Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 15sep-woe 21 sep

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de komende speelweek.

Twee nieuwe commerciële films deze week in de agenda. Jason Bourne en Absolutely fabulous - the movie (AbFAb) draaien vanaf dit weekend. Voorafgaand aan de avondvoorstellingen van AbFab schenken we gratis voor u een glaasje roze bubbels in.

In het weekend hebben we van 12.00-17.00 uur exposant Manella Vuijk van Open Ateliers Oosterhout te gast in onze foyer. Ze neemt drie gasten mee, te weten Ank van Sambeek (zilversmid), Nora Kruik-Boerdam (fotografie) en Marijke Molenaar (schilderkunst).
Aansluitend zal er op beide dagen om 17.15 een gratis vertoning zijn van de 21 minuten durende film "elements" videokunst van Joep Struyk.

Voor de kinderen draaien we ook deze week Finding Dory in de Nederlandse versie.

Hartelijke groet namens het Filmcafé team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 15 september t/m woensdag 21 september

Jason Bourne

vrijdag 16 september 20.15 uur
zaterdag 17 september 20.15 uur

Matt Damon is terug als Jason Bourne, in de nieuwe gelijknamige actie-thriller. Na The Bourne Supremacy en de The Bourne Ultimatum regisseert Paul Greengrass ook het nieuwe hoofdstuk uit de Bourne franchise. In Jason Bourne keert de voormalig, meest dodelijke agent van de CIA, Jason Bourne terug vanuit de anonimiteit. Damon wordt in deze film bijgestaan door Alicia Vikander, Vincent Cassel en Tommy Lee Jones, ook Julia Stiles keert terug in de Bourne cast. Samen met Jeffrey Weiner zal wederom Frank Marshall van Captivate Entertainment de film produceren, zij krijgen hierbij hulp van Greengrass, Damon, Gregory Goodman en Ben Smith. Geschreven door Greengrass en Christopher Rouse en gebaseerd op de personages gecreëerd door Robert Ludlum.
123 min

Absolutely fabulous - the movie

vrijdag 16 september 10.30 uur
zondag 18 september 20.15 uur
woensdag 21 september 20.15 uur

Absolutely Fabulous: The Movie is het eerste bioscoopavontuur voor de langlopende en geliefde komedie. Edina (Jennifer Saunders) en Patsy (Joanna Lumley) beschikken, toepasselijk voor hun debuut op het grote doek, nog steeds over de nodige glitter en glamour. Ze leven het luxe leven dat ze gewend zijn: winkelen, drinken en stappen in de meest trendy hot-spots van Londen. Maar als ze de schuld krijgen van een groot incident tijdens een überhip fashionfeestje worden ze het middelpunt van een mediaschandaal en worden ze meedogenloos achtervolgd door de paparazzi. Zonder een rooie cent vluchten ze naar de speeltuin voor de superrijken, de Franse Rivièra, en bedenken ze een plan om permanent te ‘ontsnappen’ en wederom het goede leven, te leven!
86 min

Les Chevaliers blancs

dinsdag 20 september 20.15 uur

Jacques Arnault, hoofd van de NGO 'Move for Kids', bereidt een humanitaire bliksemactie voor in een Afrikaans land: hij wil driehonderd jonge weeskinderen evacueren die het slachtoffer zijn van de burgeroorlog. Een gecharterd vliegtuig moet hen naar Frankrijk brengen, waar de kandidaat-adoptieouders die de hele actie financieren, hen opwachten. Samen met een groep vrijwilligers - artsen, brandweerlui, verpleegsters, zijn vriendin Laura, en Françoise, de journaliste die de hele operatie moet verslaan - stort Jacques zijn NGO in een gevaarlijk avontuur. En als niets gaat zoals verwacht, noch in de regio, noch bij 'Move for Kids' zelf, lopen de spanningen hoog op.
112 min

The man who knew infinity

dinsdag 20 september 15.00 uur
woensdag 21 september 10.30 uur (laatste vertoning)

