Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 22 sep-woe 28 sep

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de komende speelweek.

Een drukke gezellige speelweek, met maar liefst twee evenementen. Op donderdag proosten we met een Oosterhouts biertje op het men's event en de kinderen worden op woensdagmiddag ontvangen met een kikkerdrankje en een heuse kikker in de foyer!

Zoals u onderaan de agenda kunt lezen, hebben we nog veel meer leuke evenementen gepland staan in oktober. Voor extra informatie hierover verwijs ik u graag naar onze website of de uitgebreide aankondigingen op Facebook.

Dory moet aan het eind van de week plaats gaan maken voor Meester Kikker. Van Jason Bourne en Edina en Patsy (AbFab-the movie) kunt u dit weekend nog komen genieten!

We verwelkomen u graag op de Heuvel.

Hartelijke groet namens het Filmcafé team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 22 september t/m woensdag 28 september

Jason Bourne

donderdag 22 september 19.30 uur Men’s event
Een avond met film, bbq, Oosterhouts bier en vrienden.

zondag 25 september 20.15 uur

Matt Damon is terug als Jason Bourne, in de nieuwe gelijknamige actie-thriller. Na The Bourne Supremacy en de The Bourne Ultimatum regisseert Paul Greengrass ook het nieuwe hoofdstuk uit de Bourne franchise. In Jason Bourne keert de voormalig, meest dodelijke agent van de CIA, Jason Bourne terug vanuit de anonimiteit. Damon wordt in deze film bijgestaan door Alicia Vikander, Vincent Cassel en Tommy Lee Jones, ook Julia Stiles keert terug in de Bourne cast. Samen met Jeffrey Weiner zal wederom Frank Marshall van Captivate Entertainment de film produceren, zij krijgen hierbij hulp van Greengrass, Damon, Gregory Goodman en Ben Smith. Geschreven door Greengrass en Christopher Rouse en gebaseerd op de personages gecreëerd door Robert Ludlum.
123 min

Absolutely fabulous - the movie

vrijdag 23 september 20.15 uur
zaterdag 24 september 20.15 uur
dinsdag 27 september 15.00 uur

Absolutely Fabulous: The Movie is het eerste bioscoopavontuur voor de langlopende en geliefde komedie. Edina (Jennifer Saunders) en Patsy (Joanna Lumley) beschikken, toepasselijk voor hun debuut op het grote doek, nog steeds over de nodige glitter en glamour. Ze leven het luxe leven dat ze gewend zijn: winkelen, drinken en stappen in de meest trendy hot-spots van Londen. Maar als ze de schuld krijgen van een groot incident tijdens een überhip fashionfeestje worden ze het middelpunt van een mediaschandaal en worden ze meedogenloos achtervolgd door de paparazzi. Zonder een rooie cent vluchten ze naar de speeltuin voor de superrijken, de Franse Rivièra, en bedenken ze een plan om permanent te ‘ontsnappen’ en wederom het goede leven, te leven!
86 min

Les Chevaliers blancs

vrijdag 23 september 15.00 uur
woensdag 28 september 10.30 uur
woensdag 28 september 20.15 uur (laatste vertoning)

Jacques Arnault, hoofd van de NGO 'Move for Kids', bereidt een humanitaire bliksemactie voor in een Afrikaans land: hij wil driehonderd jonge weeskinderen evacueren die het slachtoffer zijn van de burgeroorlog. Een gecharterd vliegtuig moet hen naar Frankrijk brengen, waar de kandidaat-adoptieouders die de hele actie financieren, hen opwachten. Samen met een groep vrijwilligers - artsen, brandweerlui, verpleegsters, zijn vriendin Laura, en Françoise, de journaliste die de hele operatie moet verslaan - stort Jacques zijn NGO in een gevaarlijk avontuur. En als niets gaat zoals verwacht, noch in de regio, noch bij 'Move for Kids' zelf, lopen de spanningen hoog op.
112 min

