Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 11 aug-woe 17 aug

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de komende speelweek.

Geniet u ook zo van de Olympische Spelen? Vanaf deze week draaien we Race over de Olympische Spelen in Berlijn in 1936. Zo kunt u ook bij ons in de sportieve stemming blijven.

Ook nieuw deze week is Me before You, waar al veel bezoekers naar gevraagd hebben! Zoals bekend is de film gebaseerd op het succesvolle boek ‘Voor Jou’ van Jojo Moyes.

Vergeet ook de leuke kinderfilms niet, die dagelijks (behalve op maandag) gedraaid worden om 15.00 uur.

Uiteraard bent u ook van harte welkom voor bijvoorbeeld een ijsje of een kopje heerlijke koffie zonder dat u de film bezoekt!

Hartelijke groet namens het Filmcafé team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 11 augustus t/m woensdag 17 augustus

The Idol

vrijdag 12 augustus 20.15 uur
zaterdag 13 augustus 20.15 uur

In The Idol maken we kennis met Mohammed Assaf. Hij is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25-jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv-talentenjacht ‘Arab Idol’, waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met succes. In 2013 bezorgt hij zijn thuisland een zeldzame overwinningsroes met het officieuze Palestijnse volkslied 'Ali al-Keffiyeh' en is het jonge talent verantwoordelijk voor een uniek, bevrijdend moment van nationale trots in Palestina. Sindsdien gaat Mohammed door het leven als 'de stem van Palestina', en is hij ambassadeur voor de UNRWA, de VN-organisatie die zich inzet voor Palestijnse vluchtelingen.
De film wordt geregisseerd door de Palestijns-Nederlandse Hany Abu-Assad waarvan zijn eerdere films Paradise Now (2005) en Omar (2013) werden genomineerd voor een Oscar.
100 min

Me before you

zondag 14 augustus 20.15 uur
woensdag 17 augustus 10.30 uur

Vaak vind je de liefde waar je haar niet verwacht, soms brengt het je naar een plek waar je nooit had gedacht te zullen gaan. Louisa ‘Lou’ Clark (Clarke) woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige en creatieve 26 jarige van baan naar baan, voornamelijk om het hoofd boven water te houden. Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld, wanneer ze weer eens switched van baan. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor (Claflin), een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd. Hij was een echte avonturier, maar zijn handicap heeft hem cynisch gemaakt en zijn levenslust is verdwenen. Lou is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven zeker nog zin heeft. Samen brengen ze veel tijd door en langzaamaan merken ze dat, door al hun belevenissen, zowel hun leven als hart een richting heeft gekozen, waarvan ze beiden niet wisten dat deze bestond. Me Before You is gebaseerd op het succesvolle boek ‘Voor Jou’ van Jojo Moyes. Emilia Clarke (Game of Thrones) en Sam Claflin (The Hunger Games series) spelen de hoofdrollen in dit regie debuut van Thea Sharrock.
110 min

Race

dinsdag 16 augutus 20.15 uur

Het waargebeurde en indrukwekkende Race vertelt het verhaal van de iconische atleet Jesse Owens (Stephan James) die tijdens het naziregime van Hitler maar liefst vier gouden medailles in de wacht sleepte tijdens de Olympische Spelen in Berlijn in 1936. Een indrukwekkende prestatie waarmee de Afro-Amerikaanse sporter geschiedenis schreef. In Race volgen we Jesse op weg naar de Olympische Spelen ten tijde van de toenemende rassendiscriminatie in Duitsland. Samen met zijn coach Larry Snyder , een rol van Jason Sudeikis, zet hij alles op alles om, ondanks de dreigende omstandigheden, zijn droom als Olympisch Kampioen waar te maken. De cast bestaat verder onder meer uit Jeremy Irons, William Hurt en Carice van Houten, die de rol van de Duitse fotograaf Leni Riefenstahl speelt.
135 min

Love & Friendship

donderdag 11 augustus 20.15 uur
vrijdag 12 augustus 10.30 uur
woensdag 17 augustus 20.15 uur


