Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 8 sep-woe 14 sep

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de komende speelweek.

Allereerst wil ik u hartelijk bedanken voor alle enthousiaste reacties die we hebben gekregen op onze maandfolder van september. We hebben al uw tips en reacties verzameld en zijn inmiddels samen met onze grafische vormgever Kees Kanters alweer bezig met de oktoberfolder. Daarin vindt u ondermeer het Cinekid op locatie festival voor de kinderen in de herfstvakantie en de nu al veel gevraagde Bridget Jones's baby. Als u vooruit wilt plannen of benieuwd bent welke films er gaan draaien, kunt u op onze website www.oosterhoutsfilmcafe.nl altijd ongeveer een maand vooruit kijken.

Deze week maar liefst vijf films waaruit u kunt kiezen. Nieuw deze week is Les chevaliers blancs. De Volkskrant schrijft hierover: "In het onthutsende 'Les chevaliers blancs' wordt de spanning knap tot thrillerhoogte opgevoerd. De morele dilemma's rond het redden van Afrikaanse weeskinderen brengt regisseur Lafosse zonder oordeel in beeld. De film laat je nog lang na afloop met de handen in het haar zitten."

Voor de kinderen draaien we vanaf zaterdag Finding Dory in de Nederlandse versie.

Hartelijke groet namens het Filmcafé team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 8 september t/m woensdag 14 september

Les Chevaliers blancs

vrijdag 9 september 20.15 uur
zaterdag 10 september 20.15 uur

Jacques Arnault, hoofd van de NGO 'Move for Kids', bereidt een humanitaire bliksemactie voor in een Afrikaans land: hij wil driehonderd jonge weeskinderen evacueren die het slachtoffer zijn van de burgeroorlog. Een gecharterd vliegtuig moet hen naar Frankrijk brengen, waar de kandidaat-adoptieouders die de hele actie financieren, hen opwachten. Samen met een groep vrijwilligers - artsen, brandweerlui, verpleegsters, zijn vriendin Laura, en Françoise, de journaliste die de hele operatie moet verslaan - stort Jacques zijn NGO in een gevaarlijk avontuur. En als niets gaat zoals verwacht, noch in de regio, noch bij 'Move for Kids' zelf, lopen de spanningen hoog op.
112 min

The man who knew infinity

donderdag 8 september 20.15 uur
vrijdag 9 september 15.00 uur
woensdag 14 september 20.15 uur

Een indrukwekkend waargebeurd drama over het korte maar veelbewogen leven van Srinivasa Ramanujan (vertolkt door Dev Patel uit Slumdog Millionaire). Hij was een briljant wiskundige die in armoede opgroeide in het Indiase Madras, maar door zijn uitzonderlijke talent als autodidact werd toegelaten op de Universiteit van Cambridge. Daar wordt hij als buitenstaander met gemengde gevoelens ontvangen, maar terwijl de Eerste Wereldoorlog zijn stempel drukt op zijn nieuwe thuisland, groeit hij onder begeleiding van zijn professor G.H. Hardy (gespeeld door Jeremy Irons) uit tot een pionier op het gebied van wiskundige theorieën. Velen hiervan worden tot op de dag van vandaag nog steeds toegepast. Verder met o.a. Toby Jones en Stephen Fry.
108 min

The family Fang

vrijdag 9 september 10.30 uur (laatste vertoning)

Hoe groei je op als je ouders fanatieke performancekunstenaars zijn? Baxter (Jason Bateman) en zijn zus Annie (Nicole Kidman) speelden als kinderen vaak mee in de bizarre ‘kunst’ van hun ouders, maar inmiddels leiden ze als vastgelopen schrijver en geplaagd actrice een vrij stuurloos bestaan. Als Baxter na een ongeluk niet mag vliegen, komt zijn zus hem gezelschap houden in hun ouderlijk huis. Van een gezellige familiereünie is geen sprake: hun vader Caleb (Christopher Walken) ergert zich aan hun onbegrip voor zijn kunst en verdwijnt met hun moeder. Dan staat de politie op de stoep omdat ze vermist zijn. Is hen iets overkomen of is dit hun pièce de résistance?
107 min