El Olivo

vrijdag 23 september 10.30 uur
dinsdag 27 september 20.15 uur

Alma´s familie produceert al generaties lang olijfolie in het Spaanse Castellón, maar zijn door teruglopende inkomsten genoodzaakt een andere inkomstenbron te zoeken. Haar opa heeft de veranderingen binnen hun familiebedrijf niet kunnen accepteren, spreekt al jaren niet meer en is nu zelfs gestopt met eten. Zijn zonen hebben weinig geduld voor de grillen van hun vader, maar Alma begrijpt hem. Zij weet als enige dat haar opa nog steeds rouwt om het verlies van de 1000 jaar oude olijfboom die de familie heeft verkocht om schulden af te kunnen lossen. Ze besluit de locatie van de boom te achterhalen en terug te brengen naar hun landgoed, zodat haar opa zijn laatste dagen gelukkig zal kunnen doorbrengen. Het blijkt echter het begin van een serieuze missie, aangezien de boom in het atrium van een energiebedrijf in Düsseldorf staat.
100 min

Finding Dory (NL, 2D)

zaterdag 24 september 15.00 uur
zondag 25 september 15.00 uur (laatste vertoning)

Disney•Pixar's Finding Dory brengt ieders favoriete vergeetachtige blauwe vis Dory terug op het witte doek. Dory woont samen met Nemo en Marlin in het rif en op een dag herinnert Dory zich dat zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. Het drietal gaat op een avontuurlijke reis door de oceaan en belandt zo bij het Zeeleven Instituut in Californië, een aquarium en revalidatiecentrum voor zeedieren. Tijdens de zoektocht naar haar ouders krijgt Dory de hulp van een aantal opvallende bewoners: Hank, een koppige octopus die ervan houdt het leven van het aquariumpersoneel zuur te maken, Bailey, een witte dolfijn die ervan overtuigd is dat zijn echolocatie-krachten niet meer werken, en Lot, een slechtziende walvishaai. Tijdens hun tocht door het gebouw van het Zeeleven Instituut ontdekken Dory en haar vrienden dat fouten maken niet erg is en de kracht van vriendschap en families.
103 min

Meester Kikker evenement

woensdag 28 september 14.30 uur
Speciale middag met ontvangst met kikkerdrankje, echte kikker uit de film in de foyer, interview met Oosterhoutse jeugd-acteur Ryan Freijzer en vele prijzen.

Een alledaagse klas met heel gewone kinderen en een doodgewone meester. Of toch niet? Het leven van de kinderen uit de klas van Meester Frans (Jeroen Spitzenberger) staat op zijn kop als blijkt dat hij soms spontaan in een kikker verandert. Helemaal niet handig, want hun nieuwe, strenge schooldirecteur Stork (Paul R. Kooij) ziet de enthousiaste, maar licht chaotische Frans liever vandaag nog dan morgen vertrekken. Sita (Yenthe Bos), wiens moeder Cecile (Georgina Verbaan) het dierenasiel runt, is ontzettend dol op haar meester. Samen met haar klasgenootje Wouter (Bobby van Vleuten) doet ze er alles aan om haar lievelingsmeester te beschermen. Zeker wanneer blijkt dat hij als kikker maar een kwetsbaar diertje is in de grote mensenwereld en in de niet altijd ongevaarlijke natuur. Vooral voor een heel sluwe ooievaar moet hij oppassen.
85 min


Verwachte film:

Oktober:

Suburra, een Italiaanse thriller over een Rome verscheurd door maffia en corruptie
Blood Father, nieuwe actiethriller met Mel Gibson
Bridget Jones's baby
Sully

Events

Vanaf donderdag 29 september een combiticket Italiaans eten en Italiaanse maffiafilm Suburra ism Allora.
Vrijdag 7 oktober semi-documentaire over het leven van een Iraanse uitgeprocedeerde vluchtelinge op straat in Amsterdam. Aansluitend een interview met de regisseur en de schrijfster.
Zondag 9 oktober opa/oma filmontbijt ihkv Kinderboekenweek met De GVR (NL,2D) ism Mad Hat en Het Verboden Rijk.