Love & Friendship is een vilein en fris liefdesdrama gebaseerd op Jane Austens nooit eerder verfilmde brievennovelle Lady Susan. Lady Susan (Kate Beckinsale) trekt tijdelijk in bij haar schoonzus. Samen met haar Amerikaanse hartsvriendin Alicia (Chloë Sevigny) bekokstooft ze sluwe plannetjes om zichzelf en haar dochter aan een echtgenoot te helpen. De mannen in haar leven blijven blind voor haar doortrapte gedrag. Regisseur Whit Stillman (Metropolitan, The Last Days of Disco) geeft het oer-Britse verhaal een bruisende impuls.
94 min

De kleine Prins

donderdag 11 augustus 15.00 uur
dinsdag 16 augustus 15.00 uur

Het leven van een klein meisje van negen jaar staat helemaal in het teken van school en volwassen worden. Zo heeft haar moeder het voor haar uitgestippeld in een ‘levensplan’. De hele zomer zit ze te blokken achter haar bureau. Maar dan zoekt een oude buurman, een piloot, contact met haar. De piloot vertelt het meisje over een magische ontmoeting, lang geleden, met een kleine, wijze prins die een wereld van kansen, avonturen en liefde voor hem opende. Door de vriendschap met de oude piloot gaat ook voor het meisje een nieuwe wereld open en ontdekt ze dat je alleen met je hart kunt zien wat echt belangrijk is. De kleine prins is een prachtige en ontroerende film voor de hele familie van regisseur Mark Osborne (Kung Fu Panda). Met diverse animatietechnieken brengt hij de de verschillende werelden van het meisje en het prinsje ingenieus tot leven. De film is gebaseerd op de bestseller Le petit prince van Antoine de Saint-Exupéry over de magische avonturen van een klein, wijs jongetje. Wereldwijd zijn van het filosofische en poëtische jeugdboek, dat in 260 talen en dialecten is vertaald, al ruim 145 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is het boek het meest verkochte fictiewerk ter wereld.
108 min

Tini, het nieuwe leven van Violetta

vrijdag 12 augustus 15.00 uur
zaterdag 13 augustus 15.00 uur

Tini: het nieuwe leven van Violetta laat het persoonlijke verhaal zien van de jonge Argentijnse actrice Martina ‘Tini’ Stoessel. Het was de populaire televisieserie Violetta die er toe heeft geleid dat haar persoonlijke verhaal in deze film is verwerkt. Neem een kijkje in het leven van ‘Tini’, die de wereld van Violetta achter zich laat en haar eigen vleugels uitslaat. Ze gaat als artiest op eigen benen een nieuw avontuur tegemoet in een sensationeel zomers avontuur. Samen met haar vrienden (Jorge Blanco, Mercedes Lambre, Maria Clara Alonso), die de kijker al kent vanuit de hitserie, beleeft Tini opnieuw de populaire muziek, waanzinnige choreografieën en een meeslepende verhaallijn.
92 min

The Jungle book (NL ondertiteld)

zondag 14 augustus 15.00 uur
woensdag 17 augustus 15.00 uur

The Jungle Book, geregisseerd door Jon Favreau (Chef, Iron Man, Elf), is een gloednieuwe live-actionfilm over Mowgli (nieuwkomer Neel Sethi), een mensenjong dat opgroeit bij een wolvenroedel. Mowgli voelt zich niet langer thuis in de jungle wanneer de angstaanjagende Shere Khan (stem van Idris Elba), de tijger die zichtbaar getekend is door de mens, bezweert alles te elimineren wat hij als een bedreiging ziet. Als Mowgli de enige plek die hij kent moet verlaten, begint hij aan een fascinerende reis op zoek naar zichzelf. In gezelschap van zijn strenge mentor, panter Bagheera (stem van Ben Kingsley), en de zorgeloze beer Baloo (stem van Bill Murray) komt hij onderweg junglebewoners tegen die nu niet bepaald het beste met hem voorhebben. Kaa (stem van Scarlett Johannsson), probeert het mensenjong te hypnotiseren met haar verleidelijke blik en stem, en koning Louie (stem van Christopher Walken), probeert Mowgli het geheim te laten prijsgeven. Het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem: vuur.
105 min


Verwachte film:

Augustus:

The family Fang. Drama met o.a. Jason Bateman, Nicole Kidman en Christopher Walken.

Een man die Ove heet,. Dde nieuwe Zweedse hit na 'De 100 jarige man die uit het raam klom'.

Events

Zaterdag 27 augustus gratis buitenfilm in het park ism JCI Oosterhout.