Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 4 aug-woe 10 aug

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de komende speelweek.

Dit weekend draaien we voor u Love & Friendship. Het NRC schrijft over deze film: Love & Friendship is waarschijnlijk de meest geestige en vileine Jane Austen-verfilming die er in jaren is gemaakt. Stillman doet wat goede regisseurs van kostuumfilms doen: hij gebruikt het verleden om onze hedendaagse mores onder de loep te nemen. U bent op vrijdag- en zaterdagavond om 20.15 uur van harte welkom om te beoordelen of u het daarmee eens bent.

Op woensdagavond draaien we de documentaire Noma-My Perfect Storm. In de film draait het om de keuze om uitsluitend met streekproducten te koken. Tijdens de pauze laten we u graag genieten van enkele Oosterhoutse streekproducten. Zuivelboerderij De Driehoek, Natuurlijk Tomaat uit Dongen en Brouwerij Bourgogne Kruis Oosterhout zullen met hun producten aanwezig zijn in ons gezellige café.

Vergeet ook de leuke kinderfilms niet, die dagelijks (behalve op maandag) gedraaid worden om 15.00 uur.

Weer een volle, gezellige filmweek. Uiteraard bent u ook van harte welkom voor bijvoorbeeld een ijsje of een kopje heerlijke koffie zonder dat u de film bezoekt!

Hartelijke groet namens het Filmcafé team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 4 augustus t/m woensdag 10 augustus

The Idol

donderdag 4 augustus 20.15 uur
zondag 7 augustus 20.15 uur
woensdag 10 augustus 10.30 uur

In The Idol maken we kennis met Mohammed Assaf. Hij is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25-jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv-talentenjacht ‘Arab Idol’, waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met succes. In 2013 bezorgt hij zijn thuisland een zeldzame overwinningsroes met het officieuze Palestijnse volkslied 'Ali al-Keffiyeh' en is het jonge talent verantwoordelijk voor een uniek, bevrijdend moment van nationale trots in Palestina. Sindsdien gaat Mohammed door het leven als 'de stem van Palestina', en is hij ambassadeur voor de UNRWA, de VN-organisatie die zich inzet voor Palestijnse vluchtelingen.
De film wordt geregisseerd door de Palestijns-Nederlandse Hany Abu-Assad waarvan zijn eerdere films Paradise Now (2005) en Omar (2013) werden genomineerd voor een Oscar.
100 min

Noma - My Perfect Storm

vrijdag 5 augustus 10.30 uur
dinsdag 9 augustus 20.15 uur

woensdag 10 augustus 20.15 uur met in de pauze een proeverij van streekproducten

In de documentaire Noma-my perfect storm zien we dat chefs René Redzepi en Claus Meyer voor gek werden verklaard toen ze in 2004 besloten om in hun nieuwe restaurant Noma uitsluitend te werken met ingrediënten uit Scandinavië. Deze openhartige kijk in de keuken van het restaurant, en vooral in het hoofd van de geniale perfectionist Redzepi, toont de lange weg die de culinaire vernieuwers moesten gaan tot Noma in 2010 - en daarna nog drie keer - werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Regisseur Pierre Deschamps filmt vanuit allerlei hoeken om de stormachtige en serene momenten in Noma’s keuken te vatten. Meyer, Redzepi, collega-chefs en andere kenners komen aan het woord over het succes, de constante druk om te presteren en de diepe dalen die ze ook meemaakten, zoals toen 63 gasten ziek werden na hun diner bij Noma.
100 min

Love & Friendship

vrijdag 5 augustus 20.15 uur
zaterdag 6 augustus 20.15 uur


Love & Friendship is een vilein en fris liefdesdrama gebaseerd op Jane Austens nooit eerder verfilmde brievennovelle Lady Susan. Lady Susan (Kate Beckinsale) trekt tijdelijk in bij haar schoonzus. Samen met haar Amerikaanse hartsvriendin Alicia (Chloë Sevigny) bekokstooft ze sluwe plannetjes om zichzelf en haar dochter aan een echtgenoot te helpen. De mannen in haar leven blijven blind voor haar doortrapte gedrag. Regisseur Whit Stillman (Metropolitan, The Last Days of Disco) geeft het oer-Britse verhaal een bruisende impuls.
94 min

