Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 1 sep-woe 7 sep

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de komende speelweek.

We starten in september met een kleine aanpassing in onze programmering. Vanaf 1 september kunt u 's middags om 15.00 uur bij ons een film komen kijken. Op dinsdag- en vrijdagmiddag draaien wij een volwassen film voor u en op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag om 15.00 uur draaien we een kinderfilm cq familiefilm.

Nieuw deze week is de arthouse film Liza, the Fox-Fairy. Dit is een surrealistisch sprookje met een donker randje van de Hongaarse filmmaker Károly Ujj Mészáros (1968). Hij maakte korte films waarmee hij vele prijzen heeft gewonnen op meer dan 30 nationale en internationale korte film festivals. Liza, The Fox-Fairy is zijn lange speelfilmdebuut die in thuisland Hongarije een grote bioscoophit werd. In Nederland ging de film op het Imagine Filmfestival in première waar deze een van de publieksfavorieten werd en er de Zilveren Méliès voor Beste Film won.

Voor de allerkleinsten draait Casper en Emma op safari deze week voor het laatst. Vanaf volgende week staat Finding Dory (NL, 2D) gepland. Kinderen die aan de zwem4daagse hebben meegedaan, ontvingen naast een medaille een gratis toegangskaartje voor deze film. Dit kaartje kan ook bij ons ingeleverd worden en geeft kinderen gratis toegang tot de film. Nemo en Dory zwemmen al bij ons in het aquarium in de foyer rond, kom gerust alvast een kijkje nemen!

Zien we u aanstaande zaterdag ook in het park bij de gratis openluchtfilm? Vanwege de weersvoorspellingen is dit evenement vorig weekend geannuleerd. Om 15.30 draait de familiefilm Binnenstebuiten (NL) en om 19.30 draait JCI Oosterhout de film One day. Wij zullen als horeca aanwezig zijn met verschillende drankjes en snacks.

Hartelijke groet namens het Filmcafé team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 1 september t/m woensdag 7 september

The family Fang

dinsdag 1 september 15.00 uur
woensdag 7 september 20.15 uur

Hoe groei je op als je ouders fanatieke performancekunstenaars zijn? Baxter (Jason Bateman) en zijn zus Annie (Nicole Kidman) speelden als kinderen vaak mee in de bizarre ‘kunst’ van hun ouders, maar inmiddels leiden ze als vastgelopen schrijver en geplaagd actrice een vrij stuurloos bestaan. Als Baxter na een ongeluk niet mag vliegen, komt zijn zus hem gezelschap houden in hun ouderlijk huis. Van een gezellige familiereünie is geen sprake: hun vader Caleb (Christopher Walken) ergert zich aan hun onbegrip voor zijn kunst en verdwijnt met hun moeder. Dan staat de politie op de stoep omdat ze vermist zijn. Is hen iets overkomen of is dit hun pièce de résistance?
107 min

Een man die Ove heet

donderdag 1 september 20.15 uur
vrijdag 2 september 15.00 uur
zondag 4 september 20.15 uur
woensdag 7 september 10.30 uur

Ove is 59 jaar oud, rijdt in een Saab en staat bekend als de mopperkont van de buurt. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn directe omgeving in de wijk waarin hij woont. Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt, terwijl hij foutief geparkeerde fietsen verplaatst en de inhoud van afvalbakken controleert. Er is een reden dat hij met dit imago zijn buurtbewoners bewust op afstand houdt, maar die houdt hij voor zichzelf. Tot de nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus omver rijden. Het blijkt het begin van een onverwachte vriendschap, die Ove de mooie kant van het leven weer laat zien.
116 min

Liza, the Fox-Fairy

vrijdag 2 september 10.30 uur
dinsdag 6 september 20.15 uur

De jonge verpleegster Liza verzorgt dag en nacht een oude weduwe met een passie voor Japan. Liza's grootste wens is een romantische liefde te ontmoeten op haar dertigste verjaardag. Maar eenzaam en alleen, is het enige contact dat ze heeft de geest van een Japanse popzanger. Deze blijkt echter een demon die haar juist op alle mogelijke manieren tegenwerkt in haar zoektocht naar geluk. Wanneer in Liza's omgeving om de haverklap mensen sterven, vreest ze zelf een demon te zijn, een Japanse fox-fairy. Maar rechercheur Zoltan, die haar moet volgen is ervan overtuigd dat Liza onschuldig is.
Liza, The Fox-Fairy is samen met de korte voorfilm Edmond van regisseur Nina Gantz te zien. Edmond is een poppenanimatie over het mannetje Edmond. Aan de oever van een meer overdenkt hij zijn leven. In gedachten gaat hij op zoek naar de beslissende momenten en de bron van zijn verlangens. Een prachtig vormgegeven tragedie over de alles verterende kracht van de liefde. Regisseur Nina Gantz studeerde aan de animatie-opleiding NFTS in Londen en won dit jaar met haar animatie afstudeerfilm zowel de prijs voor Beste Animatie op Sundance als de BAFTA voor Beste Korte Animatiefilm.
108 min

Casper en Emma op safari

zaterdag 3 september 15.00 uur
zondag 4 september 15.00 uur
woensdag 7 september 15.00 uur

Casper en Emma gaan naar Afrika! De moeder van Emma helpt haar vriendin Ann die in dierenkliniek Camp Eden werkt. Natuurlijk gaan opa en de trouwe knuffels mevrouw Konijn en Welpje ook mee! Ze vinden het spannend, maar hebben ook veel zin om alle wilde dieren te ontmoeten. Al snel raken Casper en Emma bevriend met Ann’s dochter Tiri en haar knuffel Schildpad. Als de twee beste vrienden mee mogen op safari, vinden ze een gevangen baby-leeuwtje en nemen hem mee naar Camp Eden. Ze noemen hem Leo. Maar het kleine welpje wil niets eten en daar is Emma bezorgd over. Ze denkt dat het komt omdat Leo zijn moeder mist. Daarom besluiten Casper en Emma naar haar op zoek te gaan. Lukt het Casper en Emma om Leo’s mama te vinden?
80 min Nederlandse versie


Verwachte film:

September:

Finding Dory (NL, 2D)
Les Chevalier blancs met Vincent Lindon die als hoofd van een NGO een humanitaire bliksemactie voorbereidt in een Afrikaans land: hij wil driehonderd jonge weeskinderen evacueren die het slachtoffer zijn van de burgeroorlog.
Jason Bourne met Matt Damon.
Absolutely Fabulous: the movie

Events

Zaterdag 3 september gratis buitenfilm in het park ism JCI Oosterhout.
Zaterdag 17 september en zondag 18 september van 12.00-17.00 uur exposant Manella Vuijk van Open Ateliers Oosterhout aanwezig in foyer met gasten.
Donderdag 22 september men event Jason Bourne. Een avond met film, bbq, Oosterhouts bier en vrienden!
Woensdag 28 september Meester Kikker evenement. Speciale middag met kikker uit de film, Oosterhoutse jeugd-acteur Ryan Freijzer en vele prijzen.