Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 18 aug-woe 31 aug

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de komende twee speelweken. Vanwege vakantie van de redactie ontvangt u een overzicht van alle films die we de laatste twee weken van augustus voor u geprogrameerd hebben.

U komt twee nieuwe films tegen in het overzicht, te weten The family Fang en Een man die Ove heet. Als u heeft genoten van De 100 jarige man die uit het raam klom, moet u zeker naar de nieuwe Zweedse hit-film Een man die Ove heet, komen kijken!
The family Fang wordt in recensies omschreven als een atypisch feelgooddrama. Nicole Kidman speelt op zeer bekwame wijze de rol van de dochter van een kunstenaarskoppel. Samen met haar broer moet ze uitzoeken of haar ouders echt van de aardbodem zijn verdwenen of dat het de zoveelste stunt betreft.

Voor de allerkleinsten draait vanaf 19 augustus Casper en Emma op safari. Bekend van de televisieserie die uw (klein)kinderen vast kennen.

We wensen u een zonnige voortzetting van augustus met hier en daar een mooie film. We zien u uiteraard graag in het Slotpark op zaterdag 27 augustus bij de gratis buitenfilm waar we als horecapartner van de organisator JCI aanwezig zullen zijn met koele drankjes en bijbehorende filmsnacks.

Hartelijke groet namens het Filmcafé team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 18 augustus t/m woensdag 31 augustus

Me before you

vrijdag 19 augustus 10.30 uur en 20.15 uur
zaterdag 20 augustus 20.15 uur
woensdag 24 augustus 10.30 uur

Vaak vind je de liefde waar je haar niet verwacht, soms brengt het je naar een plek waar je nooit had gedacht te zullen gaan. Louisa ‘Lou’ Clark (Clarke) woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige en creatieve 26 jarige van baan naar baan, voornamelijk om het hoofd boven water te houden. Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld, wanneer ze weer eens switched van baan. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor (Claflin), een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd. Hij was een echte avonturier, maar zijn handicap heeft hem cynisch gemaakt en zijn levenslust is verdwenen. Lou is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven zeker nog zin heeft. Samen brengen ze veel tijd door en langzaamaan merken ze dat, door al hun belevenissen, zowel hun leven als hart een richting heeft gekozen, waarvan ze beiden niet wisten dat deze bestond. Me Before You is gebaseerd op het succesvolle boek ‘Voor Jou’ van Jojo Moyes. Emilia Clarke (Game of Thrones) en Sam Claflin (The Hunger Games series) spelen de hoofdrollen in dit regie debuut van Thea Sharrock.
110 min

Race

donderdag 18 augutus 20.15 uur
zondag 21 augustus 20.15 uur
dinsdag 23 augustus 20.15 uur
vrijdag 26 augustus 10.30 uur en 20.15 uur

Het waargebeurde en indrukwekkende Race vertelt het verhaal van de iconische atleet Jesse Owens (Stephan James) die tijdens het naziregime van Hitler maar liefst vier gouden medailles in de wacht sleepte tijdens de Olympische Spelen in Berlijn in 1936. Een indrukwekkende prestatie waarmee de Afro-Amerikaanse sporter geschiedenis schreef. In Race volgen we Jesse op weg naar de Olympische Spelen ten tijde van de toenemende rassendiscriminatie in Duitsland. Samen met zijn coach Larry Snyder , een rol van Jason Sudeikis, zet hij alles op alles om, ondanks de dreigende omstandigheden, zijn droom als Olympisch Kampioen waar te maken. De cast bestaat verder onder meer uit Jeremy Irons, William Hurt en Carice van Houten, die de rol van de Duitse fotograaf Leni Riefenstahl speelt.
135 min

Love & Friendship

woensdag 24 augustus 10.30 uur


Love & Friendship is een vilein en fris liefdesdrama gebaseerd op Jane Austens nooit eerder verfilmde brievennovelle Lady Susan. Lady Susan (Kate Beckinsale) trekt tijdelijk in bij haar schoonzus. Samen met haar Amerikaanse hartsvriendin Alicia (Chloë Sevigny) bekokstooft ze sluwe plannetjes om zichzelf en haar dochter aan een echtgenoot te helpen. De mannen in haar leven blijven blind voor haar doortrapte gedrag. Regisseur Whit Stillman (Metropolitan, The Last Days of Disco) geeft het oer-Britse verhaal een bruisende impuls.
94 min

Family Fang

donderdag 25 augustus 20.15 uur
zondag 28 augustus 20.15 uur
dinsdag 30 augsutsu 20.15 uur
woensdag 31 augustus 10.30 uur

Hoe groei je op als je ouders fanatieke performancekunstenaars zijn? Baxter (Jason Bateman) en zijn zus Annie (Nicole Kidman) speelden als kinderen vaak mee in de bizarre ‘kunst’ van hun ouders, maar inmiddels leiden ze als vastgelopen schrijver en geplaagd actrice een vrij stuurloos bestaan. Als Baxter na een ongeluk niet mag vliegen, komt zijn zus hem gezelschap houden in hun ouderlijk huis. Van een gezellige familiereünie is geen sprake: hun vader Caleb (Christopher Walken) ergert zich aan hun onbegrip voor zijn kunst en verdwijnt met hun moeder. Dan staat de politie op de stoep omdat ze vermist zijn. Is hen iets overkomen of is dit hun pièce de résistance?
107 min