Een indrukwekkend waargebeurd drama over het korte maar veelbewogen leven van Srinivasa Ramanujan (vertolkt door Dev Patel uit Slumdog Millionaire). Hij was een briljant wiskundige die in armoede opgroeide in het Indiase Madras, maar door zijn uitzonderlijke talent als autodidact werd toegelaten op de Universiteit van Cambridge. Daar wordt hij als buitenstaander met gemengde gevoelens ontvangen, maar terwijl de Eerste Wereldoorlog zijn stempel drukt op zijn nieuwe thuisland, groeit hij onder begeleiding van zijn professor G.H. Hardy (gespeeld door Jeremy Irons) uit tot een pionier op het gebied van wiskundige theorieën. Velen hiervan worden tot op de dag van vandaag nog steeds toegepast. Verder met o.a. Toby Jones en Stephen Fry.
108 min

Liza, the Fox-Fairy

donderdag 15 september 20.15 uur
vrijdag 16 september 15.00 uur (laatste vertoning)

De jonge verpleegster Liza verzorgt dag en nacht een oude weduwe met een passie voor Japan. Liza's grootste wens is een romantische liefde te ontmoeten op haar dertigste verjaardag. Maar eenzaam en alleen, is het enige contact dat ze heeft de geest van een Japanse popzanger. Deze blijkt echter een demon die haar juist op alle mogelijke manieren tegenwerkt in haar zoektocht naar geluk. Wanneer in Liza's omgeving om de haverklap mensen sterven, vreest ze zelf een demon te zijn, een Japanse fox-fairy. Maar rechercheur Zoltan, die haar moet volgen is ervan overtuigd dat Liza onschuldig is.
Liza, The Fox-Fairy is samen met de korte voorfilm Edmond van regisseur Nina Gantz te zien. Edmond is een poppenanimatie over het mannetje Edmond. Aan de oever van een meer overdenkt hij zijn leven. In gedachten gaat hij op zoek naar de beslissende momenten en de bron van zijn verlangens. Een prachtig vormgegeven tragedie over de alles verterende kracht van de liefde. Regisseur Nina Gantz studeerde aan de animatie-opleiding NFTS in Londen en won dit jaar met haar animatie afstudeerfilm zowel de prijs voor Beste Animatie op Sundance als de BAFTA voor Beste Korte Animatiefilm.
108 min

Finding Dory (NL, 2D)

zaterdag 17 september 15.00 uur
zondag 18 september 15.00 uur
woensdag 21 september 15.00 uur

Disney•Pixar's Finding Dory brengt ieders favoriete vergeetachtige blauwe vis Dory terug op het witte doek. Dory woont samen met Nemo en Marlin in het rif en op een dag herinnert Dory zich dat zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. Het drietal gaat op een avontuurlijke reis door de oceaan en belandt zo bij het Zeeleven Instituut in Californië, een aquarium en revalidatiecentrum voor zeedieren. Tijdens de zoektocht naar haar ouders krijgt Dory de hulp van een aantal opvallende bewoners: Hank, een koppige octopus die ervan houdt het leven van het aquariumpersoneel zuur te maken, Bailey, een witte dolfijn die ervan overtuigd is dat zijn echolocatie-krachten niet meer werken, en Lot, een slechtziende walvishaai. Tijdens hun tocht door het gebouw van het Zeeleven Instituut ontdekken Dory en haar vrienden dat fouten maken niet erg is en de kracht van vriendschap en families.
103 min


Verwachte film:

Oktober:

Suburra, een Italiaanse thriller over een Rome verscheurd door maffia en corruptie
El Olivo, Spaans film met combinatie van komedie, roadmovie elementen en drama
Blood Father, nieuwe actiethriller met Mel Gibson

Events

Donderdag 22 september men's event Jason Bourne. Een avond met film, bbq, Oosterhouts bier en vrienden!
Woensdag 28 september Meester Kikker evenement. Speciale middag met echte kikker uit de film in de foyer, interview met Oosterhoutse jeugd-acteur Ryan Freijzer en vele prijzen.
Vanaf donderdag 29 september een combiticket Italiaans eten en Italiaanse maffiafilm Suburra ism Allora.