De kleine Prins

zaterdag 6 augustus 15.00 uur
zondag 7 augustus 15.00 uur

Het leven van een klein meisje van negen jaar staat helemaal in het teken van school en volwassen worden. Zo heeft haar moeder het voor haar uitgestippeld in een ‘levensplan’. De hele zomer zit ze te blokken achter haar bureau. Maar dan zoekt een oude buurman, een piloot, contact met haar. De piloot vertelt het meisje over een magische ontmoeting, lang geleden, met een kleine, wijze prins die een wereld van kansen, avonturen en liefde voor hem opende. Door de vriendschap met de oude piloot gaat ook voor het meisje een nieuwe wereld open en ontdekt ze dat je alleen met je hart kunt zien wat echt belangrijk is. De kleine prins is een prachtige en ontroerende film voor de hele familie van regisseur Mark Osborne (Kung Fu Panda). Met diverse animatietechnieken brengt hij de de verschillende werelden van het meisje en het prinsje ingenieus tot leven. De film is gebaseerd op de bestseller Le petit prince van Antoine de Saint-Exupéry over de magische avonturen van een klein, wijs jongetje. Wereldwijd zijn van het filosofische en poëtische jeugdboek, dat in 260 talen en dialecten is vertaald, al ruim 145 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is het boek het meest verkochte fictiewerk ter wereld.
108 min

Fashion Chicks

vrijdag 5 augustus 30 juli 15.00 uur
woensdag 10 augustus 15.00 uur

Esmee (Liza Sips) is een introvert meisje van eenvoudige komaf. Haar grote droom is om fashion designer te worden. Het liefst zou ze designerkleding dragen, maar dat kan ze zich bij lange na niet veroorloven. Als Esmee stage mag lopen bij hét modebedrijf Wolff Fashion wordt ze al snel gedegradeerd tot magazijnmedewerker. Ondanks dat ze gigantisch baalt, heeft ze hierdoor wel beschikking tot afgekeurde designkleding. Esmee begint zelf kleding te ontwerpen en creëert een online alter-ego ‘Lizzy’. Door een toevallig optreden op Fashion Week worden Lizzy en haar blog instafamous. De ultieme fashion director en tevens oprichter van Wolff Fashion, Victoria Wolff (Victoria Koblenko), wil zelfs dat Lizzy dé blogger wordt van het toonaangevende modebedrijf. Esmee is genoodzaakt om een dubbelleven te gaan leiden, maar Lizzy neemt ook steeds meer de overhand in haar privéleven. Daarbij loopt ze natuurlijk ook een steeds groter risico dat ze wordt betrapt…..
93 min

The Jungle book (NL)

donderdag 4 augustus 15.00 uur
dinsdag 9 augustus 15.00 uur

The Jungle Book, geregisseerd door Jon Favreau (Chef, Iron Man, Elf), is een gloednieuwe live-actionfilm over Mowgli (nieuwkomer Neel Sethi), een mensenjong dat opgroeit bij een wolvenroedel. Mowgli voelt zich niet langer thuis in de jungle wanneer de angstaanjagende Shere Khan (stem van Idris Elba), de tijger die zichtbaar getekend is door de mens, bezweert alles te elimineren wat hij als een bedreiging ziet. Als Mowgli de enige plek die hij kent moet verlaten, begint hij aan een fascinerende reis op zoek naar zichzelf. In gezelschap van zijn strenge mentor, panter Bagheera (stem van Ben Kingsley), en de zorgeloze beer Baloo (stem van Bill Murray) komt hij onderweg junglebewoners tegen die nu niet bepaald het beste met hem voorhebben. Kaa (stem van Scarlett Johannsson), probeert het mensenjong te hypnotiseren met haar verleidelijke blik en stem, en koning Louie (stem van Christopher Walken), probeert Mowgli het geheim te laten prijsgeven. Het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem: vuur.
105 min


Verwachte film:

Augustus:

Me before you naar het beroemde boek ‘Voor jou’ van Jojo Moyes.

Race. Het waargebeurde en indrukwekkende verhaal over de iconische atleet Jesse Owens (Stephan James) die tijdens het naziregime van Hitler maar liefst vier gouden medailles in de wacht sleepte tijdens de Olympische Spelen in Berlijn in 1936.
O.a. met Carice van Houten, die de rol van de Duitse fotograaf Leni Riefenstahl speelt.

The family Fang. Drama met o.a. Jason Bateman, Nicole Kidman en Christopher Walken.

Events

Woensdag 10 augustus documentaire Noma - my perfect storm met proeverij van streekproducten.

Zaterdag 27 augustus gratis buitenfilm in het park ism JCI Oosterhout.