Een man die Ove heet

zondag 11 september 20.15 uur
dinsdag 13 september 15.00 uur (laatste vertoning)

Ove is 59 jaar oud, rijdt in een Saab en staat bekend als de mopperkont van de buurt. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn directe omgeving in de wijk waarin hij woont. Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt, terwijl hij foutief geparkeerde fietsen verplaatst en de inhoud van afvalbakken controleert. Er is een reden dat hij met dit imago zijn buurtbewoners bewust op afstand houdt, maar die houdt hij voor zichzelf. Tot de nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus omver rijden. Het blijkt het begin van een onverwachte vriendschap, die Ove de mooie kant van het leven weer laat zien.
116 min

Liza, the Fox-Fairy

dinsdag 13 september 20.15 uur
woensdag 14 september 10.30 uur

De jonge verpleegster Liza verzorgt dag en nacht een oude weduwe met een passie voor Japan. Liza's grootste wens is een romantische liefde te ontmoeten op haar dertigste verjaardag. Maar eenzaam en alleen, is het enige contact dat ze heeft de geest van een Japanse popzanger. Deze blijkt echter een demon die haar juist op alle mogelijke manieren tegenwerkt in haar zoektocht naar geluk. Wanneer in Liza's omgeving om de haverklap mensen sterven, vreest ze zelf een demon te zijn, een Japanse fox-fairy. Maar rechercheur Zoltan, die haar moet volgen is ervan overtuigd dat Liza onschuldig is.
Liza, The Fox-Fairy is samen met de korte voorfilm Edmond van regisseur Nina Gantz te zien. Edmond is een poppenanimatie over het mannetje Edmond. Aan de oever van een meer overdenkt hij zijn leven. In gedachten gaat hij op zoek naar de beslissende momenten en de bron van zijn verlangens. Een prachtig vormgegeven tragedie over de alles verterende kracht van de liefde. Regisseur Nina Gantz studeerde aan de animatie-opleiding NFTS in Londen en won dit jaar met haar animatie afstudeerfilm zowel de prijs voor Beste Animatie op Sundance als de BAFTA voor Beste Korte Animatiefilm.
108 min

Finding Dory (NL, 2D)

zaterdag 10 september 15.00 uur
zondag 11 september 15.00 uur
woensdag 14 september 15.00 uur

Disney•Pixar's Finding Dory brengt ieders favoriete vergeetachtige blauwe vis Dory terug op het witte doek. Dory woont samen met Nemo en Marlin in het rif en op een dag herinnert Dory zich dat zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. Het drietal gaat op een avontuurlijke reis door de oceaan en belandt zo bij het Zeeleven Instituut in Californië, een aquarium en revalidatiecentrum voor zeedieren. Tijdens de zoektocht naar haar ouders krijgt Dory de hulp van een aantal opvallende bewoners: Hank, een koppige octopus die ervan houdt het leven van het aquariumpersoneel zuur te maken, Bailey, een witte dolfijn die ervan overtuigd is dat zijn echolocatie-krachten niet meer werken, en Lot, een slechtziende walvishaai. Tijdens hun tocht door het gebouw van het Zeeleven Instituut ontdekken Dory en haar vrienden dat fouten maken niet erg is en de kracht van vriendschap en families.
103 min


Verwachte film:

September:

Jason Bourne met Matt Damon.
Absolutely Fabulous: the movie

Events

Zaterdag 17 september en zondag 18 september van 12.00-17.00 uur exposant Manella Vuijk van Open Ateliers Oosterhout aanwezig in foyer met gasten.
Donderdag 22 september men's event Jason Bourne. Een avond met film, bbq, Oosterhouts bier en vrienden!
Woensdag 28 september Meester Kikker evenement. Speciale middag met kikker uit de film, Oosterhoutse jeugd-acteur Ryan Freijzer en vele prijzen.