Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 29 sep-woe 5 okt

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de komende speelweek.

Dit weekend start onze samenwerking met restaurant Allora. U kunt bij ons een Italiaans combiticket kopen voor €25,00 voor een diner bij Allora vanaf 17.30 en aansluitend de Italiaanse maffiafilm Suburra bij ons om 20.15 uur. Graag vooraf reserveren.

Nieuw deze week is de film Chronic. De Volkskrant schrijft hierover: Het gedrag van verpleger David wijst op een fikse tragedie in het verleden, die door het in Cannes bekroonde script van Chronic geleidelijk wordt prijsgegeven. Tegelijkertijd diept Tim Roth zijn rol als verpleger David - wellicht de beste van zijn carrière - steeds verder uit.

Spreekt dit u aan of kiest u voor iets anders?

We verwelkomen u graag op de Heuvel.

Hartelijke groet namens het Filmcafé team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 29 september t/m woensdag 5 oktober

Suburra

vrijdag 30 september 20.15 uur
zaterdag 1 oktober 20.15 uur

In Ostia, een deelgemeente van Rome aan de kust, zijn er plannen om "het Las Vegas van Italië" te doen verrijzen. In een kluwen van corrupte belangen zijn verschillende partijen betrokken: de staat, van hoge ambtenaren tot parlementariërs en zelfs ministers, het Vaticaan, en natuurlijk de alomtegenwoordige maffia - en wel verschillende families. Allen cirkelen ze als aasgieren boven het megalomane vastgoedproject om een zo groot mogelijk stuk van de taart voor zich te claimen. Maar een brutale confrontatie tussen de verschillende geïnteresseerden is onvermijdelijk. In een periode van acht dodelijke novemberdagen stort het kaartenhuis in elkaar, met enkele genadeloze afrekeningen tot gevolg. Een film van Stefano Sollima (Gomorra - de serie, Romanzo criminale) Met Pierfrancesco Favino, Elio Germano, Claudio Amendola, Alessandro Borghi en Greta Scarano. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Carlo Bonini en Giancarlo De Cataldo, geïnspireerd op ware gebeurtenissen.
125 min

Jason Bourne

zondag 2 oktober 20.15 uur (laatste vertoning)

Matt Damon is terug als Jason Bourne, in de nieuwe gelijknamige actie-thriller. Na The Bourne Supremacy en de The Bourne Ultimatum regisseert Paul Greengrass ook het nieuwe hoofdstuk uit de Bourne franchise. In Jason Bourne keert de voormalig, meest dodelijke agent van de CIA, Jason Bourne terug vanuit de anonimiteit. Damon wordt in deze film bijgestaan door Alicia Vikander, Vincent Cassel en Tommy Lee Jones, ook Julia Stiles keert terug in de Bourne cast. Samen met Jeffrey Weiner zal wederom Frank Marshall van Captivate Entertainment de film produceren, zij krijgen hierbij hulp van Greengrass, Damon, Gregory Goodman en Ben Smith. Geschreven door Greengrass en Christopher Rouse en gebaseerd op de personages gecreëerd door Robert Ludlum.
123 min

Chronic

donderdag 29 september 20.15 uur
vrijdag 30 september 10.30 uur
dinsdag 4 oktober 15.00 uur

Verpleger David (Tim Roth) werkt zeer toegewijd met terminale patiënten. Hij bouwt een intieme band op met elke patiënt en gaat daarin verder dan zijn collega’s doen. In zijn privéleven is hij echter onhandig, terughoudend en blijkt hij uiteindelijk net zo afhankelijk van zijn patiënten als zij van hem. Het is duidelijk dat David een zwaar verleden met zich meesleept dat inmiddels ondraaglijk is geworden. Hij zal daarom eerst de oorzaak van zijn schuldgevoelens onder ogen moeten komen om zo met een schoon geweten zijn leven voort te kunnen zetten.
92 min

