober 20.15 uur (laatste vertoning)

Combiticket met Allora mogelijk. Vergeet niet vooraf te reserveren.

In Ostia, een deelgemeente van Rome aan de kust, zijn er plannen om "het Las Vegas van Italië" te doen verrijzen. In een kluwen van corrupte belangen zijn verschillende partijen betrokken: de staat, van hoge ambtenaren tot parlementariërs en zelfs ministers, het Vaticaan, en natuurlijk de alomtegenwoordige maffia - en wel verschillende families. Allen cirkelen ze als aasgieren boven het megalomane vastgoedproject om een zo groot mogelijk stuk van de taart voor zich te claimen. Maar een brutale confrontatie tussen de verschillende geïnteresseerden is onvermijdelijk. In een periode van acht dodelijke novemberdagen stort het kaartenhuis in elkaar, met enkele genadeloze afrekeningen tot gevolg. Een film van Stefano Sollima (Gomorra - de serie, Romanzo criminale) Met Pierfrancesco Favino, Elio Germano, Claudio Amendola, Alessandro Borghi en Greta Scarano. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Carlo Bonini en Giancarlo De Cataldo, geïnspireerd op ware gebeurtenissen.
125 min

Absolutely Fabulous - the movie

zondag 9 oktober 20.15 uur (laatste vertoning)

Absolutely Fabulous: The Movie is het eerste bioscoopavontuur voor de langlopende en geliefde komedie. Edina (Jennifer Saunders) en Patsy (Joanna Lumley) beschikken, toepasselijk voor hun debuut op het grote doek, nog steeds over de nodige glitter en glamour. Ze leven het luxe leven dat ze gewend zijn: winkelen, drinken en stappen in de meest trendy hot-spots van Londen. Maar als ze de schuld krijgen van een groot incident tijdens een überhip fashionfeestje worden ze het middelpunt van een mediaschandaal en worden ze meedogenloos achtervolgd door de paparazzi. Zonder een rooie cent vluchten ze naar de speeltuin voor de superrijken, de Franse Rivièra, en bedenken ze een plan om permanent te ‘ontsnappen’ en wederom het goede leven, te leven!
86 min

Chronic

dinsdag 11 oktober 20.15 uur
woensdag 12 oktober 10.30 uur

Verpleger David (Tim Roth) werkt zeer toegewijd met terminale patiënten. Hij bouwt een intieme band op met elke patiënt en gaat daarin verder dan zijn collega’s doen. In zijn privéleven is hij echter onhandig, terughoudend en blijkt hij uiteindelijk net zo afhankelijk van zijn patiënten als zij van hem. Het is duidelijk dat David een zwaar verleden met zich meesleept dat inmiddels ondraaglijk is geworden. Hij zal daarom eerst de oorzaak van zijn schuldgevoelens onder ogen moeten komen om zo met een schoon geweten zijn leven voort te kunnen zetten.
92 min

Julieta

vrijdag 7 oktober 10.30 uur en 15.00 uur
dinsdag 11 oktober 15.00 uur
woensdag 12 oktober 20.15 uur

Julieta woont samen met haar dochter in Madrid en heeft net haar man verloren. De verdrietige periode waar Julieta en haar dochter doorheengaan drijft de twee uit elkaar. Haar dochter, Antía die onlangs achttien jaar is geworden, besluit zonder enige uitleg weg te lopen. Julieta doet er alles aan haar dochter te vinden, maar het enige wat ze ontdekt is hoe weinig ze van haar eigen dochter afweet. Julieta gaat over schuld en de vraag wat mensen ertoe leidt degene van wie ze houden te verlaten. Julieta is gebaseerd op drie korte verhalen uit het boek Runaway van Alice Munro.
99 min

Dance Iranian Style met aansluitend C@A regisseur Farshad Aria en schrijver Nafiss Nia.

vrijdag 7 oktober 20.15 uur

Bekijk de trailer op YouTube

Semi-documentaire in de stijl van de films van Kiarostami en Makhmalbaf over het leven van een Iraanse uitgeprocedeerde vluchtelinge op straat in Amsterdam. Het scenario is van de Iraans-Nederlandse dichter en filmmaker Nafiss Nia.
Nadat haar asielaanvraag is afgewezen besluit Raya, een jong Iraans meisje, illegaal op straat te gaan leven in Amsterdam. Een filmcrew volgt haar met gepaste afstand, maar krijgt gaandeweg steeds meer aanvechting om in te grijpen.
In een bijzondere mix van fictie en non-fictie maakt het onafhankelijk geproduceerde Dance Iranian Style duidelijk hoe penibel de situatie is van iemand die niet hier mag blijven en ook niet terug kan. De film is volledig opgenomen in Amsterdam en kwam tot stand via improvisatie; fictie en non-fictie-elementen zijn verweven tot een film-in-een-film.

Deze film wordt gedraaid zonder pauze. 82 min

Meester Kikker

zondag 9 oktober 15.00 uur

Een alledaagse klas met heel gewone kinderen en een doodgewone meester. Of toch niet? Het leven van de kinderen uit de klas van Meester Frans (Jeroen Spitzenberger) staat op zijn kop als blijkt dat hij soms spontaan in een kikker verandert. Helemaal niet handig, want hun nieuwe, strenge schooldirecteur Stork (Paul R. Kooij) ziet de enthousiaste, maar licht chaotische Frans liever vandaag nog dan morgen vertrekken. Sita (Yenthe Bos), wiens moeder Cecile (Georgina Verbaan) het dierenasiel runt, is ontzettend dol op haar meester. Samen met haar klasgenootje Wouter (Bobby van Vleuten) doet ze er alles aan om haar lievelingsmeester te beschermen. Zeker wanneer blijkt dat hij als kikker maar een kwetsbaar diertje is in de grote mensenwereld en in de niet altijd ongevaarlijke natuur. Vooral voor een heel sluwe ooievaar moet hij oppassen.
85 min

De GVR (NL, 2D)

zaterdag 8 oktober 15.00 uur
zondag 9 oktober 10.30 uur (Combiticket Filmontbijt kinderboekenweek mogelijk)
woensdag 12 oktober 15.00 uur

In De GVR (De Grote Vriendelijke Reus), gebaseerd op Roald Dahls wereldberoemde gelijknamige boek, maakt het eenzame weesmeisje Sofie (Ruby Barnhill) kennis met de magische reuzenwereld. Wanneer ze ’s nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoert. Maar Sofie heeft niets te vrezen; het is De Grote Vriendelijke Reus (Oscarwinnaar Mark Rylance). Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met De GVR smeedt ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen. De verfilming is in handen van de legendarische regisseur Steven Spielberg in samenwerking met Disney. Het is de eerste film van Spielberg waarbij het team achter kaskraker E.T. weer betrokken is. Het boek won diverse prijzen en is één van de bekendste kinderboeken aller tijden. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de legendarische kinderboekenschrijver Roald Dahl werd geboren.
117 min


Verwachte film:

Oktober
Blood Father, nieuwe actiethriller met Mel Gibson
Bridget Jones's baby
Sully

November
Florence Foster Jenkins
Riphagen
Inferno

Events
Herfstvakantie 22 oktober-30 oktober Cinekid festival
Donderdag 3 november Ladies night Bridget Jones's baby