Een man die Ove heet

woensdag 31 augustus 20.15 uur

Ove is 59 jaar oud, rijdt in een Saab en staat bekend als de mopperkont van de buurt. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn directe omgeving in de wijk waarin hij woont. Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt, terwijl hij foutief geparkeerde fietsen verplaatst en de inhoud van afvalbakken controleert. Er is een reden dat hij met dit imago zijn buurtbewoners bewust op afstand houdt, maar die houdt hij voor zichzelf. Tot de nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus omver rijden. Het blijkt het begin van een onverwachte vriendschap, die Ove de mooie kant van het leven weer laat zien.
116 min

De kleine Prins

donderdag 18 augustus 15.00 uur
zondag 21 augustus 15.00 uur
donderdag 25 augustus 15.00 uur
vrijdag 26 augustus 15.00 uur

Het leven van een klein meisje van negen jaar staat helemaal in het teken van school en volwassen worden. Zo heeft haar moeder het voor haar uitgestippeld in een ‘levensplan’. De hele zomer zit ze te blokken achter haar bureau. Maar dan zoekt een oude buurman, een piloot, contact met haar. De piloot vertelt het meisje over een magische ontmoeting, lang geleden, met een kleine, wijze prins die een wereld van kansen, avonturen en liefde voor hem opende. Door de vriendschap met de oude piloot gaat ook voor het meisje een nieuwe wereld open en ontdekt ze dat je alleen met je hart kunt zien wat echt belangrijk is. De kleine prins is een prachtige en ontroerende film voor de hele familie van regisseur Mark Osborne (Kung Fu Panda). Met diverse animatietechnieken brengt hij de de verschillende werelden van het meisje en het prinsje ingenieus tot leven. De film is gebaseerd op de bestseller Le petit prince van Antoine de Saint-Exupéry over de magische avonturen van een klein, wijs jongetje. Wereldwijd zijn van het filosofische en poëtische jeugdboek, dat in 260 talen en dialecten is vertaald, al ruim 145 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is het boek het meest verkochte fictiewerk ter wereld.
108 min

Tini, het nieuwe leven van Violetta

dinsdag 23 augustus 15.00 uur
woensdag 24 augustus 15.00 uur
dinsdag 30 augustus 15.00 uur

Tini: het nieuwe leven van Violetta laat het persoonlijke verhaal zien van de jonge Argentijnse actrice Martina ‘Tini’ Stoessel. Het was de populaire televisieserie Violetta die er toe heeft geleid dat haar persoonlijke verhaal in deze film is verwerkt. Neem een kijkje in het leven van ‘Tini’, die de wereld van Violetta achter zich laat en haar eigen vleugels uitslaat. Ze gaat als artiest op eigen benen een nieuw avontuur tegemoet in een sensationeel zomers avontuur. Samen met haar vrienden (Jorge Blanco, Mercedes Lambre, Maria Clara Alonso), die de kijker al kent vanuit de hitserie, beleeft Tini opnieuw de populaire muziek, waanzinnige choreografieën en een meeslepende verhaallijn.
92 min

Casper en Emma op safari

vrijdag 19 augustus 15.00 uur
zaterdag 20 augustus 15.00 uur
zondag 28 augustus 15.00 uur
woensdag 31 augustus 15.00 uur

Casper en Emma gaan naar Afrika! De moeder van Emma helpt haar vriendin Ann die in dierenkliniek Camp Eden werkt. Natuurlijk gaan opa en de trouwe knuffels mevrouw Konijn en Welpje ook mee! Ze vinden het spannend, maar hebben ook veel zin om alle wilde dieren te ontmoeten. Al snel raken Casper en Emma bevriend met Ann’s dochter Tiri en haar knuffel Schildpad. Als de twee beste vrienden mee mogen op safari, vinden ze een gevangen baby-leeuwtje en nemen hem mee naar Camp Eden. Ze noemen hem Leo. Maar het kleine welpje wil niets eten en daar is Emma bezorgd over. Ze denkt dat het komt omdat Leo zijn moeder mist. Daarom besluiten Casper en Emma naar haar op zoek te gaan. Lukt het Casper en Emma om Leo’s mama te vinden?
80 min Nederlandse versie


Verwachte film:

September:

The man who knew infinity. Indrukwekkend waargebeurd drama over het korte maar veelbewogen leven van briljant wiskundige Srinivasa Ramanujan (vertolkt door Dev Patel uit Slumdog Millionaire). Verder met o.a. Jeremy Irons, Toby Jones en Stephen Fry.

Les chevalier blancs met Vincent Lindon die als hoofd van een NGO een humanitaire bliksemactie voorbereidt in een Afrikaans land: hij wil driehonderd jonge weeskinderen evacueren die het slachtoffer zijn van de burgeroorlog.

Jason Bourne

Absolutely Fabulous: the movie

Events

Zaterdag 27 augustus gratis buitenfilm in het park ism JCI Oosterhout. Geen films in het Filmcafé.

Zaterdag 17 september en zondag 18 september van 12.00-17.00 uur exposant Manella Vuijk van Open Ateliers Oosterhout aanwezig in foyer met gasten.