Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 28 juli-woe 3 aug

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de komende speelweek.

We zijn afgelopen dinsdag gestart met ons zomerprogramma voor de kinderen. Voor uw gemak hebben we er een aparte flyer voor gemaakt, die u bij ons op de Heuvel kunt meenemen of bij de locaties in de stad die ons programma verspreiden. (Ondermeer Het Verboden Rijk en het VVV kantoor.) Bij de zomer horen natuurlijk ijsjes! Vanaf deze week kunt u daarvoor ook bij ons terecht. We verkopen Boerderijs van Nederlandse zuivel, echt fruit en het is100% biologisch.

De documentaire Noma-My Perfect Storm draait deze week voor de eerste keer. Ook het waargebeurde verhaal The Idol over Mohammed Assaf (ambassadeur voor de UNRWA, de VN-organisatie die zich inzet voor Palestijnse vluchtelingen)
van de Palestijns-Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad is ook een nieuwe aanwinst. Hieronder leest u meer informatie over de films en wanneer ze voor u draaien. Kiest u voor de ochtendfilm op woensdag of vrijdag om 10.30 uur dan betaalt u voor uw filmkaartje de speciale prijs van €6,50. Dit is inclusief koffie met wat lekkers voorafgaand aan de film!

Namens het Filmcafé team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 28 juli t/m woensdag 3 augustus

Elle

vrijdag 29 juli 20.15 uur
zaterdag 30 juli 20.15 uur
woensdag 3 augustus 10.30 uur

Bekijk de trailer op YouTube

Michèle (Isabelle Huppert) lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.
130 min

A Hologram for the king

donderdag 28 juli 20.15 uur
zondag 31 juli 20.15 uur

Ver weg van huis, in een nieuwe nog onvoltooide stad middenin de woestijn van Saudi Arabië wacht Amerikaanse zakenman Alan Clay (Tom Hanks) samen met enkele medewerkers van een bedrijf dat gespecialiseerd is in holografische presentaties dag na dag op Koning Abdullah. Dit alles om het beslag op zijn huis te voorkomen en de studie van zijn dochter te kunnen bekostigen. Maar vooral om maar ein-de-lijk iets geweldigs te bereiken. Ondertussen beleeft hij een onverwachte romance en ontdekt hij wat écht belangrijk is in het leven. A Hologram For The King is de verfilming van het gelijknamige boek van Dave Eggers (The Circle).
98 min

The Idol

vrijdag 29 juli 10.30 uur
woensdag 3 augustus 20.15 uur

In The Idol maken we kennis met Mohammed Assaf. Hij is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25-jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv-talentenjacht ‘Arab Idol’, waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met succes. In 2013 bezorgt hij zijn thuisland een zeldzame overwinningsroes met het officieuze Palestijnse volkslied 'Ali al-Keffiyeh' en is het jonge talent verantwoordelijk voor een uniek, bevrijdend moment van nationale trots in Palestina. Sindsdien gaat Mohammed door het leven als 'de stem van Palestina', en is hij ambassadeur voor de UNRWA, de VN-organisatie die zich inzet voor Palestijnse vluchtelingen.
De film wordt geregisseerd door de Palestijns-Nederlandse Hany Abu-Assad waarvan zijn eerdere films Paradise Now (2005) en Omar (2013) werden genomineerd voor een Oscar.
100 min

Noma - My Perfect Storm

dinsdag 2 augustus 20.15 uur

In de documentaire Noma-my perfect storm zien we dat chefs René Redzepi en Claus Meyer voor gek werden verklaard toen ze in 2004 besloten om in hun nieuwe restaurant Noma uitsluitend te werken met ingrediënten uit Scandinavië. Deze openhartige kijk in de keuken van het restaurant, en vooral in het hoofd van de geniale perfectionist Redzepi, toont de lange weg die de culinaire vernieuwers moesten gaan tot Noma in 2010 - en daarna nog drie keer - werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Regisseur Pierre Deschamps filmt vanuit allerlei hoeken om de stormachtige en serene momenten in Noma’s keuken te vatten. Meyer, Redzepi, collega-chefs en andere kenners komen aan het woord over het succes, de constante druk om te presteren en de diepe dalen die ze ook meemaakten, zoals toen 63 gasten ziek werden na hun diner bij Noma.
100 min