El Olivo

vrijdag 30 september 15.00 uur
woensdag 5 oktober 10.30 uur en 20.15 uur (laatste vertoning)

Alma´s familie produceert al generaties lang olijfolie in het Spaanse Castellón, maar zijn door teruglopende inkomsten genoodzaakt een andere inkomstenbron te zoeken. Haar opa heeft de veranderingen binnen hun familiebedrijf niet kunnen accepteren, spreekt al jaren niet meer en is nu zelfs gestopt met eten. Zijn zonen hebben weinig geduld voor de grillen van hun vader, maar Alma begrijpt hem. Zij weet als enige dat haar opa nog steeds rouwt om het verlies van de 1000 jaar oude olijfboom die de familie heeft verkocht om schulden af te kunnen lossen. Ze besluit de locatie van de boom te achterhalen en terug te brengen naar hun landgoed, zodat haar opa zijn laatste dagen gelukkig zal kunnen doorbrengen. Het blijkt echter het begin van een serieuze missie, aangezien de boom in het atrium van een energiebedrijf in Düsseldorf staat.
100 min

Dance Iranian Style

dinsdag 4 oktober 20.15 uur

Bekijk de trailer op YouTube

Semi-documentaire in de stijl van de films van Kiarostami en Makhmalbaf over het leven van een Iraanse uitgeprocedeerde vluchtelinge op straat in Amsterdam. Het scenario is van de Iraans-Nederlandse dichter en filmmaker Nafiss Nia.
Nadat haar asielaanvraag is afgewezen besluit Raya, een jong Iraans meisje, illegaal op straat te gaan leven in Amsterdam. Een filmcrew volgt haar met gepaste afstand, maar krijgt gaandeweg steeds meer aanvechting om in te grijpen.
In een bijzondere mix van fictie en non-fictie maakt het onafhankelijk geproduceerde Dance Iranian Style duidelijk hoe penibel de situatie is van iemand die niet hier mag blijven en ook niet terug kan. De film is volledig opgenomen in Amsterdam en kwam tot stand via improvisatie; fictie en non-fictie-elementen zijn verweven tot een film-in-een-film.

Deze film wordt gedraaid zonder pauze. 82 min

Meester Kikker

zaterdag 1 oktober 15.00 uur
zondag 2 oktober 15.00 uur
woensdag 5 oktober 15.00 uur

Een alledaagse klas met heel gewone kinderen en een doodgewone meester. Of toch niet? Het leven van de kinderen uit de klas van Meester Frans (Jeroen Spitzenberger) staat op zijn kop als blijkt dat hij soms spontaan in een kikker verandert. Helemaal niet handig, want hun nieuwe, strenge schooldirecteur Stork (Paul R. Kooij) ziet de enthousiaste, maar licht chaotische Frans liever vandaag nog dan morgen vertrekken. Sita (Yenthe Bos), wiens moeder Cecile (Georgina Verbaan) het dierenasiel runt, is ontzettend dol op haar meester. Samen met haar klasgenootje Wouter (Bobby van Vleuten) doet ze er alles aan om haar lievelingsmeester te beschermen. Zeker wanneer blijkt dat hij als kikker maar een kwetsbaar diertje is in de grote mensenwereld en in de niet altijd ongevaarlijke natuur. Vooral voor een heel sluwe ooievaar moet hij oppassen.
85 min


Verwachte film:

Oktober:

Blood Father, nieuwe actiethriller met Mel Gibson
Bridget Jones's baby
Sully

Events

Vanaf donderdag 29 september een combiticket Italiaans eten en Italiaanse maffiafilm Suburra ism Allora.
Vrijdag 7 oktober semi-documentaire over het leven van een Iraanse uitgeprocedeerde vluchtelinge op straat in Amsterdam. Aansluitend een interview met de regisseur en de schrijfster.
Zondag 9 oktober opa/oma filmontbijt ihkv Kinderboekenweek met De GVR (NL,2D) ism Mad Hat en Het Verboden Rijk.