De kleine Prins

donderdag 28 juli 15.00 uur
vrijdag 29 juli 15.00 uur

Het leven van een klein meisje van negen jaar staat helemaal in het teken van school en volwassen worden. Zo heeft haar moeder het voor haar uitgestippeld in een ‘levensplan’. De hele zomer zit ze te blokken achter haar bureau. Maar dan zoekt een oude buurman, een piloot, contact met haar. De piloot vertelt het meisje over een magische ontmoeting, lang geleden, met een kleine, wijze prins die een wereld van kansen, avonturen en liefde voor hem opende. Door de vriendschap met de oude piloot gaat ook voor het meisje een nieuwe wereld open en ontdekt ze dat je alleen met je hart kunt zien wat echt belangrijk is. De kleine prins is een prachtige en ontroerende film voor de hele familie van regisseur Mark Osborne (Kung Fu Panda). Met diverse animatietechnieken brengt hij de de verschillende werelden van het meisje en het prinsje ingenieus tot leven. De film is gebaseerd op de bestseller Le petit prince van Antoine de Saint-Exupéry over de magische avonturen van een klein, wijs jongetje. Wereldwijd zijn van het filosofische en poëtische jeugdboek, dat in 260 talen en dialecten is vertaald, al ruim 145 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is het boek het meest verkochte fictiewerk ter wereld.
108 min

Fashion Chicks

zaterdag 30 juli 15.00 uur
dinsdag 2 augustus 15.00 uur

Esmee (Liza Sips) is een introvert meisje van eenvoudige komaf. Haar grote droom is om fashion designer te worden. Het liefst zou ze designerkleding dragen, maar dat kan ze zich bij lange na niet veroorloven. Als Esmee stage mag lopen bij hét modebedrijf Wolff Fashion wordt ze al snel gedegradeerd tot magazijnmedewerker. Ondanks dat ze gigantisch baalt, heeft ze hierdoor wel beschikking tot afgekeurde designkleding. Esmee begint zelf kleding te ontwerpen en creëert een online alter-ego ‘Lizzy’. Door een toevallig optreden op Fashion Week worden Lizzy en haar blog instafamous. De ultieme fashion director en tevens oprichter van Wolff Fashion, Victoria Wolff (Victoria Koblenko), wil zelfs dat Lizzy dé blogger wordt van het toonaangevende modebedrijf. Esmee is genoodzaakt om een dubbelleven te gaan leiden, maar Lizzy neemt ook steeds meer de overhand in haar privéleven. Daarbij loopt ze natuurlijk ook een steeds groter risico dat ze wordt betrapt…..
93 min

The Jungle book

zondag 31 juli 15.00 uur
woensdag 3 augustus 15.00 uur

The Jungle Book, geregisseerd door Jon Favreau (Chef, Iron Man, Elf), is een gloednieuwe live-actionfilm over Mowgli (nieuwkomer Neel Sethi), een mensenjong dat opgroeit bij een wolvenroedel. Mowgli voelt zich niet langer thuis in de jungle wanneer de angstaanjagende Shere Khan (stem van Idris Elba), de tijger die zichtbaar getekend is door de mens, bezweert alles te elimineren wat hij als een bedreiging ziet. Als Mowgli de enige plek die hij kent moet verlaten, begint hij aan een fascinerende reis op zoek naar zichzelf. In gezelschap van zijn strenge mentor, panter Bagheera (stem van Ben Kingsley), en de zorgeloze beer Baloo (stem van Bill Murray) komt hij onderweg junglebewoners tegen die nu niet bepaald het beste met hem voorhebben. Kaa (stem van Scarlett Johannsson), probeert het mensenjong te hypnotiseren met haar verleidelijke blik en stem, en koning Louie (stem van Christopher Walken), probeert Mowgli het geheim te laten prijsgeven. Het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem: vuur.
105 min


Verwachte film:

Augustus:

Me before you naar het beroemde boek ‘Voor jou’ van Jojo Moyes.

Race. Het waargebeurde en indrukwekkende verhaal over de iconische atleet Jesse Owens (Stephan James) die tijdens het naziregime van Hitler maar liefst vier gouden medailles in de wacht sleepte tijdens de Olympische Spelen in Berlijn in 1936.
O.a. met Carice van Houten, die de rol van de Duitse fotograaf Leni Riefenstahl speelt.

Love and Friendship. Een vilein en fris liefdesdrama gebaseerd op Jane Austens nooit eerder verfilmde brievennovelle Lady Susan.

Events

Woensdag 10 augustus documentaire Noma - my perfect storm met proeverij van streekproducten.

Zaterdag 27 augustus gratis buitenfilm in het park ism JCI Oosterhout.